Je kan de televisie niet aanzetten of je ziet weer van die mensen die zich zonodig op moesten laten leuken door mister Schumacher himself. Opleuken kan ik het eigenlijk niet eens noemen, het is eerder ‘afleuken’. Als Marijke Helwegen niet met haar plastic hoofd op tv is, dan is het Conny Breukhoven wel. Om over al die ‘make me (not) beautiful’ programma’s maar te zwijgen. Afschuwelijk vind ik het, die strakgetrokken koppen. Bij het wegnemen van de rimpels hebben ze ook gelijk het karakter en de emoties weggepoetst. Bij de dokter kunnen ze waarschijnlijk kiezen welke gelaatsuitdrukking ze willen hebben. Bij deze twee dames is dat artikelnummer 234, genaamd: ‘irritante grijns’ geworden. Ze zijn dan alleen wel vergeten, dat als hun man de pijp uit gaat, ze nog staan te lachen aan zijn graf.
Ik kan me echt niet voorstellen, dat een man dit aantrekkelijk vindt. Ik zou bang zijn, dat als ik zo’n vrouw een kus geef, dat haar lippen aan de mijne zouden blijven plakken en dat er een groot gapend gat in haar hoofd over blijft. Dit doet me trouwens denken aan de film [i]Death becomes her[/i] met Meryl Streep en Goldie Hawn. Kun je gelijk zien hoe die strakgetrokken barbies er uitzien als ze 80 jaar zijn.

Is een mens niet meer tevreden met zichzelf tegenwoordig? Neem Conny Breukhoven. Dat was toch een ontzettende mooie vrouw vroeger (voor zover een andere vrouw dat kan beoordelen). Ik snap echt niet wat haar heeft bezield om zich zo te laten verpesten. Hebben zulke vrouwen misschien geld teveel of doen ze het uit pure verveling? Conny zou er nu nog altijd prima hebben uitgezien als ze zich niet zo had laten toetakelen. Een rimpeltje meer of minder maakt toch niet uit? Ik vind dat juist wel sexy. Kijk dat je je buik nu strak laat trekken omdat je 50 kilo bent afgevallen en wat vel over hebt, daar kan ik nog wel in komen. Maar aan je gezicht, wat toch het visitekaartje van jezelf is, daar moet je niet aan sleutelen. Het ergste is nog wel, dat ze zelf vinden dat ze er geweldig uit zien. Ze zouden toch beter moeten weten na het zien van Michael Jackson.

Natuurlijk denk ik ook wel eens: ‘Jezus, wat zie ik er slecht uit vandaag’. Vooral als ik ‘s morgens voor de spiegel sta. Maar als ik me dan eenmaal heb aangekleed (glanzende panty’s en push-up beha’s zijn ’s werelds beste uitvinding), mijn haar in de krul heb gezet en mijn make-up doos haar werk heb laten doen, kan ik er best weer mee door. Dat vonden ook de bouwvakkers die me nafloten vandaag. Yep, ik heb het nog altijd, en dat zonder botox.


21 reacties

Eddy Kielema · 30 oktober 2005 op 11:16

In tegenstelling tot je seksuele intimidatie column, ben ik het deze keer helemaal met je eens, Wendy! Conny Breukhoven heb ik eigenlijk altijd al een opblaaspop gevonden, ook in de tijd dat ze nog niets aan zich had laten verbouwen. Maar een ding is zeker: mooier word je er zeker niet van. Kijk naar Linda de Mol of Goldie Hawn, die zijn helemaal strak geplamuurd, afschuwelijk! En Marijke Helwegen en Michael Jackson zijn stripfiguren geworden, zo lelijk als ze die gemaakt hebben… 🙂

WritersBlocq · 30 oktober 2005 op 11:23

ik ben benieuwd hoe je handen er over een paar weken uitzien, na zoveel typwerk! De letters van je toetsenbord moeten in je vingertoppen gesleten zijn volgens mij na zoveel schrijvelarijen in een korte tijd :-).

Hollywood schijnt een probleem te hebben, omdat er geen actrices meer te vinden zijn voor de oma-rol. Kweenie of het klopt, maar als ik zo naar mezelf kijk dan denk ik mwàààh, nog een paar jaartjes door roken, iets meer zuipen en dan kan ik daar die oma rol wel gaan vervullen voor vet geld 😀

wendy77 · 30 oktober 2005 op 11:30

@WB: Ach ja, ik moet over twee weken weer gaan werken, dus dan is het gedaan met die ‘schrijvelarijen’ 😕

Outsider · 30 oktober 2005 op 12:07

[quote]Ik kan me echt niet voorstellen, dat een man dit aantrekkelijk vindt. [/quote]

Dat heb je goed gezien. Het is eigenlijk tragisch en deerniswekkend: vrouwen (en misschien ook wel sommige mannen) die hun hele leven wijden aan hun uiterlijk en nergens anders aan denken dan ‘sexy en aantrekkelijk’ blijven, terwijl het dan helemaal niet lukt en ze eigenlijk gewoon voor joker staan.

Troy · 30 oktober 2005 op 13:30

Dit vind ik weer typisch zo’n voorbeeld van een dertien in een dozijn column. Het lijkt een beetje op een wedstrijdje zoveel mogelijk cliché’s in één column stoppen. Dat je daar tot overmaat van ramp zelfs nog het voorbeeld van Michael jackson in durft te stoppen vind ik bijna genant. Ook je humor komt nogal geforceerd op me over. Van dit soort columns zijn er al zo’n tien miljoen geschreven (als het er niet meer zijn). Alleen de laatste alinea kan er nog enigszins mee door.

Raindog · 30 oktober 2005 op 13:59

Ben het wel wat met Troy eens behalve op 1 punt en dat is de laatste alinea. Want waar de column een kritiek op plastische chirurgie betreft, maak je je wat mij betreft aan precies hetzelfde fenomeen ‘schuldig’ door jezelf ‘op te leuken’ met even kunstmatige middelen zoals een push-up beha en glanzende panties. De methode is misschien anders maar het principe zou wel eens hetzelfde kunnen zijn (met je nafluitende bouwvakkers als beloning voor al de ondernomen moeite.) Tot in hoeverre ben je dan werkelijk anders dan hetgeen je bekritiseert? Je ‘hebt het’ nog altijd zei je? Wat ‘het’ is heb je niet uitgelegd maar deze column doet me juist vermoeden dat ‘het’ weleens hetzelfde zou kunnen zijn als wat bijvoorbeeld een Connie Breukhoven heeft terwijl je waarschijnlijk het omgekeerde bedoeld moet hebben. [i]Funny twist huh?[/i]

wendy77 · 30 oktober 2005 op 14:34

@Raindog: Dat noem ik mezelf verzorgen! Mijn ‘opleuk’artikelen zullen naar mate de jaren verstrijken anders worden, maar met zo’n plastic kop blijf je toch rondlopen.

Ma3anne · 30 oktober 2005 op 19:05

Joh, Wendy, je schrijft vlot, maar ik snak zo langzamerhand naar een onderwerp van jouw hand dat minder uitgekauwd is. Je kunt meer!!! :hammer:

klungel · 30 oktober 2005 op 20:26

[i]houd niet van plastic en ook niet van makeup en ook niet van geurtjes[/i]

Maar vind hem wel weer lekker vlot geschreven.

Trukie · 30 oktober 2005 op 23:00

Zijn ze met al dat kunstspul meteen gemummificeerd?
Handig voor de archeologen van de toekomst.

bert · 30 oktober 2005 op 23:17

[quote]Maar als ik me dan eenmaal heb aangekleed (glanzende panty’s en push-up beha’s zijn ’s werelds beste uitvinding), mijn haar in de krul heb gezet en mijn make-up doos haar werk heb laten doen, kan ik er best weer mee door.[/quote]
Toch jammer dat jij, die deze column schrijft toch ook niet geheel gelukkig is met jouw uiterlijk en toch net zo goed terug valt op een push up bh om er uit te zien zoals de maatschappij dat blijkbaar wenst. Het is net geen operatie, ok, maar toch. Je laat je net zo goed meeslepen door de omgeving. Jammer hoor. !!!

melady · 31 oktober 2005 op 00:39

[quote]Conny Breukhoven[/quote]

Wendy77, het is Conny braakhoven.

wendy77 · 31 oktober 2005 op 08:25

@Ma3anne: ik doe mijn best, maar heb moeite met het vinden van onderwerpen.

@Bert: dus ik zou mijn haar op mijn benen moeten laten staan, mijn haar niet mogen kammen en geen make-up op moeten doen, omdat ik me anders door mijn omgeving mee laat slepen, hahaha. Wat een onzin! Zoals ik al in een eerdere reactie gaf: Dat noem ik jezelf verzorgen. Iedereen ‘verzorgt’ zich toch.
Een verzorgd iemand (ook al is ie niet zo knap) ziet er 100 keer beter uit dan iemand met een plastic hoofd.

@Melady: 😀

Dees · 31 oktober 2005 op 08:36

Eens met Ma3, zoek een andere invalshoek, als je dan geen ander onderwerp kan vinden. Kwestie van omkeren, omschudden en doorboren.

@Raindog: Briljante reactie.

Outsider · 31 oktober 2005 op 08:47

[quote]Toch jammer dat jij, die deze column schrijft toch ook niet geheel gelukkig is met jouw uiterlijk en toch net zo goed terug valt op een push up bh om er uit te zien zoals de maatschappij dat blijkbaar wenst[/quote]

Wendy heeft het er helemaal niet over dat iemand geen aandacht aan zijn uiterlijk mag besteden. Vrijwel iedereen probeert zo goed mogelijk voor de dag te komen, dat is vanzelfsprekend. Zij (en vele anderen) vinden plastiche chirurgie alleen niet mooi en te ver gaan.
Houdt Bert er soms geen rekening mee wat anderen wensen of loopt hij in oude vodden rond?

Li · 31 oktober 2005 op 09:38

[quote]Hollywood schijnt een probleem te hebben, omdat er geen actrices meer te vinden zijn voor de oma-rol. Kweenie of het klopt, maar als ik zo naar mezelf kijk dan denk ik mwàààh, nog een paar jaartjes door roken, iets meer zuipen en dan kan ik daar die oma rol wel gaan vervullen voor vet geld [/quote]

Geweldig dit.
Een columnpje binnen een column

:laugh: :laugh: :laugh:

Li

bert · 31 oktober 2005 op 11:45

[quote]Houdt Bert er soms geen rekening mee wat anderen wensen of loopt hij in oude vodden rond?[/quote]
Ja hoor, daar houd ik best wel rekening mee. Ik heb soms ook gell in mijn haar. Ik val er alleen over dat Wendy de complete cosmetische industrie op één hoop gooit terwijl zij het zelf op dit moment gelukkig nog af kan met een push up bh, die ze zelf in haar column verwerkt. Laat ze dan inderdaad blij zijn dat dit bij haar nog een optie is. Deze optie werkt echter niet voor iedereen als correctiemiddel.
In sommige gevallen kan ik best begrijpen dat mensen iets aan hun uiterlijk laten veranderen. Op TV worden over het algemeen de meest extreme en overdreven gevallen getoond. Dat is op zich wel jemmer want dit geeft juist het verkeerde beeld waar Wendy in haar column terecht tegen ageert.

Raindog · 31 oktober 2005 op 18:44

[b][size=large][color=FF3300][font=Impact]Off-topic alert!!![/font][/color][/size][/b]

Wendy, toch nog even iets extra’s kwijt.

Ik vind dat je geweldig omgaat met de kritieken die je krijgt, zij het positief, minder positief of zelfs negatief. In het kader van wat we hier verder zoal wel eens zien vind ik jou werkelijk een lichtend voorbeeld van hoe het òòk kan. Wilde ik toch even zeggen. Net o.a. nog even onder je ‘sexuele irritatie dinges’ column gelezen en heb zowel daar als ook hier geconstateerd dat jij ontzettend goed invulling geeft aan de leegheid van het managementjargon dat zegt dat ‘kritiek een kans is’. Je zult het misschien wel bijna niet kunnen geloven maar zo is het ook leuk(er) voor anderen om er dan ook [b]ècht[/b] iets van te vinden. Het is je eigen verdienste bedoel ik daarmee. Zo van, dat ik je column kut kan vinden maar daar dan nog wel gewoon een goed gesprek met je over kan hebben, dat idee. Opmerkelijk, jammer genoeg.

Vond ik toch wel even het vermelden waard….

KawaSutra · 31 oktober 2005 op 22:03

Steeds als ik een column van jou gelezen heb verbaas ik me over de hoeveelheid kritiek die je daarmee blijkbaar uitlokt. Toch vind ik dit ook weer een leuk geschreven column en uitgekouwd of niet, goed geschreven en onderhoudend om te lezen. En dat je jezelf goed verzorgd lijkt je bijna aan te rekenen maar ook ik vind de push-up BH een geweldige uitvinding en een streling voor het mannelijk oog. 😀
Je mag best iets aan je uiterlijk doen tenslotte blijven we allemaal geen 20 en dat moeten we ook niet willen.
Maar dat is van een hele andere orde dan allerlei medische restauratiepogingen die op de lange termijn een averechtse werking hebben. Geef mij maar puur natuur.
En nogmaals: leuke column. 🙂

wendy77 · 1 november 2005 op 08:31

Raindog en Kawa:Bedankt! Ik ga er bijna van blozen, hihi

Eddy Kielema · 1 november 2005 op 12:47

Ben het helemaal met Raindog en Kawa eens! Ik had het al een keer tegen je gezegd, maar het kan niet vaak genoeg benadrukt worden: wat betreft het omgaan van kritiek ben je een voorbeeld voor ons allemaal! Je staat open voor andermans mening en wordt nooit boos of geïrriteerd. Klasse!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder