“Eens even kijken; belasting op tabak blijven we oppompen evenals die op alcohol. De heffing op vet voedsel komt er aan dus dat is ook gecovered. Nog voorstellen mannen?”

“Alle drugs legaliseren en vervolgens een snoeiharde tax overheen kieperen!”

“Ja, ja, van Avezaedt tot Woudrighem, die grap was de eerste keer leuk. Even serieus nu mensen. Kom, kom; meedenken nu!”

“Eh, misschien, meneer de minister, is het een idee om belasting te gaan heffen op uitlaatgassen?”

“Hahahaha, zeker die goeie ouwe Coenraedt weer! Is wel duidelijk te merken dat je niet bij Het Dispuut hebt gezeten want anders zou je dit niet nu naar voren brengen.

Maar goed, ik zal nog een maal de moeite nemen om je uit te leggen waarom dit idee niet kan. We heffen namelijk al milieubelasting, Coenraedt!”

“Eh, ja, dat begrijp ik meneer de minister maar ik heb het over iets anders. De belasting waar uwe ministerheid over spreekt betreft de uitstoot van uitlaatgassen; ik doel op een belasting die de inname van uitlaatgassen betreft.”

Het werd stil in de vergaderzaal toen het bij de aanwezigen begon door te dringen welke mogelijkheden verder nog in het verschiet lagen.

Categorieën: Fictie

2 reacties

TheVoice · 13 april 2013 op 08:26

In eerste instantie lijkt het natuurlijk hilarisch maar tegelijkertijd word je er soms bang van wat ze daar allemaal verzinnen. Het zou best kunnen dat er belastingen gaan komen die op dit moment hetzelfde “belachelijkheidsgehalte” hebben als de belasting op de inname van uitlaatgassen. Laten we hopen dat deze column permanent in de juiste categorie staat en niet op korte termijn verplaatst hoeft te worden naar “actualiteiten” 😀

Mien · 14 oktober 2013 op 08:52

Ik voeg de daad even bij jouw woord Voice.
Bij CX kan dat namelijk, als actuele reactie. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder