Job Cohen (burgemeester Amsterdam) werd uitgedaagd door Hero Brinkman (PVV) om in debat te gaan. Brinkman heeft 20 jaar als politieagent onder Cohen gewerkt. Maar nu noemt hij Cohen de slechtste burgemeester van Nederland. Er zijn toch weinig mensen die tegen hun baas durven te zeggen dat hij de slechtste baas van Nederland is terwijl je nog nooit onder een andere werkgever hebt gewerkt. Maar Cohen reageert op zijn pvda’s (met omwegen zeggen wat je vindt), dat hij het onnodig grievend vind en hij vindt dat het zodanig vaak wordt gedaan ook door andere leden van de PVV, dat het polariserend werkt en polariseren lijdt tot haat en van haat is nog nooit iemand beter geworden. Ik zal de gedachte achter deze zin even nader verklaren, hij bedoelt eigenlijk te zeggen: Brinkman en die andere stakkers van de PVV, beledigen me zo vaak dat mensen het gaan geloven waardoor die mensen tegen mij keert, waardoor ik minder stemmen krijg. Waarop Brinkman reageert:,,En polariserend is weer het nieuwe woord om andere monddood te maken voor degene die zegt wat hij vind en wat hij ziet. En Cohen, u bent niet alleen de slechtste burgemeester maar ook de meest naïeve”. Volgens Opa Ton Zeker genomineerd voor tv moment van het jaar!

Ook een serieuze kandidaat voor het tv moment van het jaar is de uitzending van De wereld draait door waar Peter R de Vries te gast was. Peter R zijn rechterhand heeft een boek geschreven waarover hij zou komen praten. In de aftiteling houdt Matthijs een praatje over het boek van 30 seconde waar Peter bezwaar tegen aantekent en zegt dat ze daar een keiharde afspraak over hadden gemaakt en dat het zelfs zwart op wit staat. Waarop Matthijs reageert alsof ie van niets weet en bijna nog wil vragen welke straf hem nu boven het hoofd hangt, maar hij weet zich nog net op tijd in te houden door te zeggen dat hij het een merkwaardig einde van het gesprek vindt.
Ik zat samen met opa Ton naar deze aflevering te kijken, en tot mijn verbazing verbaasde het hem niet dat Matthijs zo reageerde. ,,Die jongen praat zo ontzettend veel en in zo’n hoog tempo, hij stelt vragen van een aantal minuten waarin hij het antwoord al 3 keer heeft gegeven en hij moest die avond 5 minuten later Holland Sport presenteren. Hij moet aan de drugs zitten is oop’s conclusie!

Van de week vertelde hij me wel zo’n leuk verhaal, er werd namelijk een bericht gepubliceerd waarin stond dat duizenden erectiepillen uit de schappen zijn gehaald omdat het mogelijk gevaarlijk kan zijn, de dosis bevat namelijk 2,5 keer de maximale dagdosering. Toen opa Ton naar zijn wekelijkse veteranenontmoetingsplaats ‘de blinde kaart’ ging, waar hij met zijn vaste maat bridget, kon je goed onderscheiden wie de erectiepillen allemaal tot zich hadden genomen. Niet alleen omdat deze pillen 2,5 keer beter en langer werkte dan de gemiddelde erectiepil, maar ook omdat het gezichtsvermogen significant afneemt.


5 reacties

sidneydb · 22 februari 2008 op 14:31

Meer dan 100 keer bekeken maar geen reacties 😆

Teunis · 22 februari 2008 op 15:04

Hee Sidney bee.

Ik moet zeggen, in de korte tijd dat ik op column x kijk, worden je stukjes steeds beter. En verdomd, hier en daar ontluikt soms iets tussen de regels door wat lijkt op humor. Moest zelfs een beetje gniffelen bij de laatste alinea. Maar ik hou dan ook wel de combinatie sex en bejaarden. Ga vooral door. Volgende keer proberen wat meer punten in plaats van komma’s te zetten, wat langer over de zinnen na te denken en je hebt al een hele respectabele column.

Groetjes Teunis.

Dees · 23 februari 2008 op 08:55

Leuk basisgegeven om met opa Ton de boel te bekijken. Ook een grappig contrast tussen de oude politiek en de nieuwe en jij die daar nog een schepje bovenop doet door de woorden van de oude ‘uit te leggen’. De tweede alinea is trouwens je zwakste schakel. Je derde had je nog een beetje aan moeten schaven, de laatste is geestig.

Je hebt een beetje de neiging om heen en weer te schakelen tussen een volwassener tone of voice en een scholierengeluid. Mss iets om op te letten, of om het eerste steeds bij opa Ton te laten en het tweede uit kleinzoon Ciskney te laten komen. Zoiets 😉

Ps. Het hengelen naar reacties zou ik niet doen, vlgs mij krijg je daar alleen maar minder van…

sidneydb · 23 februari 2008 op 09:36

Bedankt Dees, ik zal er op letten

Neuskleuter · 24 februari 2008 op 14:10

Hmm, het vorige Opa Ton verhaal was leuker. Ik raakte de draad een beetje kwijt in de vindt vind vindt in het begin (waarvan de vind fout was). [quote]beledigen me zo vaak dat mensen het gaan geloven waardoor die mensen tegen mij keert[/quote]
Congruentiefoutje: waardoor die mensen zich tegen mij keren.

Je kan beter iets kortere zinnen maken, zodat je zelf ook het overzicht niet verliest in je zinnen. En zodat ik je makkelijker kan volgen.

De visie van opa blijft leuk, maar die kwam in je vorige stuk beter tot zijn recht. Hier is het meer een mixje van een tv-avondje.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder