Ik ben babyboomer uit 1946, ik stop op mijn 61ste jaar met werken, ik wil geen belasting te betalen over mijn komende AOW-uitkering, ik heb een hypotheekaftrek en nog tientallen andere voorrechten waar jong Nederland zich aan ergert. Een aantal welbespraakte yuppen dat (op onze kosten) zo lang mogelijk van een universitaire opleiding heeft genoten, neemt het voortouw en schroomt niet om te roepen: ‘die oude opvreters, daar weiger ik verder voor te betalen’. Ik heb dat écht zo meegemaakt en erger mij daar paars aan. Vanwaar mijn uitbarsting? Welke druppel deed voor mij de emmer overlopen?

De meest recente aanval die op de groep 50-plussers is geopend, is goed voor deze laatste druppel. In opdracht van de farmaceutische producent Ferrio uit België, is een onderzoek uitgevoerd naar de plasgewoonten deze leeftijdsgroep. De helft van die senioren blijkt één maal per nacht zijn blaas te moeten legen. Is daar dan wat mis mee?
Nee niets. En voor het geval dat daar twijfel over bestaat: ik doe het ook. Ik onderbreek iedere nacht de nachtrust om eens lekker, met een slaperige kop, zo duf als een konijn, een half litertje urine in de Villeroy en Boch-plé te gieten. Daar maak ik helemaal geen geheim van. En nu heeft zojuist een, van een (door ons bekostigde) opleiding farmacie losgelaten postpuber vastgesteld dat ik door die onderbreking van de nachtrust, de dag daarna minder stabiel ben en ook minder energiek. De snotneus heeft becijferd dat dit mijn werkgever 3700 euro per jaar kost. Daar heb je er weer één! Senioortje pesten, omdat hij ’s nachts één keer moet plassen!

Maar lotgenoten, er is hoop. Op 1 juni a.s. stop ik met betaald werk en stort mij onmiddellijk op een onderzoek naar het effect van frequent en langdurig copuleren van jonge lieden voor het slapen gaan. Heb je wel eens van die jonge gasten na een woeste nacht op je afdeling gehad? Dan weet je genoeg. Dertig procent efficiencyverlies! Heb je ook jonge vaders in je bedrijf, na de recente geboorde van zoon of dochter, waarvoor wij de kinderbijslag opleveren? Ik zeg :vijftig procent productiviteitsverlies! Weet je hoeveel een glas whisky na het gesubsidieerd golfen de baas wel niet kost?!!
Voor de periode na deze onderzoeken liggen nog dertig nieuwe ideeën bij mij op de plank.
Grey-power!

Ik onderbrak bovenomschreven nachtmerrie voor mijn vaste nachtplasje; verbaasd over de agressie die een artikeltje in de krant van gistermorgen in mijn slaap heeft opgeroepen. Ik schoot luid in de lach, legde mij weer in bed en sliep vredig en rustig verder. Morgen weer fit op.

‘Waarom lachte je vannacht?’, sprak mijn eega terwijl ik deze column schreef..
‘O, ik droomde dat ik pis-nijdig was’.


Hans Schoevers

Flashbackpacker. Schrijver van columns; dikwijls met een knipoog naar vroeger. Tot december 2017 ook actief geweest als zanger/entertainer. Elts sprekt fan myn sûpen, mar nimmen fan myn toarst.

11 reacties

DreamOn · 27 maart 2007 op 17:11

Ik vind je echt geen zeikerd en piste bijna in mijn broek van het lachen toen ik je column las, echt heel sappig geschreven… 😀
Blijf vooral je blaas legen en je gal spuwen…
Groetjes DO.

Ronaldjecas · 27 maart 2007 op 17:32

hahahah, leuke column hoor! 🙄

SIMBA · 27 maart 2007 op 17:40

Ik ben nog lang niet 50+, maar ik leeg al jaren mijn blaas elke nacht minimaal 1x.
Leuke column, lekker en terecht boos!
Trouwens wat dacht je van zwangere (carriëre )vrouwen, die plassen wel 6x per nacht 😆

arta · 27 maart 2007 op 19:05

Erg leuke column, Schoevers!
Misschien kun je in je volgende droom onderzoek gaan doen naar de zinnigheid van al die onderzoeken… 😀

KawaSutra · 27 maart 2007 op 20:29

Geweldige column Schoevers en ik kan je een hand geven. 😀

pally · 27 maart 2007 op 21:27

Prima column, Schoevers en je hebt groot gelijk.
Wat een nonsens dat pis-onderzoek. Mijn echtgenoot gaat vaak 2x per nacht, maar blijft in alle opzichten uitstekend presteren.Ik ook trouwens en ik slaapwandel soms ook verscheidene keren naar het toilet.
Goed opgekomen voor de groep waar ik ook bij hoor, bedankt! 😆

groet van Pally

Prlwytskovsky · 27 maart 2007 op 22:43

[quote]zo duf als een konijn, een half litertje urine in de Villeroy en Boch-plé te gieten[/quote]
Dus dat ben jij? 😉

pepe · 28 maart 2007 op 08:34

Pampertjes voor de nacht misschien een oplossing 😉

Nee zonder gekheid, ’t dit soort onderzoeken slaan echt nergens op. Goeie column

Mosje · 28 maart 2007 op 14:36

Ik pis én ik copuleer des nachts. (Nee fout, de volgorde is precies andersom)
Hoe oud denk jij dat ik ben?

schoevers · 28 maart 2007 op 14:58

83 denk ik
Duurt altijd wat langer voor je kunt beginnen, nietwaar?

Mup · 28 maart 2007 op 15:05

:wave:

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder