Ik stond deze week verbaasd over het feit dat er nog steeds heren rond lopen op deze aardbol. Ja echt, ze bestaan nog. Voor de mannen: heren zijn mannen die goede manier hebben. Leer hier een les uit, en je dates gaan een stuk soepeler… Het zijn de kleine dingetjes, de deur open houden. De dame (of vrouw als ze niet een dame is) persoonlijk terug naar huis brengen. Ik sta verbaasd over het feit dat veel mannen en jongens hun vriendinnen en vrouwen alleen naar huis laten fietsen. Als je een date heb gehad of gewoon een gezellige avond, maak het af als een heer en loop met haar mee naar huis. Niet dat ik een expert ben in romantiek. Bij lange na niet, ik kan niet zeggen dat ik veel ervaring heb. Maar het feit dat de kleine dingetjes een vrouw verassen, en zeker mij, zorgt dat ik toch de neiging heb om het aan te halen. Ik denk dat tegenwoordig de romantiek een beetje verdwenen is. Als je een leuke avond hebt in een discotheek kun je niet met een jongen dansen zonder dat je bij wijze van spreken op de dansvloer in het biersap wordt genomen. En dat vind ik jammer. I’m an old fashioned girl zal ik maar zeggen. De romantiek die toch hier en daar opduikt is vaak van korte duur en alleen om de vis aan de haak te slaan. Ik schud mijn hoofd en treur.. Is het niet juist de romantiek die het leuk houdt? De roos en de verlegen kus op de wang. Waar de zijn de tijden dat de heer de jas open houdt voor de dame?

Gelukkig ben ik deze week een heer tegen gekomen. En dat stemt mij weer positief. Het kan echt! Dus mannen, zet je beste beentje voor en verras je vrouwtje deze week met romantiek. Geloof me, ze zullen het je in dank af nemen…

Nemy

Categorieën: Liefde

7 reacties

SIMBA · 30 oktober 2008 op 16:19

Wat is biersap?
Het onderwerp is leuk maar er staan nogal wat slordigheden in, dat leest niet lekker.
[quote]of vrouw als ze niet een dame is[/quote]
“als ze geen dame is” leest lekkerder.
[quote]verassen,[/quote]
doen ze toch voornamelijk in een crematorium 😀
[quote]dat de heer de jas open houdt voor de dame [/quote]
dat heet in de volksmond een potloodventer 😆
[quote] heren zijn mannen die goede manier hebben[/quote]
hoe heet dan een man die meer goede manieren heeft? 😉
Succes met de volgende!

Troy · 30 oktober 2008 op 16:32

Welkom op ColumnX. Gezien het feit dat je nieuw bent hier zal ik niet te veel vallen over alle clichés waar deze column zo’n beetje bol van staat. Ik ben het met je eens dat wat romantiek best leuk en aardig is, maar ik krijg een beetje de rillingen van de manier waarop je de heren hiertoe aanoept; ik vind namelijk vooral dat beide partijen (dus ook de vrouw) hier verantwoordelijk voor zijn. En even terzijde: vrouwen met goede manieren zijn overigens ook steeds schaarser te vinden. Wat te denken van ‘mensen’ met goede manieren? Om alleen de heren hierop aan te spreken vind ik een beetje flauw.

Hoe dan ook, dit is 2008: vrouwen zijn al lang en breed geëmancipeerd. Alleen in bepaalde situaties willen sommigen weer terug naar 1950 en dat zit er (helaas voor hen) gewoonweg niet meer in. Die emancipatie werkt namelijk beide kanten op; er zijn genoeg vrouwen die net zo erg zijn als kerels wanneer het bijvoorbeeld op versieren aankomt. Het laatste wat ze willen na een vlugge wip is een zingende postbode met een bos rozen aan de deur de volgende dag.

[quote]Dus mannen, zet je beste beentje voor en verras je vrouwtje deze week met romantiek. [/quote]

Ik ken een aantal vrouwen die spontaan stuiptrekkingen krijgen bij het woord ‘vrouwtje’ 😉

Met je schrijfstijl is verder niet zoveel mis, nu is het vooral een kwestie van iets meer originaliteit en wat minder gegeneraliseer.

Mien · 30 oktober 2008 op 16:52

Ik hou niet van vis.
Dus ik sla even over.
Ik wil eventueel wel het aquarium schoonmaken.
Dat kan ook heel romantisch zijn.

Mien

Godspeed · 30 oktober 2008 op 20:00

Deze heer heeft mischien op deze site wat ideeën opgedaan.:hammer:

Site: [url=http://www.succesmetvrouwen.nl/manieren-om-een-meisje-vrouw-te-versieren-verleiden.html]hoe versier ik een vrouw[/url]

Kijk vooral even onder “vrouwen verleiden”

Mup · 1 november 2008 op 17:34

Daar gaat de emancipatie 😕

Welkom op cx,

Groet Mup

axelle · 1 november 2008 op 20:21

Wel.
Ik denk niet dat potentiële heren hun intelligentie zullen halen uit je column, da’s één.
Twee, gisterenavond kom ik terug van een feestje, daal de trap af en loopt er niet toevallig een kerel VOOR mij zeker. Toch wel 5 minuten gekibbeld over wie eerst naar beneden mocht. Ik, omdat hij naar eigen zeggen conservatieve ideeën had. Hij, omdat ik het normaal vond dat als hij VOOR mij liep, hij mij niet voor liet.
Zo zie je maar, LEEEVEEEE DE CLICHEEESSS
Axelle 😉

Dees · 2 november 2008 op 00:20

Vrouwtje… Ga je mond en mind wassen met groene zeep.

Voor mij zit het heerzijn veel meer in openheid, in de mogelijkheid tot the meeting of minds. In het horen en gehoord worden. In een grap en een glimlach. Romantiek zit hem in de zaken die toevallig speciaal worden voor allebei, het idee dat voorgeschreven regels romantiek zouden kunnen voren doet me rillen. Romantiek zou kortom best iets met biersap (?) kunnen zijn. Of met een roos. Open jassen doen me inderdaad meer aan potloodventers denken, maar hee, whatever romances you 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder