Het is een illusie van veel mensen om perfect te zijn, zoals eigenlijk ieder levend wezend er naar streeft. De een wil een mooi uiterlijk, de ander misschien een nog beter brein om nog slimmer te worden. Het zijn helaas dromen die nooit zullen uitkomen. Alhoewel? Is het geringe van perfectie niet eigenlijk dat je eerst van jezelf moet houden om datgene te bereiken wat je wil bereiken! Precies en veel mensen met bijvoorbeeld een eetstoornis vergeten dat, ze zijn meer bezig wat ze willen bereiken, zoals een mooier uiterlijk. Zij vergeten alleen met dat beeld van perfectie dat ze bezig zijn met een obsessie en vergeten hun eigen en hun sociale omgeving met als gevolg dat de perfectie daarin wordt verminderd.

Het is natuurlijk een heerlijk gevoel om iets te kunnen of iets te uitstralen waarin je uitblinkt en dat mensen met bewondering daar van opkijken.

Ik denk alleen nog de toekomst kan uitwijzen of het perfecte mens kan gecreëerd worden doormiddel van de wetenschap, maar daar zal over honderd jaar pas een antwoordt op zijn omdat ze er uiteraard natuurlijk nu ook al mee bezig zijn maar nog niet ver genoeg zijn en nog met genen aan het klooien zijn. Perfectie is kortom een illusie en je zal alleen dat kunnen bereiken wat je wil als je liefde geeft en neemt. Mijn perfectie is om gezond en gelukkig te zijn en ik moet zeggen dat ik dat tot op heden bereikt hebt.

Ik heb een lieve vriendin, ben gezond, volg een leuke opleiding, heb een leuk (bij)baantje en bijzondere eigenzinnige vrienden. Dit alles houdt mij allemaal met beide benen op de grond, dat ik mij niet op iets wil vastleggen, wat misschien niet haalbaar is. Natuurlijk is mijn streef naar perfectie een betere wereld te creëren en zelf later rijk zijn, wie wil dat niet? Ik ga dat hopelijk op een gezonde manier bereiken door mijn ding te doen en het lot zal uitwijzen of dat haalbaar is voor mij.

www.bloggers.nl/ronaldjecas

Categorieën: Maatschappij

11 reacties

dave2006 · 18 februari 2007 op 11:49

Ik ga hetzelfde commentaar geven als op je vorige column. Erg veel fouten, komma’s en punten staan niet goed of zijn helemaal niet aanwezig, zinnen lopen niet.
Kortom, ik kan door de fouten de column niet meer zien. Jammer!

SIMBA · 18 februari 2007 op 12:29

Dave, als je zelf geen reactie kunt bedenken láát het dan. Deze reactie heb je letterlijk van mij overgenomen vind ik niet bepaald sympathiek.

SIMBA · 18 februari 2007 op 13:06

[quote]Het is natuurlijk een heerlijk gevoel om iets te kunnen of iets te uitstralen waarin je uitblinkt en dat mensen met bewondering daar van opkijken. [/quote]
Ronald…lees deze zin zelf nog eens even door…en wat merk je dan? Juist! Het is geen zin, het is een rijtje woorden.
Lees jij de reacties op je column ooit?
Zo ja, waarom doe je er dan niks mee?
Zo nee, waarom stuur je dan columns in?

Ronaldjecas · 18 februari 2007 op 16:06

ThanX Simba,

Komt omdat ik de tekst ook niet nalees, zal voortaan mijn columns even nalezen. Hoop dat je binnenkort de verbeteringen ziet!!! Dave jij moet je mond houden met je zogenaamde columns. Tip schrijf eens uit je hart en niet uit boekjes!!

SIMBA · 18 februari 2007 op 18:13

Ik hoop het ook Ronald, ik hou je in de gaten!
😀

DreamOn · 18 februari 2007 op 20:57

Jij denkt: ik geef mijn column als titel mee: Perfect zijn bestaat niet

Als je dan kritiek krijgt zeg je gewoon:
Perfecte columns bestaan ook niet! 😀
Slim!!

dave2006 · 19 februari 2007 op 00:49

hey ronny leuke column, let alleen ff op de spelfoutjes

DreamOn · 19 februari 2007 op 09:05

Jij moet hier echt mee stoppen Dave. Sterker nog, ik ga de redactie een mailtje sturen over jouw gedrag.
Eerst maar even naar een opvoedingsgesticht, daarna mag je dan misschien op proef terugkomen.
Maar dit kan echt niet.

Ik heb gisteren niet voor niets een pb’tje naar je gestuurd. Maar je trekt je er blijkbaar niets van aan. Dan moet je het zelf maar weten.

DreamOn · 19 februari 2007 op 09:38

Goed zo. Ik zie dat je je andere reactie, die er eerst stond hebt verwijderd.
De reactie, waarin je SIMBA uitmaakt voor sneue hond zonder sociaal leven.
Wel heel flauw, je wilt er voor zorgen dat mijn reactie op jou nergens op slaat. Toevallig weet ik hem nog uit mijn hoofd, dus kan ik je nog steeds quoten, al heb je het nu weggehaald.[quote]hee simba, ik kan het niet helpen dat jij een sneue hond bent zonder een sociaal leven[/quote]

Dat stond er eerst en daar ga jij netjes je exuses voor aanbieden Dave. O zo.

pally · 19 februari 2007 op 16:47

Jouw reactie, Ronaldjecas is sportief én je wilt wat leren.Dat is in orde, daar is deze site voor bedoeld. Succes dus!

Niet voor persoonlijke aanvallen, zoals die van Dave :zonder respect.
Daarin sta ik volledig achter DO.

Pally

Ronaldjecas · 19 februari 2007 op 20:31

Ik wil iedereen bedanken die mij steunt in het schrijven van steeds betere columns. Helaas zijn er altijd mensen die zo af en toe iemand af kraken. Ik zie het commentaar dan ook als een leerzame factor. Hoop dat mijn volgende column “Een van mijn gedachtes” meer in de buurt komt van een nette column..

Bedankt lieve mensen die voor mij opkwamen…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder