Even met de firma RTL gebeld. “Goedemiddag, Oplopers hier. Kunt u mij even doorverbinden met die Robert Jensen van u? Ja? Dankuwel.” Snel kreeg ik de corpulente sterpresentator aan de telefoon. “Zo, dikke vette pisnicht. Wát ben jij een pratende hoop stront. De hele tijd Jan en alleman afzeiken met je belegen grappen, maar zélf durf je niet te verschijnen als je even wat lulligs te wachten staat. Want je bent uitgeroepen tot de beroerdste televisiepresentator en nu vertik je het om de prijs in ontvangst te nemen. Ik ben erg in je teleurgesteld, zak hooi!” Die Robert Jensen ís dus helemaal niet zo leuk als ‘ie zich voordoet. Dan zou RTL zijn programma’s dus ook niet meer uit moeten zenden. Want dat is het nieuwe beleid: geen leugens meer op tv.

Er zat ook niets anders voor hem op. RTL-baas Fons van Westerloo heeft eieren voor zijn geld gekozen. Daar waren wel een vuile column van mijn hand, een brief aan de Kamer en een inval van de FIOD voor nodig, maar nu is Fonsie om. Er worden geen belspelletjes meer uitgezonden op de RTL-zenders. Het is afgelopen met het uitkleden van nietsvermoedende huisvrouwen, die werd wijsgemaakt dat de hoofdprijs van 2000 euro ze niet meer kon ontgaan. Maar als ze belden, kregen ze onverwacht te horen dat de keuze niet op hun was gevallen. Oplichterij, en dat zendt RTL nu dus niet meer uit.

In het kader van dat nieuwe beleid kunnen ze bij RTL voortaan ook geen opnames van Georgina Verbaan meer uitzenden. Want die is veel stommer dan ze zich op tv voordoet, en RTL zendt geen leugens meer uit. In haar tuin werd een lijk gevonden. Mag ik Georgina even citeren? Ja? Fijn. “Het is nog niet duidelijk of het lijk een man of een vrouw is, want het gezicht was erg verminkt.” Nee Georgina, de vraag of het om een man of een vrouw gaat, hangt niet af van het gezicht. Dan moet je gewoon even kijken of het stoffelijk overschot wel of geen tieten heeft. Dan wordt het al snel duidelijk. Ter verdere instructie de telefoon maar weer even gepakt. “Kijk eens omlaag, Georgina. Wat zie je dan? Tieten. Je bent dus een meisje. Indien er geen sprake is van tieten, maar van een lul, dan is het een jongen. Jouw Jort is dus een jongen, want wat zie je als je naar hem kijkt? Juist, een lul van 1 meter 65.” Maar goed, exit Georgina dus.

Nu we het toch over leugens hebben: bent u al wezen kijken op die nieuwe website? Briljante vondst, dat leugens.nl. Daar wordt allerlei gejok gesignaleerd. Gemanipuleer op Wikipedia, opschepperij op Hyves, met photoshop opgeleukte foto’s: al dat soort grappen wordt daar aan de schandpaal genageld. En terecht. Mag ik hierbij dan de website van de NS nomineren voor een eervolle vermelding? Als je daar een treinkaartje naar het buitenland bestelt, dan word je op twee manieren genaaid. Ten eerste wordt je een route via een omweg aangesmeerd zodat je extra kilometers betaalt, en ten tweede worden kortingsmogelijkheden op de site verzwegen. Daarmee is de NS geen haar beter dan de eerste de beste belspelslet op RTL. Maar het is dus geregeld, met dank aan Fons: RTL zendt geen oplichterij meer uit. Dus ook geen reclames meer van de NS…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

7 reacties

FatTree · 13 oktober 2007 op 21:26

Ik vind de column wel leuk, maar ik heb soms wel een beetje moeite met de vergelijkingen. Zo gaat de eerste alinea over het feit dat Jensen een trofee niet op wilt halen, en de rest over ‘leugenachtige’ zaken.

Tieten zijn naar mijn mening secundaire geslachtsbepalingen (Jaap van de gouden kooi heeft ook tieten), die vergelijk je met het primaire geslachtsdeel van de man.

Als je je kut voelt bij het woord ‘vagina’ kunt je ook doos gebruiken 😉

[quote]Jouw Jort is dus een jongen, want wat zie je als je naar hem kijkt? Juist, een lul van 1 meter 65[/quote]
Hier moest ik erg hard om lachen!

Al met al lees ik jouw columns erg graag.

Beryl · 13 oktober 2007 op 21:32

“Beste Driek,
Voel me na het lezen van je stukje redelijk in m’n eer aangetast. Ik ben toch niet blond?
Het is héus niet leuk om een lijk in je tuin te vinden, hoorrr. Dan ben je niet meer zo helder…
Enne Jort is zéker 1.67m.!
Met vriendelijke groet,
Georgina Verbaan”

😀

Prlwytskovsky · 14 oktober 2007 op 11:37

[quote]Dus ook geen reclames meer van de NS…[/quote]
En dat is dan weer jammer. 😉

SIMBA · 14 oktober 2007 op 13:35

Het voordeel is dat Jensen en Verbaan voornamelijk op TV opereren, en die kan uit of op een andere zender! 😀

DreamOn · 14 oktober 2007 op 17:42

[quote]Er worden geen belspelletjes meer uitgezonden op de RTL-zenders[/quote]

…Nee??!! Mijn leven is voorbij… 😮

Ik wist vorige week namelijk bijna het woord… 🙁

Leuke column!

Liefs DO.

arta · 14 oktober 2007 op 18:02

Dat stukje over Georgina…ik lag blauw!
😆
Leuke column!

Li · 14 oktober 2007 op 19:46

[quote]Ten eerste wordt je een route via een omweg aangesmeerd zodat je extra kilometers betaalt, en ten tweede worden kortingsmogelijkheden op de site verzwegen. Daarmee is de NS geen haar beter dan de eerste de beste belspelslet op RTL. [/quote]

Echt! 😮
Weer wat geleerd 🙁

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder