Segregatie is ontstaan door overheidsbemoeienis en niet door onverdraagzaamheid bij burgers onderling. De overheid heeft altijd de verschillende etnische groepen apart benaderd en tevens d.m.v. subsidies gestimuleerd apart te blijven. Zelfs onze rechters hielden rekening met de culturele achtergronden van de delinquent en pasten hun straf hierop aan. Tevens werd er geopperd om speciaal rechters uit de verschillende culturen te benoemen om zo tot een eerlijker oordeel te komen. Terwijl de gemiddelde Nederlander, doet er niet toe van welke etnische achtergrond, gewoon bezig is met zijn dagelijkse beslommeringen en het opbouwen van een zo goed mogelijke toekomst voor zijn gezin, wordt er ondertussen een hevig gevecht gevoerd tussen allerlei gesubsidieerde wolven in schaapskleren die, verschuilend achter het begrip cohesie, baat hebben bij segregatie en het publieke domein blijven vergiftigen met allerlei vileine opstokerij zodat hun bestaan gewaarborgd blijft.
Het zou beter zijn om het volk niet meer lastig te vallen met allerlei overlegorganen, belangenverenigingen, integratiecursussen en meer van dat soort gesubsidieerde flauwekul. Laat de mensen met rust en behandel ze naar de letter der wet zonder aanziens des persoons. Dan kunnen wij tevens al die verspilde subsidiemiljarden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar: Het volk.

Categorieën: Maatschappij

4 reacties

Siebe · 8 februari 2009 op 21:11

Weet je, eigenlijk ben ik erg gecharmeerd van die korte stukjes van je. Het lijkt er altijd op dat je niet alleen je mening hebt, maar ook je redenen daarvoor. Toch komen de redenen minder uit de verf dan de mening en ik denk dat ten dele een verklaring kan zijn voor het feit dat dit nauwelijks als een column te beschouwen valt. Het is van ‘hup’ en ‘ploemp’, zonder enige vorm van inkadering whatsoever. Als je daar nou eens iets op zou weten te verzinnen, dan ga jij binnenkort je eerste column schrijven denk ik.

Succes.

Gr
S

Mien · 9 februari 2009 op 16:55

Segregatie zit vaak tussen de oren.
Zeker als het ondeskundig gehanteerd word.
Dan kan het leiden tot aggregatie van hersenen.
Niet echt aanbevelenswaardig.

Mien scheidt iedere vorm van afval

KawaSutra · 9 februari 2009 op 23:10

[quote]Segregatie is ontstaan door overheidsbemoeienis en niet door onverdraagzaamheid bij burgers onderling.[/quote]
En die overheid? Is die niet gekozen door de burgers? Vertegenwoordigt die niet de burgers?
Ik proef een zweem van anarchie. Zo min mogelijk staatsbemoeienis, liefst helemaal niet, en alles komt vanzelf op zijn pootjes terecht.
Overlegorganen en belangenverenigingen zijn nuttig als spreekbuis van ‘het volk’. Een prima manier om te leren communiceren en integreren. Nog afgezien van het resultaat. Streep al die ‘gesubsidieerde flauwekul’ weg en je krijgt een maatschappij van langs elkaar leven en navelstaarderij. Segregatie dus.

zior · 13 februari 2009 op 00:24

binnenkort zal het beter gaan

Geef een reactie

Avatar plaatshouder