Enkele dagen geleden had ik een lekke band. Van mijn fiets ja, want een auto kan ik op zijn vroegst pas in 2059 betalen als ik geluk heb. Natuurlijk gebeurde het op school, want dat was toevallig de plek met de meest asociale en allochtonische kindertjes die uit verveling wel eens banden leeg steken met hun zakmesje die ze hebben gejat. Het kon ook komen door mijn wilde manier van fietsen ( kun je wild rijden op een fiets? Ja zeker, dat kan ) of omdat ik door een toevallige spijker heen probeerde te fietsen, maar die kans is verwaarloosbaar klein. Natuurlijk was de enige die niet werkte mijn vader en dus zette hij mij compleet voor piemel doordat hij vlak voor een lokaal m’n band uitgebreid ging plakken. En je weet misschien wel hoe die tering kabouters zijn op scholen tegenwoordig. Die kijken geen moment naar het bord, maar meer naar wat er zich buiten afspeelt en zodoende had mijn vader meteen een hele berg toeschouwers. Niet vreemd dat ze zaten te kijken trouwens. Geen van hen had ooit zo’n Flodder gezien in het echt.

Daarnaast zit God de hele tijd te zeiken waardoor we constant van die vuile miezer regen op ons dak krijgen, mijn lieftallige rector en tevens vrouw van Hitler ( Duits docente ) begon bij me te klagen over mijn doen en laten, vooral alles wat ik “laat”, ik werd onder gelopen door meutes losgeslagen tweevoeters in de stad die met bergen tassen sleepten, moest uren wachten in verschrikkelijke rijen van mensenvlees, deed er veel te lang over om een origineel cadeau te vinden, één of andere hark met een dweil op zijn hoofd en een te kleine pik gaat een hele week zichzelf uithongeren voor één of ander goed doel ( dat doel zal waarschijnlijk een lulvergroting voor zichzelf zijn ) waardoor ik steeds weer tegen die uberlelijke harses van hem moet aankijken ’s morgens vroeg wanneer ik net wakker ben en de tv aanzet. En ik dacht nog wel dat mijn ochtendhumeur echt niet erger kon worden. Wel, dat haal ik ook weer gauw uit mijn zotte kop.

Maar dat is nog lang niet alles dames en heren. Daar weer naast begin ik weer onnodig lange alinea’s te typen, ben ik de hele dag misselijk door al die walgelijke kerstliedjes die ik moet anahoren, omdat elke radio zender ook al ziek is geworden, sportschool, winkel, school, overal barsten de speekers met hun kerstherrie. Ik zou op zo’n moment nog liever Andries Knevel willen horen lullen dan zoiets als “last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, you give it away, this year…”. Weet je wat je godverdomme dit jaar mag doen? Je mag mijn laarzen heel diep in je anus voelen!

Niet eens zo’n heel vreemde gedachte, sinds het homo virus zich steeds meer verspreid en zelfs het vrouwelijke volk ook steeds vaker in hun kont geneukt willen worden. Om de zoveel meter krijg je ook een bord tegen je hoofd geslingerd met : “kerstbomen te koop” erop. De eerste gedachte die in me opkomt is “dat brand vast heel goed”. De kerstspullen lagen al voor Sinterklaas in de winkels vol gepropt, maar ik schrik er nog iedere keer van. Wil ik een pen kopen, staat er een verdomd stom rendier op, wil ik sokken kopen, staat er een zwerver op met een lange witte baard en als ik ergens voedsel wil kopen, dan is de verkoper goddomme verkleed als kerstkalkoen.

“Shit, je hebt post!”. Terwijl ik op de gebruikelijke stapel rekeningen wacht, wordt ik gebombardeerd door bergen kerstkaarten van mensen die ik al sinds eeuwen niet meer heb gesproken en ik liever ook niet meer wil kennen. Wat een hypocriete hufters ook allemaal. Het hele jaar wensen ze me liever dood dan levend, maar met kerst wensen ze mij opeens veel geluk toe. Ik verscheur een paar kaarten voor eigen vermaak en stop er een klein briefje bij, want ach, zo beleefd ben ik nog wel om iets terug te sturen, en stop het allemaal in een envelop. Op het briefje staat met keurig handschrift: “vervelende kerstdagen en een diep ongelukkig nieuwjaar. Ik wens je verder nog veel loopse rendieren toe, dan heb je in ieder geval nog iemand met de kerst te neuken. Met vriendelijke groet, Shit”.

Eigenlijk zijn we allemaal ook zo ziek als maar mogelijk is. Want het hele jaar ergeren we ons dood aan elkaar en wensen we elkaar naar Lucifers snoephuisje, maar zodra het eind december wordt, timmert iedereen opeens een domme grijns op zijn harses en wensen we elkaar allemaal veel geluk toe het komende jaar alsof we het ook echt menen. Maar zodra het eenmaal weer 2006 is en we weer als werkende mieren aan de gang moeten, kan er geen lachje meer vanaf en zeiken we weer elkaar weer vrolijk af.

Het enige lichtpuntje van alles is misschien nog de uberhomo’s van Talpa Gerard en Gordon, al is het alleen maar omdat ze zo heerlijk kunnen zeiken. Maar goed, voor degenen die nu schijnheilig willen reageren met “kerst is zo dolletjes dit en dat”, dat zeg ik nog als laatste: Hou toch je grafbek dicht vuile rendierneuker, want ik trap er niet meer in!”

Fucking merry Christmas everybody and a very drunk new year!

Tot Shit


13 reacties

bert · 26 december 2005 op 14:37

Ik heb nog even getwijfeld, maar heb het achteraf gezien gelukkig niet gedaan!!!
Ondanks deze laatste column van jou uit 2005 wens ik je toch alle shit toe voor 2006!!! Dit voelt wel lekker en werkt toch ook wel beter dan een Kerstkaart die je kan verscheuren. 🙂 🙂 🙂

Bakema_NL · 26 december 2005 op 15:35

Kerst is inderdaad onzinnig gelul en al die boodschappen van vrede op aard en meer van die uit plaatsvervangende schaamte geboren onzin hoeft van mij ook niet, ga dan het hele jaar vriendelijk lopen doen, gemeend vriendelijk dan wel, maar kom niet in die paar dagen aan met je flauwe gezeik…..helemaal mee eens. 🙂

wendy77 · 26 december 2005 op 15:51

Hij staat vol met waarheden en rake opmerkingen Shit!!

Scepsis · 26 december 2005 op 16:10

Je bent rijp voor een psycholoog. Het staat vol met onzin.

Even een aantal zinnen:

Ik zou op zo’n moment nog liever Andries Knevel willen horen lullen dan zoiets als “last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, you give it away, this year…”. Weet je wat je godverdomme dit jaar mag doen? Je mag mijn laarzen heel diep in je anus voelen!

Andries Knevel predikt het woord van God, spreekt over vrede en rechtvaardigheid, maar verdedigt het Israelisch onrecht in de bezette gebieden. Ik hoor liever Wham dan al dat geKnevel.

Ordinaire scheldpartijen, de opmerkingen van de laars en grafbek maken het een column-onwaardig.

Mup · 26 december 2005 op 21:05

Wordt toch een cursus zelf leren bandenplakken voor jou, komend jaar. Het is een echte Shit column, en ben er niet van gecharmeerd, heb ze beter van je gelezen,

Groet Mup.

Mr. Moderator · 26 december 2005 op 23:58

@Scepsis: wat meer concrete argumenten noemen dan een steek onder water geven lijkt me meer op z’n plaats.

Scepsis · 27 december 2005 op 06:08

Ik zou prompt een ster bij je laten weghalen Mr. Moderator. Als het goed is, heb jij het stuk gelezen. Maar goed onzinnige woorden als de lerares vergelijken met de vrouw van Hitler, en de hak van een laars in je anus trappen en woorden als grafbek en rendierneuker en alle voorgaande frustraties van mevrouw behoeven geen uitleg. Ik hoop oprecht, dat columnx een waardige site blijft zonder dat het niveau 20 meter beneden NAP zakt.
😛

Dees · 27 december 2005 op 08:41

Je zwartgallige humor is blijkbaar niet aan iedereen besteed, maar ik vind het genieten.

[quote] Ik zou op zo’n moment nog liever Andries Knevel willen horen lullen dan zoiets als “last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, you give it away, this year…”. Weet je wat je godverdomme dit jaar mag doen? Je mag mijn laarzen heel diep in je anus voelen![/quote]

Raak 😛

Outsider · 27 december 2005 op 08:51

Mr. Moderator, dit commentaar vind ik eigenlijk niet eerlijk. Het stuk van Shitonya is behoorlijk cynisch en daar stoor ik mijzelf niet aan, ik vind het zelfs hier en daar erg grappig, maar als zij zulke dingen mag zeggen, dan mag Scepsis dat op zijn beurt ook. Ik weet wel, dat een opmerking als: ‘jij bent rijp voor een psycholoog’ niet zo leuk is, maar het is in verhouding tot wat S. er allemaal uitgooit nog tamelijk mild en fatsoenlijk.

Mr. Moderator · 27 december 2005 op 19:25

Ik reageer op het commentaar, niet op de column (die is blijkbaar doorgelaten door de redactie, dus goed bevonden).

We kunnen elkaar wel allemaal zaken gaan verwijten, maar ik wil graag een inhoudelijke discussie (met argumenten, zoals in tweede instantie wel genoemd). Kritisch reageren is prima, maar geen persoonlijk getinte beledigingen a.u.b.

Kees Schilder · 28 december 2005 op 08:46

[quote]Het enige lichtpuntje van alles is misschien nog de uberhomo’s van Talpa Gerard en Gordon[/quote]

Ohhhh..wat ben jij èrg, zeg!! Ik heb het helemaal gehad!!
Happy new year from Retraitre, Shit.
Love it

Lynne · 28 december 2005 op 12:15

Gordon schijnt hetzelfde kwijt te zijn als Vishvenath, trouwens. Het meest intelligente blad van Nederland, Privé, beweert namelijk dat Gordon depressief is.

Haha. Gordon. Depressíef. Haha.

Geweldige column.
Ik zie er de humor zeker wel van in. 😀

[quote]Niet eens zo’n heel vreemde gedachte, sinds het homo virus zich steeds meer verspreid en zelfs het vrouwelijke volk ook steeds vaker in hun kont geneukt willen worden. Om de zoveel meter krijg je ook een bord tegen je hoofd geslingerd met : “kerstbomen te koop” erop. De eerste gedachte die in me opkomt is “dat brand vast heel goed”. De kerstspullen lagen al voor Sinterklaas in de winkels vol gepropt, maar ik schrik er nog iedere keer van. Wil ik een pen kopen, staat er een verdomd stom rendier op, wil ik sokken kopen, staat er een zwerver op met een lange witte baard en als ik ergens voedsel wil kopen, dan is de verkoper goddomme verkleed als kerstkalkoen.[/quote]

Shitonya · 29 december 2005 op 15:15

iedereen zo zijn smaak scepsis. En als ik al naar de psycholoog mag, dan mag de helft van de bevolking wel naar een psycholoog, want vrij veel mensen schelden zoals ik. En wat is er in hemelsnaam mis met schelden zo nu en dan? Het maakt hetgeen wat ik wil zeggen juist duidelijker en krachtiger, daar is niets mis mee. Je kan ervan houden of niet. Maar een “psycholoog”? Ik denk niet dat die mensen willen helpen die hier en daar wat schelden.

Verder bedankt voor de reacties 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder