Of de kleine strontvlieg een paar dagen geparkeerd mocht worden in huize Mutlog.
Een simpel verzoekje in de categorie ‘niet te weigeren’.
Vadertje en moedertje spelen mocht dan een lang gekoesterde wens zijn, als de slagroom op het echtelijke vermaak van de jongelui eenmaal daar is, blijken er nogal wat haken en ogen te zitten aan de nieuw verworven status. Vleugellam maar (nog) opgewekt pamperen ze zich weliswaar al een half jaar lang door hun prille geluk. Maar het werd langzamerhand wel de hoogste tijd voor een flinke snuif onvervalste nostalgie. De studentenkroegen en aanverwant vermaak van weleer moesten er maar eens aan geloven. En om optimaal uit je dak te gaan vormde een simpel ongestoord hotelarrangementje in de grote stad toch wel één van de minste randvoorwaarden. Samen met een paar lotgenoten uit hetzelfde academische schuitje. Dat weer wel.
Gistermorgen arriveerde Gijs.
Tegelijk met de Bonus-folder van de grootgrutter om de hoek.
Na een uitgebreide briefing, die vergezeld ging van een A4’tje vol basisvoorwaarden voor een meer dan succesvol verblijf, sloegen ze met de deuren. En weg waren ze.
En daar zit je dan met een verse wereldburger die zich als core business louter tevreden stelt met wel zeer primaire activiteiten als vreten, schijten, pissen en slapen.
Vriendin had besloten de regie volledig aan mij over te laten. Slechts in uiterste noodgevallen was ze bereid in te grijpen.
Vriendin werkt gewoon.
Van een volkomen misplaatste verantwoordelijkheid die als een loden last op de schouders van een gastouder pleegt te liggen, zou wat mij betreft geen sprake zijn. Op ‘een makkelijk kind’, zoals ons met klem verzekerd was, viel best enige creativiteit los te laten. En als er gelogeerd wordt, dan zál er ook riant gelogeerd worden.
Alle reguliere potjes, pannetjes, flesjes en temperatuurregelaars ten spijt, viel de keus op de (toevallig?) amper te negeren aanbiedingen aan Opvolgmelk uit de Bonusfolder van Appie.
Zeg maar, de ultieme lakmoesproef voor een makkelijk kind.
Licht verteerbaar, ronkte de folder. Met prebiotische vezels. En last but not least, voorzien van de belangrijkste vetzuren DHA/AA. Ik mag doodvallen als ik weet waar het om gaat maar ik ging er helemaal voor. Allemaal zaken trouwens waar mijn moeder zaliger ongetwijfeld zeker geen weet van gehad zal hebben. En welke onverlaat neemt de unieke kans niet mee het immuunsysteem van de logé te ondersteunen. Want daarover liet de in milieugroen gedrukte tekst op de verpakking geen enkel misverstand bestaan.
Drie opties:
*AH Opvolgmelk Standaard 2. Van 6-12 maanden. 2 Pakken van 800 gram, 2e halve prijs van € 12,98 voor het alleszins acceptabele tariefje van € 9,73.
*AH Opvolgmelk Comfort 2. Bij spugen, verstopping en krampjes. Vanaf 6 maanden. Wederom 2 pakken van hetzelfde gewicht maar vermoedelijk vanwege dat comfort iets duurder: Van €16,98 voor € 12,73.
*AH Groeimelk Standaard 3. Vanaf 12 maanden. Zelfde formule. Van €12.98 voor €9,73.

Huize Mutlog kiest als het om de essenties in het leven gaat altijd voor topkwaliteit. En wees eerlijk, die kunnen Standaard 2 en Standaard 3 toch nooit bieden?
Hoe veelbelovend de kwalificatie Groeimelk ook klonk, het werd uiteindelijk het in dit geval volledig op maat geproduceerde Opvolgmelk Comfort 2.
Welk inferno ons ook wachtte, wat ons betreft gedurende die twee zinderende dagen in ieder geval geen ongemakkelijke krampjes, verstoppingen of gespuug.

Met Gijs gaat het prima. Tevreden knorrend laat ie naar hartelust uit alle lichaamsopeningen z’n producten zonder verstoppingen of krampjes vloeien die bovendien qua geur en kleur lijken te voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen.
En z’n moeder?
Ik weet het niet.
In de kinderloze 24 uur die tot nu toe verstreken zijn heeft ze maar liefst 12 keer allesbehalve knorrend van genot opgebeld. In de pauze van een theatervoorstelling, uit maar liefst 5 verschillende kroegen en ook in de bruidssuite van het low budget hotelletje in Amsterdam werd de spanning haar afgelopen nacht verschillende keren op wel erg ongelukkig gekozen tijdstippen duidelijk een tikkie te veel.
Nee hoor, het gaat uitstekend. Slaapt als een roos.
Misschien moet ze ook maar ’s aan de Opvolgmelk van het Huismerk.
Comfort 2.

[img]http://www.volkskrantblog.nl/pub/mm/tempest/4801/Image/augustus+2008/groeimelk.jpg[/img]

Categorieën: Gezondheidszorg

10 reacties

KawaSutra · 21 augustus 2008 op 00:59

Haha, ik heb hier smakelijk om gelachen. Om het verhaal maar nog meer om de gehanteerde verteltrant, die zeer vermakelijk is. Vanwege de sluikreclame heb je dat pak toch wel gratis meegekregen hè?

arta · 21 augustus 2008 op 07:32

Ik vind em ook erg leuk!
Vooral dat laatste stukje over die moeder…Erg! 😀

Fem · 21 augustus 2008 op 08:02

waarom moedermelk, met zulke alternatieven… 😀

FatTree · 21 augustus 2008 op 08:47

Lekkere schrijfstijl. Mensen die jouw schrijfstijl hanteren hebben trouwens nooit last van writersblock (afgezien van de versie gespeld met een q), aangezien je van de meest simpele dingen als het kopen van een pak melk al een column kan breien, die bovendien dus erg vermakelijk is. Leuk!

SIMBA · 21 augustus 2008 op 08:55

😆

Mut · 21 augustus 2008 op 08:55

Dank voor de aardige reacties.
Nee, de melk was niet gratis maar ik heb het verhaal wel aangeboden aan AH.
Niks van gehoord trouwens.

weathergir · 21 augustus 2008 op 10:17

Whoeaaahahahahaha, geweldig verhaal. Zeg, waren de luiers met gouden sluiting nog beschikbaar? :hammer: :hammer: :hammer:

lisa-marie · 21 augustus 2008 op 10:24

[quote]Na een uitgebreide briefing, die vergezeld ging van een A4’tje vol basisvoorwaarden voor een meer dan succesvol verblijf, sloegen ze met de deuren.[/quote]
Geweldige zin en heb om deze en nog veel meer smakelijk moeten lachen. 😆

Het is goed toeven in huize Mutlog! 😀

pally · 21 augustus 2008 op 22:24

Heel geestig en lekker vrijgeschreven stukje, Mut(ter) 😀 ,
Je zou van veel ouders wensen dat ze net zo lakoniek omgaan met hun kroost als jij met deze logée-larf.

groet van Pally

Nimrod1979 · 21 augustus 2008 op 22:48

Haha, geweldig geschreven en uiterst vermakelijk om te lezen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder