Zonder enig pardon werden er nog wat schoppen nagegeven en werd er tevreden achterom gekeken naar een man met bloed in z’n mond, een hevig bloedende neus, ogen die half dicht geslagen en geschopt waren en die ineen gebogen op het treinstation lag te kermen als een klein kind dat voor het eerst naar de creche moet.
Tja, had hij maar zanglessen moeten nemen. Een tijdje terug heb ik het geluk gehad naar een voetbalwedstrijd te kunnen in een groot stadion in een grote stad, ongeveer midden in ons kleine landje.
Op het treinstation, voorafgaande aan de wedstrijd, hoorde ik links en rechts groepjes mensen luidkeels liederen zingen, welke waarschijnlijk bedoeld waren om aan te geven voor welke club ze zijn.

Na enige tijd kwam er een grote groep het treinstation binnen welke nog luider liederen aan het zingen was. Aan de kleuren die ze met zich meedroegen herkende ik de tegenpartij. Waarschijnlijk zongen ze erg vals, want de supporters van de thuisploeg kon er niet van genieten en reageerden nogal boos en agressief.

Zonder een voor mij herkenbare aankondiging had het startsein, om de desbetreffende zangers op hun sodemieter te geven, al plaatsgevonden. Binnen een mum van tijd werd het treinstation gebombardeerd tot een soort van arena (niet het stadion), waar een in mijn ogen heftige veldslag begonnen was.

Toen bleek dat de supporters van de thuisspelende ploeg duidelijk in de meerderheid waren en het krachtsverschil zodoende ook bij de uitsupporters duidelijk werd, kozen deze het hazenpad.

Ze konden allemaal wegkomen, behalve die ene vent…
Waarschijnlijk was dit de slechtste zanger van het geheel, want de supporters van de thuisploeg hadden het duidelijk voorzien op zijn gezicht en er bleef van zijn mond dan ook niet veel meer over.

Dit beeld is me de gehele wedstrijd bij gebleven, terwijl ik me best verheugd had op een leuk partijtje voetbal. Jammer dat het door de supporters zo verziekt werd.

Maar zoals ieder nadeel ook z’n voordeel heeft heb ik er wel lering uit kunnen trekken (maar da’s logisch):
Wil ik ooit met m’n zoontje naar een mooie voetbalwedstrijd gaan in een groot stadion, in een grote stad, ongeveer midden in ons kleine landje, dan nemen we eerst de noodzakelijke zanglessen.

Vaya con dios!

Categorieën: Sport

9 reacties

wendy77 · 28 oktober 2005 op 12:27

Welkom Joshua.
Met humor geschreven stukje. Onderwerp vind ik ook goed (wilde leuk schrijven, maar dat past niet zo in dit geheel).

[quote]de supporters van de thuisploeg kon er niet van genieten[/quote]
de supporters konden er niet van genieten 😉

Dees · 28 oktober 2005 op 13:05

Erg leuk zo’n invalshoek, maar behoorlijk gruwelijk, zo’n alledaags voetbalwedstrijdtafereeltje.

“Welkom” klinkt altijd zo, maar toch… Ben na het debuut benieuwd naar eventuele volgende.

¡Que te vayas bien!

Mup · 28 oktober 2005 op 13:52

[quote]dan nemen we eerst de noodzakelijke zanglessen.[/quote]

Geen garantie, ben ik bang.
Ik had niets met voetbal, maar door alle ellende eromheem nu wel. Ik heb er een hekel aan,

Welkom, Mup.

klungel · 28 oktober 2005 op 14:16

Heb van nature (zeg maar toen ik net geboren was) al een hekel aan voetbal. Dat komt dan weer door mijn vader die meer tijd aan voetbal besteede dan aan zijn kinderen.

Wel leuk geschreven zo deze invalshoek.

En welkom 🙂

Geertje · 28 oktober 2005 op 19:12

Geef het volk brood en spelen!

Welkom op ColumnX!

bert · 28 oktober 2005 op 19:29

Natuurlijk welkom op cx.
Deze column vind ik persoonlijk iets minder. Het beschrijft de gruwelijke realiteit met als enige leerschool de zanglessen. Dat rijmt niet bij mij.
Maar ja, iedereen zegt ook altijd al dat ik niet kan zingen en dat zal dan wel ooit de reden voor mij zijn geweest om niet van voetbal te leren houden.

Chantal · 28 oktober 2005 op 19:50

[quote]Dit beeld is me de gehele wedstrijd bij gebleven, terwijl ik me best verheugd had op een leuk partijtje voetbal. Jammer dat het door de supporters zo verziekt werd.[/quote]

Zo gaat het helaas maar al te vaak. Ik vind voetbal heel leuk, alleen alles er omheen stukken minder. Leuke column! Welkom op cx! 🙂

Louise · 29 oktober 2005 op 18:51

Het thema is om te janken, maar je manier van schrijven niet 😉

KawaSutra · 31 oktober 2005 op 18:31

Goed geschreven maar een dergelijk ernstig onderwerp leent zich idd. niet echt voor een vrolijke noot als uitsmijter. Maar om nu je wedstrijd te laten verzieken dat is ook weer zowat dus ik kan het wel begrijpen. Bovendien doen ze het elkaar aan en zullen ze waarschijnlijk nooit inzien dat het een totaal nutteloos geweld is dat alleen de belastingbetaler een hoop geld kost.
Oh ja, geweld is altijd nutteloos, toch?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder