Als je aan de doorsnee vrouw van mijn leeftijd vraagt wat ze vroeger wilde worden… zal je gauw als antwoord barbie, prinses, dierenarts of kapster krijgen.
Ik daarentegen heb het beroep ridder of keeper altijd geprefereerd. Ik was dan ook altijd in bomen,hutten,modderpoelen,boven op schuttingen of in het doel te vinden..!
Ging wekelijks met papa mee om mijn helden van Feyenoord te steunen tijdens de zware trainingen.. en mijn mooie donkerblonde lokken werden acuut vervangen door stekels en een mat!!!
Laura was er helemaal klaar voor!!
Tot grote blijdschap van pa, had hij toch nog een zoon!
Alhoewel hij vaak zat vertelde dat ik later óf pot óf Laurens zou worden.. wist ik dat dat bullshit was!! Ik was gewoon anders… Ik hoefde niet zoals mn zus een babyborn.. ik wilde geen rose kanten jurkjes aan op zondag..(met dat feyenoord pak kon ik namelijk in de hoogste boom klimmen) en ik wilde gewoon die action man want Ken was me veeels te kneuzig!!!
En daarentegen was action man veel gespierder!
Ondanks dat pa dit allemaal prima en reuze gezellig vond.. heeft hij ook een hoop te stellen gehad met deze ridder/keeper in spé!!
Zo lag ik regelmatig in de tuin van de buren omdat ik met mijn evenwichtstoornis tóch die reuze sprong op de schutting niet haalde..Kon hij bijna dagelijks de splinters van mijn zelfgemaakte houten zwaard uit mijn duim verwijderen..Ging mijn broodje gevarieerde gehaktbal ’s avonds meteen de prullebak weer in omdat laura haar zelfgemaakte zandtaartjes ook echt daadwerkelijk opvrat.. en tot overmaat van ramp werden er keer op keer kiezelsteentjes uit mijn hoofd verwijderd omdat laura nooit haar handen uitstak als ze weer eens tijdens tikkertje met haar hoofd op het grindtegelpad terechtkwam!
Voor de rest was ik een voorbeeldig kind en deed altijd alles wat papa en mama van me verwachten.. laten we dat voorop stellen!!!
Alhoewel ik zondag niet altijd mee naar omaatje ging omdat ik mijn keeperstraining met mn grote buurjongens veels te leuk vond!
Ach..wijsheid komt met de jaren zegt men.. en laura is allang niet meer de laura met stekels en een mat in een feyenoord-tenue!!
Deze laura weet sinds kort namelijk ook wat Prada,Dior en Gucci is.. En dat heeft duidelijks niks te maken met een geslachtsziekte..!!
Ook deze laura heeft sinds een paar jaartjes make-up ontdekt.. (vroeger gebruikte ik alleen rode lippenstift om wonden te maken voor action man)..
En jaja, laura heeft zelfs een eigen schoenenkast!!
Dit alles neemt niet weg.. dat af en toe de kleine ridder in laura naar boven komt.. en haar verteld dat geweld wel zeker de enige oplossing is als je boos bent.. en begint mijn hartje nog steeds hevig te kloppen als mijn helden van Feyenoord het veld op komen lopen..Prefereer ik gezellig met mijn vriend ‘zondagavond talpa avond’ nog steeds boven een chickflick.. en realiseer ik me tijdens elke slok van mijn droge witte wijn.. dat die gele rakker aan het einde van de bar me veel beter had gesmaakt..
Conclusie: Als je weet dat je van Gucci geen jeuk en bulten krijgt..ook als je geen condoom hebt gebruikt.. !Ben je te wijverig..
En als je weet wat buitenspel is en wanneer het buitenspel is.. Had je pot moeten worden…
Zo heb ik voor de gulde middenweg gekozen.. Lauw heeft haar eigen Burberry tas (toch dat stukje voetbal weer he!)..
En lauw rijd rond als een kerel in haar ford focus 2 liter, 16 kleppertje omdat die 200 op de kilometerteller zo cool staat!!
En nee,je zult mij nooit op een vakantiefoto spotten met stekels en een mat.. ik zal jullie nooit met mijn (dan grotere dan die van jullie) penis opzadelen want een Laurens zit er ook niet in…
Ik ben gewoon Lauw.. en dat is al meer dan genoeg..!!!


4 reacties

Kruikje · 6 september 2006 op 20:58

Wat een irritant geschreven stukje. Had je soms uitroeptekens en punten te veel?

senahponex · 6 september 2006 op 22:45

Leuk geschreven, welkom

Mosje · 6 september 2006 op 23:05

Laura, je schrijft als een vent: je lult te veel.
(grapje hoor)

DreamOn · 6 september 2006 op 23:16

Ik word een beetje kriegel van dit stukje. Ten eerste door slordigheden, foutjes, puntjes, uitroeptekens, missen van witregels en spaties.

Maar ook door de inhoud: wat wil je de lezer melden met dit verhaal? “Ik ben een tof, stoer wijf en ik wil dat iedereen dat weet?”

Ik vond je HEMA verhaal veel leuker.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder