Parkeerwachter 16054 komt op in zijn dagelijkse dienst. Hij neemt zijn papieren door en kijkt waar hij moet gaan patrouilleren. De wijk waar hij zijn dienst moet draaien vervult hem bij voorbaat met afschuw. Hij zit gevangen in zijn dagelijkse taak, klem in zijn baan die hem verder geen perspectieven biedt maar voor hem bepaalt wat hij moet doen. Hij zal ze vandaag eens krijgen, die wetsovertreders. Vals fluitend verlaat hij de politiepost en loopt naar zijn wijk. Het is een stille wijk, langs een verlaten binnenhaven in Schiedam. Er zijn betaalde parkeervakken langs de waterkant. Langzaam loopt hij langs de voertuigen en controleert of er parkeertickets zichtbaar bij de voorruit liggen. Na deze ronde twee maal gelopen te hebben wordt hij het spoegzat. Iedere auto die er staat heeft een parkeerticket maar de parkeervakken blijven verder voor meer dan de helft leeg. Dat wordt onder andere veroorzaakt doordat de straat aan het einde is opgebroken en er daarom niet veel doorgaand verkeer is; laat staan dat het enkele passerende voertuig gebruik wil maken van één van de lonkende à functionele lege parkeervakken.

Gefrustreerd loopt parkeerwachter 16054 het tegenoverliggende benzinestation binnen en neemt een kop koffie uit de automaat. In de ruit tegenover hem ziet hij zichzelf staan. Hij poetst zijn embleem nog eens op om beter op te vallen en vooral respect af te dwingen bij de burgerij. Maar er is eigenlijk niemand die hij met zijn verschijnen kan beïnvloeden. Niemand begaat een verkeersovertreding, nobody. Zijn dienst loopt tot 16:00 uur en het is nu pas 14:40 uur.

Maar wat ziet hij daar? Een zwart voertuig wordt in één van ‘zijn’ parkeervakken geplaatst. Hij ziet een besnorde vent uitstappen en oversteken naar de ticketautomaat. Maar oh vreugde: ‘vent’ loopt aan de automaat voorbij en verdwijnt uit het zicht.

Met gezwinde spoed begeeft parkeerwachter 16054 zich naar de overkant, zijn koffie op de koffieautomaat achterlatend; hij komt immers toch zo weer terug. Gnuivend en schaterlachend schrijft hij met korte halen een bekeuring uit en klemt het gele bonnetje onder de uiterste rechtse punt van de rechtse ruitenwisser. Wahahaaaaa ….. dat zal hem leren, dat ziet die vent nooit als hij instapt, lacht parkeerwachter 16054; daar komt die gek onderweg wel achter. In zijn handen wrijvend steekt parkeerwachter 16054 terug over naar de benzinepomp alwaar hij zijn koffie verder nuttigt en zijn dienstminuten telt tot het tijd is om terug te keren naar het honk.

Verantwoording afleggend op het hoofdkantoor, verklaard hij dat het een drukke dag was met veel moeizaam surveilleer werk. Trots laat hij zijn bonnenboekje zien en rapporteert zijn bevindingen. Zijn chef knikt goedkeurend over deze weldaden, niet wetend hoe parkeerwachter 16054 zijn dag doorkomt.

Gloeiende gloeiende Godver …….. welke achterlijke imbeciel …….. Vloekend en tierend ontdekt de bestuurder een geel wapperend briefje, rechts onder zijn rechtse ruitenwisser; juist op het moment dat voornoemde bestuurder een rotonde neemt en zeker niet kan stoppen. Gelaten rijdt snorremans naar huis en ziet wel wat er van komt. Op de parking thuis loopt hij nonchalant om zijn auto heen en rukt, onzichtbaar voor mogelijke passanten, het gele bonnetje onder de ruitenwisser uit en steekt het in zijn zak. Verbeel je dat een buur dit zou zien, die naam wil hij niet krijgen.

In de lift leest hij het gele bonnetje: parkeerbelasting € 1,40 en naheffingsaanslag € 48,- maakt totaal € 49,40. Briesend herleest snorremans de ‘naheffingsaanslag parkeerbelasting’ zoals tegenwoordig een doodordinaire prent heet, en ontsteekt in blinde woede. Juist op het moment dat hij een nieuw ontworpen vloek de ether instuurt stopt de lift en komt buurvrouw de lift binnen, die met dat truttenlikkertje. Wat een heerlijk weer, hé, buurman, slijmt ze. Wat kan mij dat nou verrotten zegt snorremans en beent de hoek om.

Het besluit valt om een brief te schrijven aan de officier van …… dinges …. ehhhh hoe heet ‘ie ook alweer? Even de gal spuwen dat dit geen stijl is om iemand te verbaliseren. Wel het bedrag overmaken, dat wel; maar dan € 49,25 en geen € 49,40!
Dat zal hun leren, de smiechten!!!

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

kiehen · 21 mei 2008 op 09:25

Leest lekker weg en ach.. wie haat ze niet, die parkeerboetes. Had er zelf laatst ook weer eentje. € 51,00. Alsof je een emmer leeg gooit…..

Mup · 21 mei 2008 op 15:54

Ptr, ik snap je bereking niet :oeps:

Groet Mup.

arta · 21 mei 2008 op 18:15

Hahaha, krijg je straks een aanmaning met €15,- administratiekosten voor die vijftien cent! 😀

Prlwytskovsky · 21 mei 2008 op 18:53

@Muppie: wat snap je niet? Vertel het eens aan deze ome ….
Is het die laatste regel waarin ik €0,15 minder betaal? 😉

Mup · 21 mei 2008 op 19:00

Ome, ik zie dat er 15 cent verschil in zit, maar vind die eerder in je stuk niet terug, zou zelf alleen de 1,40 betalen:-)

Groet Mup.

lisa-marie · 21 mei 2008 op 21:16

[quote]Verantwoording afleggend op het hoofdkantoor, verklaard hij dat het een drukke dag was met veel moeizaam surveilleer werk. Trots laat hij zijn bonnenboekje zien en rapporteert zijn bevindingen. Zijn chef knikt goedkeurend over deze weldaden, niet wetend hoe parkeerwachter 16054 zijn dag doorkomt.[/quote]
😆 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder