Smetvrees: de logische conclusie op antipathie…

Als je me een beetje kent, weet je dat ik niet bepaald geplaagd word door smetvrees. In de meeste gevallen en op de meeste dagen niet tenminste. Nu zal ik jullie vertellen, waarom in ieder een smetvrezer huist en dus ook in mij… Een willekeurige vrijdagavond, visite, een man, ken ‘m niet zo goed, maar o.k.: mi casa / su casa, dus kom maar voor de koffie. Wel eventjes geverifieerd of meneer, we noemen ‘m voor het gemak even Jan, weet wat een dame bedoelt met “koffie drinken”. Jawel, dat verschijnsel was bekend. Prettige start, niet waar?

Goed, Jan belt aan, komt binnen, begint met 3 zoenen (?!), nestelt zijn grote lijf in mijn lieflijke bank en bestelt een wijntje. Wellicht in het kader van: “als mijn versie van koffie drinken niet goed komt, dan maar mijn versie van een wijntje”. Het gesprek verliep wat moeizaam. Jan had nogal wat te bewijzen schijnbaar, want het ging voornamelijk over hem, zijn “personal achievements”, zijn vrachtwagenrijbewijs (wat hij ooit in 1 x heeft gehaald natuurlijk), zijn directeursschap en waarom hij toch een echte leider is. Leiderschap is ook luisteren, maar dat zag Jan heel anders en dus zat ik te leideren, sorry luisteren.

En zo bouwde zich in mij langzaam een nieuw verschijnsel op: instant-antipathie… De avond werd steeds moeilijker; meerdere hints omtrent mijn vroege opstaan de volgende ochtend werden teniet gedaan met een nieuw setje achievements in de vertellende vorm. Intussen trok Jan zijn schoenen er maar bij uit en tot mijn verschrikking had Mr. Antipathie geen sokken aan. Hij wreef met zijn voeten steeds over de rand van mijn tafel en eronder en ik kon helaas niet meer anders dan in opperste verbazing (lees: whèèèèèlp!!!) naar die rare voeten kijken.

Na 2 wijntjes (“jaaaa, want een heer zoals ik drinkt niet als hij nog moet rijden”) en een bel cola light gebeurde het: Jan moest plassen. Geen probleem, want ik heb natuurlijk een toilet in huis: brandschoon, omdat een toilet dat nou eenmaal moet zijn. Gelijkvloers wonen met plavuizen heeft vele voordelen, lieve vrienden, maar gehorigheid is daar niet één van. Ik vind het gruwelijk om dit met jullie te moeten delen, maar ik moet het echt kwijt: Jan plast staande…

“Nou en?”: ik hoor het de heren denken. De mannen in mijn directe omgeving leven echter met een iets socialere gedachte. Heren, neem een koffiepot, gevuld met dat heerlijke zwarte goud, en houd deze op kruishoogte. Giet vervolgens de koffie in de toiletpot en zie welk een schade u aanricht in mijn schone toiletje… En dan blijkt dus gewoon dat ik verwend ben met zoveel rekenschap.

Jan is in mijn omgeving niet bekend, dus dit kon hij niet weten. De klapper moet nog komen natuurlijk. Jan plast staande, spettert genadeloos… en wast zijn handen niet! Het kostte wat moeite, maar ik heb hem – echt nog heel vriendelijk – verzocht om dan nu toch te gaan, want ik moest nog steeds de volgende dag vroeg op. De voordeur sloeg achter hem dicht en ik… (ik geef het toe met schaamrood op mijn kaken)… stond al klaar met mijn roze huishoudhandschoenen en een emmertje chloor…

De onderkant en de rand van de tafel, de vloer, het hele toilet (wat inderdaad nodig was: I rest my case), de deurkrukken. Ja, manisch, ik ben het met jullie eens, maar het hele verhaal was me gewoon te ernstig. Om 3 uur in de nacht was ik klaar en zeer tevreden. Niet over mijn hernieuwd aangetroffen karaktertrekken, antipathie en smetvrees, maar wel over het resultaat: een schoon leven als single en een heel schoon huis…

Hoe antipathie tot smetvrees leidt: logisch toch?

Categorieën: Diversen

14 reacties

lagarto · 23 november 2007 op 18:37

Dat doe je vast nooit weer meisje.
Hij is goed.
Groeten Lagarto

SIMBA · 23 november 2007 op 20:09

Jakkes wat een vieze man! Leuk geschreven, alleen… cijfers kun je beter voluit schrijven, staat netter, leest lekkerder.

dj_Eddy · 23 november 2007 op 21:52

Opnieuw een sterk verhaal waarin je in een paar woorden heel veel duidelijk maakt.

pally · 23 november 2007 op 22:15

Geestig gebracht verhaal, vooral die quasi-wetenschapelijkheid 😆

groet van Pally

Dees · 24 november 2007 op 10:13

Hij is leuk weathergir(l)!

Vlgs mij ben je nog steeds de aardige bakvis 😉

Gooi zo’n mormel er toch eerder uit!

Beryl · 24 november 2007 op 11:00

😆

Dag Mooi Weer Meisje, was weer mooi!!!

Maarru, nog ff zeuren 😉
Is het niet “het logische antwoord op…”
óf “de logische conclusie van…”, i.p.v. “de logische conclusie op”?

😀

WritersBlocq · 24 november 2007 op 12:48

[quote]Heren, neem een koffiepot, gevuld met dat heerlijke zwarte goud, en houd deze op kruishoogte. Giet vervolgens de koffie in de toiletpot en zie welk een schade u aanricht in mijn schone toiletje…[/quote]

Goud! Die komt groot op mijn plee te hangen 😀

Leuk verhaal!
Groetje, Pauline.

Grumpy-old · 24 november 2007 op 13:17

Mocht ik ooit eens op bezoek komen ga ik eerst thuis nog uitgebreid naar het toilet. Ik geef geen 3kussen bij een eerste ontmoeting draag modieuwe sokken, en koffie is prima. (met melk). En ondanks ik een grote prater ben zal ik mijn best doen om te [d]leideren[/d]. 😀

[quote]Leiderschap is ook luisteren, maar dat zag Jan heel anders en dus zat ik te leideren, sorry luisteren. [/quote] LOL 😆

arta · 24 november 2007 op 14:07

Grappig stukje!
Ik heb wel een puntje: de ‘(?!)’, (lees: whèèèèèlp!!!), ‘lieve mensen’ en het ‘ik ben het met jullie eens’ kun je wat mij betreft weglaten, het doet wat blog-achtig aan en zo vul je het gevoel van de lezer zelf al in. 🙂

Ineke · 24 november 2007 op 14:48

Weathergirl, je bent weer goed bezig. Een fan erbij!

Groetjes Ineke

schoevers · 24 november 2007 op 14:50

Wheatergirl, zo regenbui op je bril …….geeft een humeur als een donderbui. Een heel leuke column.

KawaSutra · 24 november 2007 op 21:13

Leuke column en weer wat geleerd. Kunnen ze daar niet eens een enquête aan wagen?
Dat de bril omhoog moet weet onderhand iedere vent. Ik laat hem daar ook om de dames de indruk te geven dat de bril nog brandschoon is. Wellicht wordt dit tactisch gedrag niet eens gewaardeerd en als luiheid aangemerkt.

Graag meer van dit soort columns. Misschien dat ik dan eindelijk het vrouwvolk eens ga begrijpen. 😀

weathergir · 25 november 2007 op 08:45

@ Allemaal: topreacties weer, erg bedankt.

@ Grumpy: wanneer was je van plan te komen? Dan poets ik het toilet nog even 😉

@ Arta & Simba: dank voor de tips!

@ Kawa: Maak je er alsjeblieft niet tè druk om, anders hebben wij vrouwen niets meer om over te schrijven (of zeiken, hehehe) 🙄

Happyturf · 25 november 2007 op 14:47

Hoi W,

Je hebt het plafond toch ook gelijk meegenomen hè? Heb je trouwens al aan een boom in je tuin gedacht onder het motto: Geen zeikerd zo groot, krijgt een woudreus dood.

Je artikel was in ieder geval het lezen meer dan waard!

Happyturf

Geef een reactie

Avatar plaatshouder