Als ik Blokker binnenloop krijg ik altijd de indruk dat iemand daar een fles of tien WC-eend door de winkel heeft gespoten
De weeë geur ervan walmt je al tegemoet als je nauwelijks de anti-dieven poortjes bent gepasseerd.De geur blijft nog dagen lang in je kleren nasudderen Dus vlucht ik maar de HEMA in.en vraag aan een verkoopster of ze steunkousen verkopen.
Ze kijkt me verbijsterd aan, met opgetrokken neus, alsof ik net uit een riool ben gekropen.Maar dat kan ook liggen aan de ranzige Blokkergeur die nog om mij heen hangt.
Omdat ze geen steunkousen verkopen, koop ik een set naaigaren hetgeen een logisch alternatief is voor steunkousen.
Voor mij in de rij bij de kassa staat een vrouw met een rookworst in haar hand.
Wist je dat de HEMA worst op de 7e plaats is geëindigd in een onderzoek van de consumentenbond? Volgens de bond zou deze worst ‘opboeren’.
Vind je het gek als je weet wat de ingrediënten zijn? Dan hoort de overheid toch in te grijpen?
Bijvoorbeeld door waarschuwende teksten op de worst te plaatsen zoals: “eten van deze worst veroorzaakt darmoplossing”of ‘eten van deze worst veroorzaakt zelfontbranding van de lever”. Kan dat niet geregeld worden, voordat zelfs een infuus niet meer kan helpen?

Over infuus gesproken, ik las in de krant dat ambulances tegenwoordig nogal wat last ondervinden van auto’s die niet opzij gaan als ze met loeiende sirenes en wapperende zwaailichten komen aanstormen. Normaal gesproken verwacht je dan dat auto’s opzij schieten of de berm in scheuren. Want je zult zelf maar in de ambulance liggen.
Niet dus! Veel te lastig! Die ambulance kan wel wachten. Wie hoort die ambulance trouwens nog aankomen? Niemand toch? Iedereen zit mobiel te bellen in de auto en als iemand niet belt dan staat de stereo wel op stadionsterkte. Om toch op tijd in het ziekenhuis te zijn moet een beetje ambulance tegenwoordig al een granaatwerper op zijn dak meevoeren om zich te kunnen ontdoen van al die mobiel wauwelende randdebielen.
In dezelfde krant lees ik dat het integratiebeleid voor allochtonen volslagen mislukt is.
Er is nog steeds een taalachterstand onder de allochtonen en wat nog erger is; ze schijnen nog steeds onze normen en waarden niet te beheersen.
En dat klopt want ik zag vanmorgen een allochtoon in zijn auto snel uitwijken voor een aanstormende ambulance. Dat kan natuurlijk niet! We gaan natuurlijk niet een beetje uitwijken voor ambulance met een doodzieke patiënt erin. Zo werkt dat niet in dit land….


1 reactie

Martijn · 4 oktober 2003 op 13:27

Beste Kees,

Nu is het plan de stoplichten te veranderen, zodat ze bij de aankomende ambulance op rood springen.
Een ander idee is de sirenes te veranderen, de bedoeling is dat ze harder gaan klinken.

Nu de mensen nog veranderen zodat ze goddomme eens aan de kant gaan als iemand in nood verkeerd!!
Het is geen soep die warm moet blijven!!

Groet Martijn 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder