Vrijdagmiddag, vijf voor half vijf. Verlangende blikken worden op te langzaam tikkende horloges geworpen. Het is bijna zo ver. Het werkkloffie mag verruild gaan worden voor de vrijetijdsglamour, haatdragende collega’s voor liefhebbende kinderen, automaatkoffie voor een lekker biertje. De ontspanning begint er al een beetje in te komen. Een enkeling waagt een grap, anderen pakken omzichtig de tas vast in, ondertussen hun oren semi-open houdend, om maar niet betrapt te worden op de halsmisdaad van het missen van informatie. De voorzitter weet de moed er best aardig in te houden. De beste man is dol op vergaderen en weet vergaderingen alleen al met zijn eigen inbreng meestal naar een minimum van twee uur te brengen. Hij praat als ware hij de Kiri Te Kanawa van de spraak. Volgens hem dan. De overige deelnemers zien hem meer als een Guus Meeuwis die een valse cover van een toch al niet te best Hazes-nummer ten gehore brengt.

Deze vrijdag is het echter zelfs hem een beetje gaan vermoeien. De man heeft het over wandelen met zijn hond en gamen met zijn zoon. Iedereen is blij en begint anticiperend te gloeien bij het vooruitzicht van de echte wereld. Er is echter nog wel een agendapuntje open. De rondvraag. Zijn er nog vragen / opmerkingen? “Nee”, “nee”, “nee”, “nee hoor”, “nee dank je”, “nee”, “ja”, “n…”

– “André? Zei je ‘ja’? ”
* “Ja. Hahaha, ja, ik snap dat jullie graag naar huis willen. Maar ja, ik wil graag toch nog even een warm puntje aansnijden.”
Ongeduldig werpt de voorzitter een blik op zijn horloge.
– “Ja, André?”
* “Nou, ik heb eigenlijk zelfs twee puntjes. Ten eerste het gewicht van de hoorn van mijn nieuwe telefoon.”
De voorzitter loopt in een mum van tijd rood aan. Sinds de mislukte coup heeft hij zijn grimmige afkeur jegens André eigenlijk nooit meer kunnen verbergen.
– “André”, brult hij onverwacht, “ik heb het je al vaker gezegd, ga eens naar de sportschool!”
* “Ja,. maar….”, sputtert André tegen.
– “Nee, André, ik wil er niks van horen. Weet je wat, André, je krijgt mijn headset. Ja, de mijne, André, zou je daarmee kunnen leven? Dan kunnen we nu…”
* “Euh, ja maar ik heb nog een punt.”
– “Het is toch godvrdegrvrdr. Vertel op en houd het kort, wil je?”
* “Tsja, ik zou het toch nog even graag willen hebben over de airconditioning op onze afdeling. Bijna alle vrouwen willen hem uit en wij als mannen van logistieke eenwording willen hem graag af en toe aan kunnen zetten. Soms is het gewoon erg warm en ik transpireer nu eenmaal vrij snel en dat gaat stinken en nou ja, het lijkt me niet echt gezond om in die lucht…”
>”LUL”, gilt Vera er ineens tussendoor. “Vuile smeerlap! Gisteren heb je de héle dag de airco aangehad. De héle dag. Wij zaten daar allemaal te vernikkelen en hebben er niets van gezegd. En nu ga je…”
– “Hohohohohohohoho” interrumpeert de voorzitter, “wacht eens even, we gaan hier niet ordinair een potje zitten schelden.”
Vera kan haar tranen niet bedwingen en huilt met haar hoofd in de handen.

Fred fluistert me in mijn oor dat je maar naar Vera hoeft te wijzen of ze zit al te janken. Hij vertelt verder dat ze de voorzitter intiem kent en daardoor hogerop is gekomen, maar gezien Fred’s vaste overtuiging dat geen enkele vrouw goed is voor iets anders dan voor het laten doorsmeren van het gat tussen de benen is dat nog maar de vraag.
* “Seksist”, sis ik tussen mijn tanden door, “dat jij het nou nooit verder hebt kunnen schoppen dan Facility, wil nog niet zeggen dat..”
Fred slaat met zijn vuist op tafel en vervloekt wat in het rond, hetgeen de voorzitter tot waanzin drijft. Hij springt op de tafel en begint om zich heen te gillen.
– “Vera, kappen met dat gejank! Dees, ga ergens anders de feminist uithangen en Fred, dat jij jaloers bent weten we nu wel. Ik wil godverdomme naar huis! Ik wil mijn vrouw zien, op de bank hangen en jullie geleuter uitbannen. Dus als jullie nou eens even allemaal…”

André schraapt bescheiden zijn keel.
– “Wat!?” spuwt de voorzitter hem in het gezicht…
* “Euh”, zegt André,”het hoeft niet persé nu hoor, maar ik zou het wel graag eens willen hebben over vergaderingetiquette. En verder, kunnen we eens een cursus time management doen? Die vergaderingen duren me eigenlijk veel te lang…”


22 reacties

wendy77 · 2 oktober 2005 op 09:34

Ik zou niet graag bij zo’n vergadering zitten. Zou mij ook veeeeeels te lang duren 😉

Mosje · 2 oktober 2005 op 09:43

[quote]Dees, ga ergens anders de feminist uithangen [/quote]En sindsdien hang jij dus rond op CX. Ik vroeg me al af waar het vandaan kwam.
😛

Geertje · 2 oktober 2005 op 10:01

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Met veel plezier gelezen. Laatste alinea helemaal top!

Outsider · 2 oktober 2005 op 10:03

[quote]Fred’s vaste overtuiging dat geen enkele vrouw goed is voor iets anders dan voor het laten doorsmeren van het gat tussen de benen quote]

Dit had wat mij betreft wel wat minder plat gekund.

Verder heb je het over ‘de mislukte coup’ maar de lezer wordt in het ongewisse gelaten over het hoe en wat.

Maar wel een leuke en grappige column.

pepe · 2 oktober 2005 op 10:57

Heerlijk om te lezen en wat ben ik blij dat ik een ander soort vergaderingen aan moet horen.
Meestal vinden die plaast onder het eten en zijn een stuk gezelliger.

groetjes pepe

Eddy Kielema · 2 oktober 2005 op 11:15

Prima column! Er zijn mensen wiens baan voornamelijk bestaat uit vergaderen. Daar krijg ik na het lezen van deze column heel erg veel medelijden mee… Ik moet eerlijk zeggen dat ik me ook geregeld kapot erger aan het eindeloze geleuter op vergaderingen.

[quote]Hij praat als ware hij de Kiri Te Kanawa van de spraak. Volgens hem dan. De overige deelnemers zien hem meer als een Guus Meeuwis die een valse cover van een toch al niet te best Hazes-nummer ten gehore brengt.[/quote]

Wie is Kiri Te Kanawa? De naam klinkt als een Japanse motorcoureur, maar waarschijnlijk is het een Japanse zanger?

Trukie · 2 oktober 2005 op 11:42

De column geeft goed de sfeer van de vergadering weer. Je voelt ahw of je er bij bent.

Louise · 2 oktober 2005 op 11:46

Zalig om te lezen dat het gras in de vergaderruimte ergens anders iig niet groener is dan bij ons. En ja, helaas komt me deze hysterische/beschaafde manier van vergaderen ook bekend voor 😀
Maar als het dan op een leuke manier genotueleerd wordt, zoals hier… ach, verre van saai toch 😉

Outsider · 2 oktober 2005 op 11:53

[quote]Wie is Kiri Te Kanawa? [/quote]
Als ik mij niet vergis, is het een vrouwelijke zangeres in het opera-genre. Ze heeft meen ik ook wel samen met Marco Bakker gezongen

Li · 2 oktober 2005 op 11:56

😀
Heerlijk zo’n Jiskefet-achtige vergaderingklucht!

Soms voeg ik onderwerpen, die ik gerealiseerd wil zien, als extra agendapunt toe. Aan het eind is iedereen zo vergadermoe dat er nauwelijks over gediscussieerd wordt 😉

Li

Eddy Kielema · 2 oktober 2005 op 12:31

[quote]Als ik mij niet vergis, is het een vrouwelijke zangeres in het opera-genre. Ze heeft meen ik ook wel samen met Marco Bakker gezongen[/quote]
Volgens mij heb je gelijk, Outsider, ik kan me herinneren dat we vroeger ook cd’s van haar hadden in de bibliotheek die idd bij de opera stonden. Bedankt voor het meedenken!

Troy · 2 oktober 2005 op 15:21

Bij het lezen van deze column moest ik meteen denken aan de strips van Dilbert. Top column weer!

Troy

WritersBlocq · 2 oktober 2005 op 16:12

Was het bij ons maar zo, die vergaderingen, dan viel het nog mee 😮
Heel goed geschreven Dees, groetje, Pauline.

melady · 2 oktober 2005 op 17:14

[quote]Ik wil mijn vrouw zien, op de bank hangen[/quote]

Ik wil mijn vrouw op de bank nemen.

Ik denk ook maar wat.

Een heerlijke uitgespuugde column

KawaSutra · 2 oktober 2005 op 22:14

Precies waar ik nou over fantaseer tijdens onze vergaderingen. Maar helaas, die uitbarstingen komen nooit. 😀

Kees Schilder · 3 oktober 2005 op 08:07

Heerlijk heerlijk!

Wright · 3 oktober 2005 op 08:35

[quote]* “Seksist”, sis ik tussen mijn tanden door, “dat jij het nou nooit verder hebt kunnen schoppen dan Facility, wil nog niet zeggen dat..” [/quote]
Wat ben je heerlijk vals, Dees 😛
Genieten, deze column!

Dees · 3 oktober 2005 op 09:12

[quote]Precies waar ik nou over fantaseer tijdens onze vergaderingen. Maar helaas, die uitbarstingen komen nooit.[/quote]

Bij ons ook niet, vandaar 😀

Bedankt voor de reacties!

@Eddy & Outtty,

Kiri Te Kanawa is idd een operazangeres, eentje uit Nieuwzeeland.

@Wright,

Vals? Moi? 👿 :peace:

klungel · 3 oktober 2005 op 09:46

Mag ik meedoen in die vergadering, en nodig Kees ook even uit. Volgens mij zitten we aan het eind dan gewoon aan het bier in de vergaderkamer 😀

Erg vermakelijk zo.

KingArthur · 3 oktober 2005 op 10:51

Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden wanneer je vrijdagmiddag om even lekker gaat vergaderen. Aan de andere kant, zou het inderdaad op een ander tijdstip verschil maken?

Eddy Kielema · 3 oktober 2005 op 14:01

[quote]Aan de andere kant, zou het inderdaad op een ander tijdstip verschil maken?[/quote]
Op zich vind ik op vrijdagmiddag vergaderen wel slim, want dan wil iedereen (als het goed is tenminste) snel naar huis, dus dan zou je het lekker kort kunnen houden. Maar ik begrijp uit het verhaal van Dees dat het tegenovergestelde waar is, helaas.

sally · 3 oktober 2005 op 21:47

Ik vond ‘m zeer vermakelijk deze column Dees.
Was vergeten te reageren. Dus bij deze…

groet Sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder