Arme ik, zo niet Soenniet uit Al-Auja, ja, au ja, ik stoot voortdurend mijn kop aan het plafond in deze kleine kloteruimte. Krijg verdomme amper lucht. Al acht maanden zit ik in dit teringhol en krijg amper bezoek. Gelukkig mag ik wel elke ochtend naar buiten. Dan zie ik in ieder geval een stukje dageraad. Rood, bloedrood, mooi. Vandaag wordt het een mooie dag. Ik voel het.

Ach, ik zal mijn woestijngenoot maar eens een bezoekje brengen. Voormalig heerser en net zo sluw als ik, met slechts een manco. Hij is een man. Een zielige man. Pathetisch, al weet ie dat zelf niet. Maar ho eens even. Ben ik nu verdwaald? Zit ik in Irak of in Iran? Wat een stomme kruiswoordpuzzel, deze weg. Ach ja, vrouwen en de weg vinden. Deze kleine vlucht uit Egypte doet me wel goed. Nu maar hopen dat hij thuis is.

Ik klop onder op de deur. Sta met mijn kleine voetjes in veel te heet zand. Wat is het hier verrekkes droog. Wat doet Sad hier in de middle of knowhere? Pardon, spreek ik nu Engels? Merde, c’est ne pas mon language. Pas ‘lengwitch’ mais ‘langkwaazje’. Non de dieu. Non van god? Wie dat verzonnen heeft? Ikke niet, moi le petit empereur de terreur. Waarom wordt er niet opengedaan? Is Sad wel thuis?

Zucht, ik ben zo verschrikkelijk verliefd. En toch zit het me niet lekker. Verliefd op Dodi, dat klinkt best luguber. Dodi verliefd op Di nog erger. Gedoemd tot sterven door de liefde? Ach, ik ben ook zo’n dromer. Van nachtmerries. Vreselijk. Ben geeneens een paardenmeisje. En nu staan we hier samen voor de deur van vriend Sad. Hoe droevig. Die woont in een hol. Al acht maanden. Dodi en Di voor de deur van Sad. How low can you go?


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

4 reacties

Nummer 22 · 14 augustus 2019 op 10:17

Warrig word ik nu, ‘t zal wel door de woestijnzand komen. Dodi, Di, Saddam. Een Egyptenaar met een Irakees, mwhahhh en dan Di (spreek uit: Die, Dei ) dan die, tsja wie is die, di dan? is ze een lady die jammerlijk samen met Dodi aan hun einde kwamen in een tunnel te Paris Kortom, Die in Parie Dodie, Dodi net zoals Saddam in zijn tunnebuis gepakt met 800.000 USD cash geld in een plastic zak. Alleen Saddam werd opgehangen, enfin Mien.. mijn reactie is net zo warrig , maar dit geheel terzijde.

Mien · 14 augustus 2019 op 10:48

Don’t forget about … kleine Bona … sluwe Cleo … en me … zei de gek zelf … met Simple Minds.

    Nummer 22 · 14 augustus 2019 op 18:21

    Wie simoel van geest lijkt is juist slim m.u.v. Bonnie St.C. Patries P. en Napoléon Boon Apart. Amai.. wie nog meer nit?

Geef een reactie