Het begon allemaal in het begin van 2004. Ik was bezig met het schrijven van een boek en ik kwam tot de conclusie dat ik het ook wel leuk zou vinden om columns te schrijven. Columns over verdrietige onderwerpen. Mensen choqueren met verdriet. Na even zoeken kwam ik op ColumnX terecht. Dé stek voor schrijvers en lezers. Na een tijdje hier rond te hebben gehangen ben ik gaan schrijven. Schrijven of mijn leven ervan afhing en niemand mocht het weten. Op een gegeven moment voelde het niet meer zo goed om alles voor mezelf te houden. Ik moest mijn geheim met iemand delen. De geschikte persoon hiervoor vond ik Jan-Willem a.k.a. feyenoord4ever. Tijdens en tussen de lessen door speculeerden wij over de laatste columns en wat voor gevoel het opwekte, zonder ook maar één keer het woord column te noemen. Maestro en Nosferatu werden nieuwsgierig. Ze wilden weten waar ik en Jan-Willem mee bezig waren. Elke dag zeurden ze, maar wij konden ons inhouden. Op een dag kwam voor hun eindelijk het verlossende woord: ColumnX. Hun reactie was anders dan verwacht. Ze vonden het leuk en zouden gelijk die middag gaan kijken. Vanaf die dag reageerden ze op veel van mijn columns. Maestro met zijn typische droge opmerkingen en Nosferatu met zijn diepzinnige en doordachte reacties. Het gaf mij een goed gevoel, ik durfde mijn werk aan mensen die ik kende te laten lezen. Ook aan mijn columns veranderde iets. Ze werden steeds vrolijker.

Jan-Willem was (en is nog steeds) mijn grootste fan. Hij kon niet wachten tot er een nieuwe column van mij was. Ik zei dat hij ook moest schrijven, voor mijn gevoel zou dat prima lukken. Maar hij moest er niets van weten. Ook Pepe wilde wel een keer iets van hem lezen, maar Jan-Willem hield voet bij stuk en zei dat dat er echt niet van zou komen.

Op een dag kwam hij heel vrolijk naar mij toe. “Ik heb er toch één geschreven hoor,” zei hij. Ik ging gelijk lezen. Het resultaat was nog beter dan ik had verwacht (zie Pizza DiLemma). Ook zijn tweede column (Lekker Kontje) sprak mij erg aan, mede omdat die over mijn kontje ging. Altijd leuk om wat over jezelf te lezen wat enigszins positief is. Toen ik minder ging schrijven kwam Jan-Willem steeds minder op ColumnX.

Ook Teddy was een apart geval. Hij vroeg mij iets te verwoorden wat hij niet kon verwoorden. Wat is passie en hoe combineer je dat met lijden (zie column Passie)? Ik zag het meisje waar deze column over gaat pas nog op het station. Inmiddels heeft ze meer dan een jaar een vriend en dat is niet Teddy. Ik denk dat Teddy nog steeds niet over haar heen is.

Wat ook leuk is, is dat Maestro en Nosferatu een tijd aan het gissen zijn geweest wie Teddy is. Tot op de dag van vandaag hebben ze geen flauw idee. En toch zat Teddy echt bij ons in de klas! Ze kunnen natuurlijk ook niet weten dat “Teddy” van Theo komt, de tweede naam van Teddy.

Kortom, we hebben allemaal een leuke tijd op ColumnX gehad, met veel leuke intriges. We hebben er een hoop lol aan beleefd. Maar deze jongens, zijn ze niet meer dan vage schimmen uit het verleden? Of zal ik ze hier op een dag weer ontmoeten? Tot die tijd blijf ik lekker schrijven.


14 reacties

KingArthur · 28 september 2005 op 09:22

Mensen komen en mensen gaan… Die mensen waar je werkelijk een lange tijd mee om mag gaan zijn zeldzaam (bij mij tenminste) en moet je koesteren. En schimmen? Ach ze vullen kleine gaatjes in je leven.

Li · 28 september 2005 op 09:22

[quote]Kortom, we hebben allemaal een leuke tijd op ColumnX gehad, met veel leuke intriges. We hebben er een hoop lol aan beleefd. Maar deze jongens, zijn ze niet meer dan vage schimmen uit het verleden? Of zal ik ze hier op een dag weer ontmoeten? Tot die tijd blijf ik lekker schrijven[/quote]

Je schrijft ‘gehad’ Farfalla.
Ben je daar wel zeker van?
Jij bent Farfalla gebleven maar wie weet schrijven Maestro, Nosferatu en misschien ook wel Teddy (alias Theo) wel onder een andere nickname 😀

Li

Farfalla · 28 september 2005 op 09:42

[quote]Je schrijft ‘gehad’ Farfalla.[/quote]

Het wordt steeds leuker 😀

Mosje · 28 september 2005 op 10:05

Zo, en nu je studeert aan de universiteit van Harderwijk, ga je ook daar al je medestudenten aan het schrijven zetten?
😛

Shitonya · 28 september 2005 op 10:06

godallejezus, dit schrijf je in een mailtje, niet als column. Dit is alles behalve interessant.

wendy77 · 28 september 2005 op 11:58

[quote]godallejezus, dit schrijf je in een mailtje, niet als column. Dit is alles behalve interessant.[/quote]

Schrijf jij ooit wel eens iets positiefs eigenlijk???

Nu ben ik wel benieuwd of die jongens idd nog stiekem meeschrijven hier 🙂

KawaSutra · 28 september 2005 op 12:10

[quote]Nu ben ik wel benieuwd of die jongens idd nog stiekem meeschrijven hier.[/quote]
Sssssssst!!! 😳

klungel · 28 september 2005 op 16:06

Ik wordt een beetje heen en weer geslingerd tussen wel leuk om te lezen en moet dit wel hier als column geplaatst worden.

Ben er dus nog niet uit, maar heb um dus wel met plezier gelezen 🙂

Trukie · 28 september 2005 op 16:42

Internet-filosofietjes als column. Eigenlijk niet anders dan een anekdote over ouders, broederliefde, relatieperikelen, enz. uit de werkelijke wereld.
Ik zie geen verschil tussen over vleselijke vrienden schrijven of over cybervrienden.
In Farfalla´s verhaal vervullen of vervulden de personages beide rollen. Alleen komt het dichterbij omdat het over deze groep gaat.

Maar eh…. Farfalla, ik heb even naar jouw staat van dienst gekeken.
Tussen november 2004 en september 2005 ben jij ook even sabbatical gegaan.:-D

pepe · 28 september 2005 op 20:15

Toch leuk te lezen dat het CX-virus ook digitaal iemand kan besmetten. Die opmerking toen was gemaakt om hem uit te dagen iets te schrijven. Ik weet dat hij toen een reactie had geplaatst dat ie dat niet zou doen.
Niets veranderlijker dan het weer en een mens.

Of het wel of geen column is? Maakt mij niet uit.
Je kan het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken.

klungel · 29 september 2005 op 08:29

Mede door de commentaren bij Rood, moet ik zeggen dat de balans doorslaat naar, Lekker plaatsen, het is leuk om te lezen. 😀

Shitonya · 30 september 2005 op 11:56

Wendy: je vraag geheel in alle eerlijkheid te beantwoorden: ja, ik heb wel eens positief commentaar, die valt je waarschijnlijk niet op, omdat het aantal negatieve reacties nu eenmaal veel groter is. En dat komt door het feit dat ik nu eenmaal een grote aanhanger ben van eerlijkheid, niet schijnheiligheid.

nosferatu · 17 oktober 2005 op 21:03

Hey,

Dat is een tijd geleden. Ik kom er bij deze achter dat je weer wat columns bent gaan schrijven. Dus ik dacht meteen maar weer ff reageren, alleen word het nu niet zo diepzinnig en doordacht:) Maar wel leuk dat je weer bent gaan schrijven.
Ik ben trouwens nog steeds benieuwd wie Teddy is, al denk ik dat ik het wel weet. (lange jongen??) En ehm… Wie was dat meisje dan:p
In ieder geval, we komen elkaar nog steeds wel eens tegen hoor, al is het minder dan eerder. We kunnen natuurlijk ook gewoon een keer een soort van reuinie houden??

Ik zie je vast nog wel een keer op het station, als je fiets niet vast zit:p

Groetjes

Maestro · 18 oktober 2005 op 17:07

Aan Farfalla:
Als laatste van de 2 schimmen voel ik me genoodzaakt om te reageren op deze prachtige column..
Ik dacht met weemoed terug aan de tijd en alle herinneringen komen weer boven…
Teddy.. tja ik zal altijd mijn twijfels en vermoedens blijven houden. Maar goed ik moet zeggen dat je echt hele leuke columns schrijft en denk dat ik ook maar weer eens wat vaker op columnx inlog. Voor de lol of om de oude tijden weer opnieuw te beleven.

Met vriendelijke cybergroet Maestro…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder