Op nog geen meter afstand krioelt het ineens van de meiden. Als bijen die plots uit de lucht komen vliegen, want aan horen komen heb ik ze niet eens. Een stuk of tien van een jaar of dertig. Er worden rokjes over en weer geleend om een string ongezien te verruilen voor een bikini broekje. En voor ik het weet ligt er een nest van jonge, hippe meiden voor mij, de laatste roddels te bespreken. “Heeft zij nou echt wat met William?”, vraagt de topless vrouw. ” Jahaaa”, begint de vrouw met de haarband enthousiast te vertellen. “Eigenlijk kon zij Gideon niet vergeten, maar William bleef maar om haar heen draaien. Uiteindelijk is ze wat met hem gaan drinken. Hij heeft haar thuis gebracht en ze hebben wel een uur gezoend! Dinsdag zag zij Gideon weer, maar haar gevoelens waren compleet verdwenen, het deed haar niets meer. Vanaf woensdag hebben ze nu echt verkering, lief he?? Hij stuurt haar ieder uur een sms-je met de meest waanzinnige teksten. Hij zegt haar recht in haar gezicht dat ze zo lief is!”
“Tja…”, zegt de topless vrouw, “dat is zij natuurlijk helemaal niet gewend, nog wat pasta salade?”.
Het is duidelijk dat de topless vrouw jaloers is op het geluk van een van hun vriendinnen, de roddel was leuk, maar een ander onderwerp vindt zij duidelijk beter op z’n plaats.

Aan het einde van de middag heb ik het idee dat ik precies weet wie wie is. Wat ze doen, wat ze bezig houden. Verschillende keren heb ik een lach kunnen onderdrukken. Dan komt het onderwerp: eten. “Waar zullen we eten vanavond?”, vraagt de vrouw met de gestreepte bikini. Bijna heb ik de neiging om te zeggen:”Jullie mogen bij mij wel komen bbq-en, gezellig!” Maar mijn (bijna) maatschappelijk opgedrongen hokjes geest verhindert dat. Een vrouw vraagt niet een groep onbekende meiden te eten. Tenminste, deze held op sokken niet.
Als ik naar huis vertrek kijk ik nog een keer om. Jammer dat ik niet het lef heb de gedachte dat het ‘raar’ is, opzij te zetten. Het was vast een kleurrijke avond geworden!


8 reacties

Dees · 27 juli 2004 op 18:41

Grappige column. Zoiets zou ik ook nooit doen, terwijl het ws best leuk kan zijn…

gast · 27 juli 2004 op 19:11

Dat je het niet doet, is begrijpelijk. Dat je ernaar hunkert, geeft meer aan dat je of geen vriendinnen hebt, of geen leuke vriendinnen. En daar hebben veel mensen last van.

Op zich leuke column, maar ietwat braafjes.

Shitonya · 27 juli 2004 op 19:19

Ik snap niet dat je het gezellig lijkt met die roddeltantes die over koetjes en bijtjes praten. Maar ja, echt weer typisch “vrouwenpraat”, straks komt het onderwerp menstruatiepijntjes en het feest kan beginnen

thcisok · 27 juli 2004 op 19:19

impulsief zijn is ook niet alles, doe ik namelijk wel altijd en brengt meer problemen dan plezier goed gereageerd man.

thc=op vakantie

Mosje · 27 juli 2004 op 21:26

Dat wat jij beschrijft klinkt niet als vrouwen van een jaar of 30. Meer iets van 16 of zo.
Maar ja, het is lastig leeftijd schatten als het er zo bloot bij ligt. Of niet soms?
😛

Louise · 27 juli 2004 op 23:07

Leuk is dat hè? Soms beland je zomaar in zo’n situatie dat je tot in detail in de keuken van een heel ander leventje mag kijken.

Dat heb je heel goed over weten te brengen.

Enne Mosje, dat waren absoluut gewoon vrouwen van 30 hoor 😉

Ma3anne · 28 juli 2004 op 00:51

Waar haal je de moed vandaan om ze ook nog uit te willen nodigen als je al een hele tijd dat gekwek heb moeten aanhoren. Misschien toch maar goed, dat je het niet gedaan hebt. 😀

Hans · 28 juli 2004 op 09:23

Ik zal eens andere deo nemen want zulke bijen, zeker niet in deze hoeveelheid, ploffen nooit rond mij neer…. jammer
maar wel een lekkere luchtige, zomerse en leesbare column

Geef een reactie

Avatar plaatshouder