Geld maakt niet gelukkig. Tenminste dat hoor je iedereen zeggen. Nou, ik weet het zo net nog niet. Ik denk dat ik nóg gelukkiger zou zijn als ik heel veel geld zou hebben. Geen stress meer over rekeningen die nog betaald moeten worden of wetende dat je nog twee weken moet rondkomen met een bedrag van 3 cijfers op je bankrekening. Ja, in totaal dan hè, de cijfers achter de komma meegeteld. Als je veel geld hebt, heb je geen stress over dat soort dingen. Dan kun je gewoon doen wat je wilt. Winkelen en niet hoeven nadenken wanneer je salaris weer word gestort. Niet hoeven wachten op je vakantiegeld, maar gewoon op vakantie kunnen gaan wanneer je wil. Lijkt me heerlijk.
Alleen het fantaseren erover doet me al goed. Ik las net over een vrouw uit Duitsland die vanuit de auto iets zag vallen, ze stapt uit en ziet dat er geld uit de lucht is komen vallen. Kijk, dat soort dingen dat heb ik nou nooit.
Ik heb ook nooit dat ene lot dat je nodig hebt om de jackpot op te halen. Ik krijg ook nooit bericht van een notaris die mij verteld dat ik een rijke oudoom heb gehad, die mij een leuk optrekje nalaat of een goed gevulde bankrekening.
Iedereen denkt er wel eens over na, wat zou ik doen als ik die mega jackpot win? Nou, ik wist het wel.
Ik zou mijn familie meenemen op vakantie. Ik zou een deel verdelen onder goede doelen. Ik zou een leuk huis kopen. Misschien ook eentje in het buitenland. Niet zo’n machtig luxe villa ofzo, maar gewoon iets leuks. Oke, manlief mag een auto uitzoeken. Ik zou misschien wel een bedrijf beginnen. En een rekening openen voor eventuele toekomstige kinderen, hebben ze alvast een leuk spaarcentje. De rest bewaar ik op een rekening. Misschien wel in Zwitserland, als ik daar dan toch een chaletje koop…
Ik weet niet wat jij ervan denkt, maar ik denk echt dat je mét geld gelukkiger bent. Ik bedoel niet dat je zonder geld niet gelukkig kan zijn.
Ik geloof dat er best mensen zijn die heel gelukkig leven terwijl ze niet zo veel geld hebben. En natuurlijk zijn rijke mensen ook wel eens
ongelukkig. Ach ja, wat is de definitie van rijk. Wanneer ben je rijk? Ben je rijk als je per maand meer dan vijfhonderd euro aan rente ontvangt? Ben je rijk als je gezond ben? Ben je rijk als je gelukkig bent? Die laatste vind ik nog de beste omschrijving. Ja, ik ben schatrijk.

Jan Modaal


4 reacties

lagarto · 15 juli 2007 op 16:10

Bij ons achterin de tuin, staat een bankje. Als ik daar zit en ik krijg tusen de huizen door het allerlaatste zonnestraaltje van de dag precies in mijn gezicht met een boterham pindakaas in mijn hand , krijg ik een gevoel dat ik voor geen miljoen kopen kan. Groeten Lagarto

arta · 15 juli 2007 op 21:22

[quote]Ik zou mijn familie meenemen op vakantie. Ik zou een deel verdelen onder goede doelen. Ik zou een leuk huis kopen. Misschien ook eentje in het buitenland. Niet zo’n machtig luxe villa ofzo, maar gewoon iets leuks. Oke, manlief mag een auto uitzoeken. Ik zou misschien wel een bedrijf beginnen. En een rekening openen voor eventuele toekomstige kinderen, hebben ze alvast een leuk spaarcentje. De rest bewaar ik op een rekening. Misschien wel in Zwitserland, als ik daar dan toch een chaletje koop…[/quote]
Mijn ouders zeiden altijd tegen mij: “Op het moment dat je het geld in gedachten al hebt uitgegeven zal het nooit van jou gaan worden!”
🙂

SIMBA · 16 juli 2007 op 08:53

[quote]Ben je rijk als je gelukkig bent? Die laatste vind ik nog de beste omschrijving. Ja, ik ben schatrijk.[/quote]
Ik ben blij dat je dit als laatste zin hebt neergetypt anders werd het wel een erg materialistisch stukje. Geld is handig maar maakt zeker niet gelukkig.

senahponex · 16 juli 2007 op 11:14

Geld maakt niet veel gelukkiger,en inderdaad een zonnestraal kan voldoende zijn.
Maar als echt veel geld hebt kun je in ieder geval heel comfortabel ongelukkig zijn. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder