Soms is het moeilijk een column te beginnen.Nu ook! Peinzend over een openingszin valt mijn oog op mijn favoriete opinieweekblad VIVA.. Voorpagina:”Zin in een orgasme? Bij de G-plek rechtsaf”
Heel geestig natuurlijk zo’n bewegwijzering. Vraag me af of je er gereedschap bij nodig hebt of dat je het afkan met een afgeronde opleiding tot gynaecoloog. Over gynaecoloog gesproken, Mijn vriend Jansen, fractievoorzitter van een verder niet noemenswaardige politieke partij in ons dorp, staat voor mijn deur te toeteren dus loop ik naar buiten en vraag wat hij moet.
‘Iets drinken’, mompelt hij. ‘Ik heb een kwestie met mijn vrouw en moet er even uit’
Een kwestie met zijn vrouw?? Hij zegt het echt. ‘Je bedoelt dat je een lel voor je kanis hebt gekregen?’, vraag ik.
‘In onze kringen slaan wij niet’, zegt hij beledigt.
‘Dat is waar’, beaam ik. In jullie kringen steek je een dolk in elkaars rug’
Even later zitten we in een restaurant wat mij helemaal niet bevalt. Sinds ik Jansen ken zit ik steeds vaker in een restaurant. Een kroeg bevalt me beter. Zit gewoon beter.Veel gewone mensen, weinig politici want die zitten allemaal in een restaurant.smeergelden aan te nemen of dolken in iemand rug te beramen
Jansen bestelt een wodka, kennelijk is de ‘kwestie’ flink aangekomen, en ik vraag een glas wijn. ‘De huiswijn moneer?’, vraagt de ober met opgetrokken neus en een stemgeluid alsof er iemand met een nagel over een bord krast.
‘Huiswijn??’, vraag ik geïrriteerd. Als ik huiswijn had gewild dan had ik thuis wel een fles opengetrokken.. Doet u mij maar restaurantwijn.’
Ober kijkt vragend naar Jansen die zijn blik beschaamd afwendt. Ober loopt schouderophalend weg
‘Ik krijg altijd hoofdpijn van wijn’, zegt Jansen. ‘Ja, als je ook drie flessen op een avond zuipt kun je niet anders verwachten’’, antwoord ik.
Jansen ziet de humor er niet van in en staat op. Even toiletteren, excuseert hij zich.
Dan komt de ober met de glazen .Hij kijkt even verbaasd naar Jansens lege stoel.
Moneer is effe pissen, leg ik hem behulpzaam uit waarna een vrouw met begrafenislila haar aan een naastgelegen tafeltje spontaan begint te kokhalzen.
Dan begint Jansens mobieltje dat op tafel ligt te tetteren. Een deuntje uit de opera de bedroefde hond.
Snel neem ik hem op ’Met Jansen’, brom ik Jansens stem imiterend.
‘Met mij’, snauwt Jansens vrouw. Ik wil dat je als de sodemieter thuiskomt
‘Ik zit in een casino’, fluister ik. Op werkbezoek. Spelletje volwassen bingo.Ik sta op een winst van 60.000 euro.
Het blijft even stil.
Ik moet zo meteen de finale vraag voor de 100.000 euro beantwoorden, misschien weet jij het antwoord’, fluister ik nog zachter.
‘Wat is de vraag dan’, fluistert ze nu ook.
‘Nou, als je zin hebt in een orgasme, ga je dan bij de G-plek links of rechtsaf?’
Het blijft heel lang stil, dan:
JIJ SMERIGE VUNZIGE ROT SCHILDER!!!!!
Jansen komt weer aanlopen en ik verbreek de verbinding.
‘Wie was dat?’, vraagt hij wantrouwend
‘Je vrouw, ze vroeg of je condooms wilt meenemen straks.
Jansen wordt bleek, heel bleek…..


5 reacties

viking · 17 oktober 2003 op 17:17

Hee Schilder Kees,

Als deze woordenbrei in boekvorm uitkomt wil ik het eerste exemplaar OK? Top man!

Kees Schilder · 19 oktober 2003 op 09:55

OKE.Mijn dochters zijn bezig mijn columns te bundelen en uit te geven omdat ik daar zelf te beroerd voor ben en de boel alleen maar verpruts.
Handig he zulke dochters? en dan te bedenken dat ik er nog 111 heb! haha
De bundel gaat “Grof vuil” of ‘ongecensureerd’heten, daar zijn de dames nog niet over uit.Maar exemplaar een is voor jou!
groet
kees

Ab · 19 oktober 2003 op 20:00

Hoi Kees leuke colmn,alleen is mijn vraag. Bij de G plek rechts af is dat gezien van uit de positie van de man, of van uit de positie van de vrouw.Tenzij je achterlangs gaat dan maakt het niet uit. je huisbaviaan ab

Kees Schilder · 20 oktober 2003 op 13:53

Ben blij dat je dat even meldt,Ab want de achterwaartse benadering werd niet belicht door de VIVA.los daarvan beginnen deze seksuele routebeschrijvingen me een beetje uit de keel te hangen.Nog effe, dan liggen we, met van koplampen voorziene helmen, en gesterriliseerde operatietangen hangend aan een trapeze,een wip voor te bereiden.
See you. O en by the way, ik zag vannacht jansen nog lopen met jouw vriendin, klopt dat?

Ab · 20 oktober 2003 op 18:49

Kees dat klopt, dat jansen met mijn vriendin liep.Maar dat is niet erg want dat probleem met zijn vrouw, was om mij. Ik had mevr. jansen een beurt gegeven en daar was hij achter gekomen.Erg vond hij dat niet alleen dat zij er grof voor had betaald. En je weet hij is een centen neuker, dat is ook het enige wat hij nog kan neuken, want hij is impotent dat heb ik van zijn vrouw, dus laat hem maar lekker lopen, met mijn vriendin, kan ik hem manipuleren met bepaalde dingen. Slim he zo een baviaan ab

Geef een reactie

Avatar plaatshouder