“Vind je het leuk op de Fancy Fair?”
“Ja”.
“Hoe heet jij?”
“Jelle”.
“Hoe heet jij?”
“Baukje”.
“En jij?”
“ Siepke”.
“En jij?”
“ Lammert”. “En jullie maken allemaal gepunnikte eierwarmers en als welkom krijg je, als je vóór 10 uur komt , gratis koffie of thee met een plakje Fries suikerbrood!”
Jelle, Baukje, Siepke en Lammert: “Ja kom allemaal!”
Denken ze nou echt dat ik om 6 uur op een regenachtige zaterdagmorgen m’n bed uit kom om naar het Friese Sexbierum af te reizen om in een bruine, met tapijtjes op de tafeltjes, kroeg een Fancy Fair te gaan bezoeken?????
“ Gelukkig is de Fancy Fair in de kroeg aan het Folkertsemaplein, want er komt van het weekend regen, wind en sneeuw!”
Voordat de charmante presentatrices van het Shownieuws de autocue aan gaan staren, zie ik tot mijn grote verbazing de RAI in Amsterdam.
Onze populaire weerman staat op de RAI in Amsterdam.
“Amsterdam?????” “Hoor ik dat goed????” “Amsterdam???”
Hoor ik geen Tietsjerkstradeel, Kollummerzwaag, Pieterburen of Harlingen?
Ik wrijf nog eens in m’n ogen….nee, ik zie het goed!
Hij loopt naar een stand, de VVV van Leeuwarden!
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
“Bier zoekt vrouw”, “Blij dat ik glij”, “touwtrekken in Heerenveen”, …….
Ik wil weten of ik morgen op de fiets naar de Albert Heyn kan, of ik kan hardlopen, of ik de sneeuwkettingen uit het vet moet halen, of ik de zonnebrand uit de kast moet halen, ik wil dit niet!!!!
Ik trek mijn haren uit mijn hoofd, ik bijt op mijn hand, ik slik nog wat extra pillen Seroxat, ik kan het niet meer horen!
“Oant moarn!!!!!!!!!!”

Categorieën: Media

4 reacties

Dees · 3 april 2008 op 17:20

Volgens mij zijn er meer columns over Piet geschreven dan over Geert… Maareuh, Pieterbuur’n ligt in Grunn hè, dat volk moet je niet verwarren met die halve wilden uit de ontheemde provincie ernaast…

Je insteek is leuk, je uitwerking is net te hartgrondig. Een naam teveel, teveel e’s, teveel uitroeptekens, teveel vraagtekens, net een beetje te, waardoor je eerder verzwakt dan versterkt. Ik vind trouwens de fancy fair een veel leuker onderwerp dan Piet, maar hee…

Neuskleuter · 3 april 2008 op 17:29

Ik sluit aan bij Dees.

[quote]Denken ze nou echt dat ik om 6 uur op een regenachtige zaterdagmorgen m’n bed uit kom om naar het Friese Sexbierum af te reizen om in een bruine, met tapijtjes op de tafeltjes, kroeg een Fancy Fair te gaan bezoeken?????[/quote]
Uhuh.

Btw, Piet doet het weer diezelfde dag meestal ook nog even ergens in Friesland. En hoewel het een enorme zeikerd is, komt ‘ie wel overal opdraven. Zelfs voor een grappige videoclip van een paar eerstejaars studenten, die nooit wordt uitgezonden. Lief wel eigenlijk.

En voor het echte weer kan je beter de adembenemende sprookjes beluisteren van Erwin Krol. Zou zo m’n oogjes toe doen bij het horen van die man.

Trouwens, voor kwaliteit zou ik sowieso geen SBS kijken 😉

arta · 3 april 2008 op 22:27

Ook ik sluit achteraan bij Dees.
(Het lijkt wel een polonaise!)
Eén vraagteken is voldoende en ‘neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee’kan wel op MSN, maar echt niet in een column of kort verhaal.
Enne…waar is dat ‘bier zoekt vrouw’ ergens, niet dat ik interesse heb…:-D

pally · 4 april 2008 op 12:56

Er zitten best leuke dingen in, maar door al die leestekens lijkt het net of je keihard naar me staat te schreeuwen en daar hou ik niet van.
Dan doe ik mijn oren dicht of loop weg. :toeter:

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder