Foei! Kunnen jullie wel met de hele natie tegen Ad, de oprichter van de ultra-hyper-moderne-nieuwe partij NVD. De beste man is nu bang voor iedereen. Hij wordt via e-mails bedreigd, dat is niet lief. Hij durft zijn hippe caravan niet eens meer uit (om op jacht te gaan). Zelfs de kinderen hebben zijn vertrouwen geschonden. De kinderen blocken hem spontaan allemaal op msn nu ze weten dat hij geen 14 jaar is. Bah! Laat die man toch met rust. Hij wilde slechts aandacht. Nooit kwam het in hem op dat er ook de mogelijkheid was dat het weleens negatieve aandacht zou kunnen worden. Hij wil alleen maar lief gevonden worden, lekker knuffelen met de kids, lekker zoenen, strelen en liefhebben. Als ik zo naar de foto kijk van de lieverd, kan ik me best voorstellen dat hij de nodige liefde heeft gemist. Nu staat zijn mooie appetijtelijke foto overal, in elke krant, op elke site. Hij is hot! Naast de knuffelmarokkaan Ali B, doet Ad een gooi naar de titel knuffelpedo. Stem Ad!

Het is een schatje met superideeën. Al die kinderopvangplekken die stampvol zitten, Ad heeft de oplossing, geweldig! Het lijkt me zo handig om mijn kind bij hem onder te brengen als ik moet werken. Op het recreatiepark stond hij toch ook al lang bekend als kindervriend. Ik begrijp die negatieve lading nooit. Michael Jackson is ook een onschuldige kindervriend, dat is zelfs bewezen!

Ad, niet te verwarren met Adje van de Zingende Decoupeerzagen, vindt het belangrijk dat kinderen kunnen experimenteren met sex. Het is toch alleen maar handig, een volwassen man heeft immers al de nodige ervaring. Niemand die het begrijpt, belachelijk. Ik heb zo met Ad te doen. De wanhoop en het onbegrip is zo goed voelbaar in deze opmerking van de lieftallige opa:

“Tien jaar geleden waren we ‘on speaking terms’ met de samenleving. Maar sinds Dutroux is niks meer bespreekbaar. Alle pedofielen worden over één kam geschoren. We worden doodgezwegen”, aldus Van den Berg. De enige nog gangbare weg om gehoord te worden is volgens hem de politiek.

Het is keihard knokken hoor, voor een pedofiel tegenwoordig. Nergens wordt je nog serieus genomen en dus ga je anderen serieus ‘nemen’. Zij hebben ook rechten! Zij hebben ook recht op sex. Dat kinderen ook weleens geen zin hebben of hoofdpijn hebben, gaat er niet in bij de knuffelpedo’s. “Ze lokte het ook zelf uit” roept hij. “Natuurlijk ga ik dan in op haar avances of ze nou 5 of 35 jaar oud is, wat is het verschil? Ze had een blik in haar ogen, ze verleidde me. Ik zag dat ze wilde, waarom had ze anders zo een kort rokje aan.” Onbegrip, totale onbegrip van de buitenwereld. Het wordt de zorgzame medemens zo moeilijk gemaakt, ze worden niet geaccepteerd. Maar we zijn toch allemaal hetzelfde?

Toen ik laatst aan een aanstaande vader vroeg, wat hij liever zou willen; een jongen of een meisje. Antwoordde hij: “Ach, maakt mij niet uit” en zo hoort het! Hij vervolgde zijn antwoord met “als het maar een gat heeft.“ Een prachtige gedachte. Uiteindelijk zijn we allemaal gelijk en hebben we allemaal minstens één gat.


4 reacties

Eddy Kielema · 6 juni 2006 op 10:28

[quote]Uiteindelijk zijn we allemaal gelijk en hebben we allemaal minstens één gat.[/quote]
Het gat van de deur voor Ad, bedoel je toch? 😉

Scepsis · 6 juni 2006 op 10:47

Die laatste alinea haalt je hele column omlaag. Als je het had gelaten bij de voorlaatste aline dan was het veel prettiger geweest voor de lezer en zou je mensen hebben aangezet tot nadenken.

tontheunis · 6 juni 2006 op 12:17

Discover uw eigen gat, zou ik bijna zeggen.

Het einde van je exposé haalt al het voorgaande zo banaal naar beneden.
Je hebt gelijk, dat staat buiten kijf, wanneer je zegt dat het Ad (Steun de actiegroep ‘Help Ad in het Gat’) uitsluitend om sex gaat. Want daar is het hem ook om te doen. Alle argumenten die worden opgeworpen zijn slechts een rookgordijn voor het eigenlijke doel. Hij wil het met kinderen doen. De jouwe, de mijne, de onze.
Zoals de lustmoordenaar slechts één doel voor ogen heeft, zo heeft Ad dat ook. Lust is drijfveer en enig doel is lustbevrediging.

Wat mij beangstigt is het feit dat steeds vaker blijkt dat kinderporno wordt aangetroffen bij mensen. Het lijkt dus alsof er veel meer van deze mensen zijn dan ik altijd aannam. Dat Ad meer volgelingen heeft dan wij weten en dat de kans dat hij een zetel pakt wel eens groter zou kunnen zijn dan wij denken. Hij zal nooit zijn eigenlijke bedoelingen in een verkiezingsprogramma zetten, dus zal niemand kunnen voorkomen dat hij een partij opricht, handtekeningen tegen of niet. Confronteren, dat wel! En met donder en… nee, zonder geweld! Gewoon kenbaar maken dat we dit als samenleving niet willen en hem ook niet.

Handen af van onze kinderen en op de dag dat er een wet komt dat Ad wel zijn gang mag gaan, massaal vertrekken. En vergeet dan je kinderen niet…

Mosje · 6 juni 2006 op 15:36

Zo hier op CX zal iedereen de ironie in je stukje wel herkennen, maar zou je dit schrijfsel ook op andere plekken publiceren, dan zou het zomaar kunnen dat mensen die ironie over het hoofd zien, en dit bestempelen als een openlijke steunbetuiging aan de NVD.
Niets zo moeilijk als ironisch schrijven.

En inderdaad, die laatste alinea. Weg ermee!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder