Het was de eerste keer op het voetbalveld dit seizoen al direct duidelijk. Het wordt een lange winter dit jaar. Niet voor de spelers hoor. Of nou ja, misschien ook wel. Dat staat of valt waarschijnlijk met winst of verlies. En ik heb geen idee hoe ze ervoor staan. Wel weet ik, dat ik gedwongen word veel tijd buiten door te brengen en dus flink in de buidel zal moeten tasten voor een hele dikke winterjas. De rekening ben ik van plan in te dienen bij de heren ‘overheid’. Na het eerste oefenwedstrijdje dit seizoen, ging ik de kantine binnen en bleek dat ik onderweg wat mensen was ‘verloren’. Al snel was duidelijk, dat ze vóór de drempel van de deur waren afgehaakt. Niet helemaal overtuigd van mijn haarkleur duurde het even voordat ik het doorhad. Oh ja, rookverbod!

Gezellig hoor. Daar stond ik dan alleen aan een tafeltje. Dat houdt een mens niet lang vol en dus volgde ik het spul maar naar buiten. Keuze was niet moeilijk, het vriest immers nog niet in augustus. Vervolgens kreeg ik verschillende malen de opmerking: ‘Jij rookt toch niet?’ Net alsof je dan niet buiten mag staan. Je zou er spontaan van gaan beginnen zeg! Kan ik direct tezamen met het bonnetje van de winterjas, de rekeningen van mijn pakjes sigaretten indienen. En vervolgens over een jaar of 10 een schadevergoeding vragen voor mijn bevroren vingers en zwarte longen. Het is immers de schuld van de overheid, dat ik zou gaan beginnen met roken…ja toch?

Omdat er geen glaswerk mee naar buiten mag worden genomen, moest er heel wat heen en weer worden gependeld. Je zou er nog een verkoudheid aan overhouden. Zeer waarschijnlijk dus, dat deze winter 7 van de 10 rokers besluiten om maar naar huis te gaan, waar ze lekker in hun eigen bank, voor de kachel, een glas bier en bijbehorende sigaret tot zich kunnen nemen. Vervolgens besluiten 7 van de 10 niet-rokers ook maar thuis te blijven, omdat in de kantine de gezelligheid ver te zoeken is en het buiten inmiddels 10 graden vriest. Funest voor de clubkas.

Omdat het mij persoonlijk niks lijkt om wortel te gaan zitten schieten, zowel aan de bar als thuis, zal ook ík me deze winter gaan voegen bij de overgebleven rokers. Buiten! In dure dikke winterjas! Ik heb echter een vermoeden dat de overheid mijn declaraties versnipperd retour zendt. En dus voel ik me genoodzaakt het bonnetje van mijn jas bij de vereniging in te dienen. Tja, en een goed voorbeeld verdient navolging. Dat wordt faillissement.

Natuurlijk gun ik dat onze club niet en trouwens, waar moeten we anders heen op zondagmiddag. Daarbij is heel dit rampscenario te wijten aan beslissingen van hogerhand. Dus heb ik driftig naar een oplossing gezocht. Even kwam het idee van een cabrio-kantine in me op, maar dat is misschien niet haalbaar in verband met hoge stookkosten. Maar wat dachten jullie van een partytent met terrasverwamers? En dan natuurlijk wel even een oogje dichtknijpen wat het glaswerk buiten betreft. Het is maar een ideetje hoor….

Categorieën: Sport

2 reacties

DriekOplopers · 8 augustus 2008 op 20:09

Hee Wendy, leuk om weer eens wat van je te lezen. En qua roken: Johan Cruyff rookt zijn hele leven al als eens choorsteen, dus wát kan er nou mis zijn met paffen in de voetbalkantine???

*steekt pijp op*

Prlwytskovsky · 9 augustus 2008 op 10:15

Ik rook mezelf, dat mag nog.

Komen ze daar om naar voetbal te kijken of om binnen aan de bar te roken en te drinken? 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder