Ik ben een groot fan van Piet Paulusma. Alles van hem wil ik zien. Van Piet the weather report, Piet the movie, Piet the musical tot Piet’s revival en Piet’s Ascension.
Zelfs het feit dat zijn outfit afkomstig is uit een zak met tien jaar oude kleren, welke op weg naar Roemeniё van de vrachtwagen is gevallen en waarvan Piet dacht; pik in, een extra rafelige trui van Zeeman voor een frisse dag kan geen kwaad. Maakt mij niet uit. Ik vind het zelfs vertederend om te zien.
Na zijn opmerking: ‘morgen weinig regen maar wel lang’ kan hij bij mij niet meer stuk. Hij is onbetwist dé weerman van Nederland. Is toch geweldig? Een kwartier lullen over van alles behalve het weer om daarna binnen één minuut de weersverwachting af te raffelen.

En dan komt een ander weermannetje hem even van de troon stoten. Ene Peter Timofeef.
‘Schakelen wij nu over naar Peter Timofeef voor de weersverwachting,’ hoor je dan.
Niks weersverwachting! Die man lult alleen maar over het weer dat al geweest is!
En dan die foto’s erbij van amateur fotografen. Regenbogen en wolkenvelden. Dat soort zaken.
Laatst had het de hele dag geregend en toonde hij een foto waarop een paar mensen te zien waren die een paraplu droegen. In drie verschillende kleuren.
Ze kropen in vlinderslag tot hun knieën in het water en het enige dat Timofeef wist te melden, was dat het er wel kleurrijk uitzag zo(??)
Ik bedoel, dan lul je toch niet meer?? Die mensen verzopen bijna en dreigden door de storm ook nog hun paraplu kwijt te raken. En dan komt ene Timofeef met ‘een kleurrijk tafereel’ op de proppen.

Daarna een foto van een ondergelopen weiland met een kudde schapen. Timofeef weer: ’Nou, zo erg was het vandaag allemaal niet hoor. Viel allemaal best mee. Kijkt u zelf maar op deze foto van Jan Eng uit Pupjesfliereradeel. Ziet u die schaapjes dartelen in de wei?’
Dartelen???? Die schapen zwommen voor hun leven! Er lag er zelfs één met de poten omhoog en de kop onder water! Van welke planeet komt die Timofeef!
Nee, geef mij Piet Paulusma maar. Terwijl Timofeef in de warme studio staat te klooien met een diavoorstelling over het weer, staat Paulusma bij windkracht 12 op de afsluitdijk te vertellen dat Koos Krent van duivenvereniging “niet te tillen” naast hem staat om te komen vertellen dat postduiven ook heel goed uit de voeten kunnen bij wind tegen.
Oké, Piet raakt een beetje in paniek als hij ziet dat Koos niet meer naast hem staat en zijn hoofd lijkt door de orkaan op een mislukte bietenoogst, maar hij staat er tenminste.Life! En met een trui van Zeeman en schoenen van Piet Kerkhof. Oat Moarn.
I love it!


8 reacties

FatTree · 22 oktober 2007 op 17:26

Ik dacht inderdaad dat ik een hekel had aan Piet, maar na het lezen van deze column is hij mijn nieuwe volksheld. Wat een fantastische column jager, ik heb hardop gelachen!

dj_Eddy · 22 oktober 2007 op 17:31

Tja, die weermannen. Die staan daar te presenteren alsof ze het allerbelangrijkste nieuws verkondigen, terwijl het natuurlijk allemaal gebakken lucht is… 😉 Nogal genant, maar het geeft om de zoveel tijd inspiratie tot vermakelijke columns! Overigens vind ik het nog steeds jammer dat Diana Woei van het scherm is verdwenen. Die heeft een paar geweldige oneliners op haar naam staan, zoals ‘van het zuiden uit gaat het regenen en dan wordt het nat’… 🙂

Mosje · 22 oktober 2007 op 19:46

Mijn isobaren staan weer dicht bij elkaar vandaag, dus je krijgt de wind van voren.
Beetje magere column, eerlijk gezegd. Als je een weerman of -vrouw wilt afbranden, doe het dan met een fikse Griekse bosbrand of zo. Nu blijft het een beetje steken bij afzeiken met windkracht twee. Je plast je eigen schoenen nat. Als Paulusma terugblaast, lig jij om.

DreamOn · 22 oktober 2007 op 21:18

Geweldige column, erg komisch!
Het weer hier? De zon breekt door op mijn gezicht! 😀

lisa-marie · 22 oktober 2007 op 21:35

Piet voorspelt van alles maar voor hier komt het nooit uit.
Vermakelijke column 😀

pally · 22 oktober 2007 op 22:38

Heel grappig!

KawaSutra · 23 oktober 2007 op 00:36

@Eddy:[quote]Diana Woei [/quote]
Geweldig, zo’n naam, de weervrouw van de eeuw zou ik zeggen.

Door je te beperken tot Piet en Peter doe je een aantal anderen tekort, denk ik. Ik zou een lyrisch verhaal kunnen schrijven over Marjon de Hond, maar ja, ik heb wat met weervrouwen. 😀

linda23 · 23 oktober 2007 op 12:51

Leuk geschreven!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder