Siliconenborsten zijn onnatuurlijk. Voor facelifts geldt hetzelfde. Ik houd van natuurlijk. Ik ben dan ook geen voorstander van onnodig ingrijpen. Maar soms is ingrijpen in de natuur nodig, of op zijn minst wenselijk. Puurnatuurlijke brandnetels in de tuin worden gewied en vervangen door kasplantjes uit het tuincentrum. Dus hoe zou je een vrouw die door de natuur is afgescheept met een paar uitgeknepen theezakjes op haar voorgevel ongelijk kunnen geven als ze die laat verbouwen tot een paar volle stevige borsten. De natuur maakt er nogal eens een zootje van. Het klimaat is te nat, te droog, te koud of te warm. Van de planten is de helft giftig en van de dieren de helft gevaarlijk. Maar geen levend wezen is gevaarlijker dan de mens. En terwijl de gevaarlijkste dieren en planten vaak het mooist zijn is de mens er ook op dat vlak bekaaid van af gekomen, nou ja de meesten dan. Maar mensen zouden geen mensen zijn als ze daar niet iets op gevonden hadden. Met onze schoonheid zijn we al sinds mensenheugenis in de weer. Haar wordt in model gebracht, nagels geknipt en gelakt, luchtjes opgedaan en het gezicht opgemaakt. Met kleding worden zelfs ernstige lichamelijke ongemakken gecamoufleerd. Alles met de bedoeling van lelijk draaglijk en van doorsnee minder doorsnee te maken.

Dat soort aanpassingen aan ons uiterlijk noemen we niet ingrijpen, we noemen het verzorgen. Uiterlijke verzorging heeft het meeste effect als er van nature al weinig aan mankeert. Om van mooi onweerstaanbaar te maken is niet veel nodig. Grotere borsten en vollere lippen zijn tegenwoordig nauwelijks een ingreep meer en daarmee in de verzorgingssfeer gekomen. En dus een zaak van de mode. Vrouwen willen daarom tegenwoordig steeds vaker dat je aan nepborsten kan zien dat ze ‘nep’ zijn. Dus dat ze niet toevallig zo mooi en stevig zijn maar dat het een keuze is. De maat van de borsten is haast net zo makkelijk te veranderen als het kapsel zoals Pamela Anderson liet zien en volle lippen slijten net zo snel als het kleurtje in het haar.

Maar bij heel wat gevallen kom je er niet met verzorging. Want vaak scheelt er meer aan dan kleine borsten of dunne lippen. Bij beautyprogramma’s op tv mogen de uitverkoren vrouwen vertellen wat ze graag aangepast hadden willen hebben. Dan vertelt een vrouw met peentjeshaar, een perenfiguur, knotsknieën en cellulitis dat ze wel grotere borsten en vollere lippen zou willen. Terwijl iedereen kan zien dat ingrepen van een andere orde nodig zijn. Waar de nood het hoogst is, is de redding het minst nabij. Met liposuctie maak je van een perenfiguur met cellulitis geen strak maatje 34 met een perzikenhuidje.

Liposuctie is een loodgietersklus. Om de natuur te verbeteren is een ander soort beroepsbeoefenaar nodig. Een kunstenaar. Wie anders dan de beeldhouwer heeft de marmeren afbeeldingen van de lichamen van de Griekse en Romeinse goden en godinnen zo’n hemels aanzien gegeven? Als de mens goden mag vormgeven waarom dan zichzelf niet. Het wachten is slechts op goed gereedschap. Daarna kunnen ideale maten, een perzikenhuidje, eindeloze benen en charmante voeten in de catalogus uitgezocht kunnen worden. Zodat er voor een fantastisch innerlijk eindelijk eens een mooie verpakking komt. Ik kan niet wachten op het tijdperk van het slimme blondje.


13 reacties

Kees Schilder · 13 januari 2005 op 12:50

[quote]Ik ben dan ook geen voorstander van onnodig ingrijpen. Maar soms is ingrijpen in de natuur nodig, of op zijn minst wenselijk. [/quote]

In jouw geval zelfs een must Mauritzz. Met die knieen van jou durf je toch niet serieus een supermarkt in? 😀
Nee, ik vind het waanzin.Hoever moet je gaan in die dingen? En in hoeverre moet ik daar (ALWEER) in meegaan via de televisie?? Oke, er zit een knop op dat kreng maar dan nog…
Heerlijke column weer Mauritzz.

Mosje · 13 januari 2005 op 13:34

Zweedse vrouwen met siliconenborsten plegen vaker zelfmoord dan andere vrouwen. Zo las ik eens in een ANP-berichtje in de krant. Er stond niet bij waarom, maar een bevriend pschycholoog gaf me het antwoord.
Vrouwen die niet tevreden zijn met hun borsten zijn vaak met veel meer dingen niet tevreden. Ook het leven zelf staat ze vaak niet aan. Tja, en een vervelend leven kun je niet vervangen door siliconen, daar kun je alleen maar uitstappen.
Moraal van dit verhaal: verbeter de natuur, maar begin niet bij jezelf.

Ma3anne · 13 januari 2005 op 14:55

[quote]De natuur maakt er nogal eens een zootje van. Het klimaat is te nat, te droog, te koud of te warm. Van de planten is de helft giftig en van de dieren de helft gevaarlijk. Maar geen levend wezen is gevaarlijker dan de mens. En terwijl de gevaarlijkste dieren en planten vaak het mooist zijn is de mens er ook op dat vlak bekaaid van af gekomen[/quote]

Vanuit wiens perspectief beoordeel je het klimaat, planten en dieren en het uiterlijk van de mens? Daar is geen absoluut waardeoordeel over, dacht ik.

Verder geweldige column weer, Maurits!

Dees · 13 januari 2005 op 15:08

[quote]De maat van de borsten is haast net zo makkelijk te veranderen als het kapsel zoals Pamela Anderson liet zien en volle lippen slijten net zo snel als het kleurtje in het haar.[/quote]

Borstvergrotingen mislukken ook nogal eens. Not a pretty sight en onoverkomelijker dan een verknipt kapsel. Eigenlijk geloof ik ook dat net als in de natuur (waarin brandnetels en ander onkruid toch altijd hun weg weer terug boven de grond vinden) een lijf zich niet ongestraft in allerlei onnatuurlijke bochten laat wringen. Er moet ergens een middenweg zijn tussen mooi maken wat je hebt en de acceptatie van wat je hebt. Het leren accepteren van jezelf en het lijf dat erbij komt kijken lijkt me op termijn stukken zinvoller en lonender.

Overigens, goed geschreven Maurits. En een billenimplantaat of penisvergroting, iets voor jou? Mooier maken is namelijk niet alleen aan vrouwen voorbehouden 😉

tontheunis · 13 januari 2005 op 19:55

[quote]En een billenimplantaat of penisvergroting, iets voor jou?[/quote]

Mag ik mij bij deze vraag van onze Dees van harte aansluiten?
Want laten we vooral niet vergeten dat de grote borsten die zo door de vrouwen worden nagestreefd, doorgaans dienen om de man te ‘behagen’ zoals wij oude Katholieken dat vroeger plachtten te noemen.

Nu gaan oude Katholieken niet met de tijd mee, maar naar mijn bescheiden mening leven wij in de tijd van de gelijkwaardigheid van man en vrouw (althans dat pretenderen we) en daarom dient ook de man en vooral zijn geslacht eraan te geloven.
Verlengen dat ding! En dan al naar gelang (what’s in a word?) de wensen van de relatie en anders naar de heersende modetrend. Wil zij hem tot aan de knieën van Maurits? Het zij zo. En wil de volgende liever een klein maar schattig cornucootje om zo zachtjes overheen te wrijven, de man past zich maar aan.

Alles is immers mogelijk vandaag de dag en dus moeten we er ook maar gebruik van maken. Heeft de man een theezakje (wat minstens zo abonimabel staat als bij de vrouw) dan kan ook daar eens flink in geblazen worden. En wat het kontje betreft, het bij vrouwen afgezogene kan binnenkort via de lipo-bank bij mannen weer worden ingebracht zodat vetweefsel eindelijk eens van waarde wordt.

Kortom, mensen die echt ten ondergaan aan hun uiterlijk, moeten daarmee geholpen worden, beste Maurits. De rest, man of vrouw, ontkent zijn eigen lijf en leven om uiteindelijk na jaren, want Dees heeft het bij het rechte eind, dikwijls een hoge prijs voor al het gesnij en geprop en gesop te betalen.

Leuke column trouwens.

TT

tontheunis · 13 januari 2005 op 20:00

[quote]Zweedse vrouwen met siliconenborsten plegen vaker zelfmoord dan andere vrouwen. [/quote]

Zweedse vrouwen zonder siliconenborsten plegen overigens ook vaker zelfmoord dan andere vrouwen…
Het schijnt dat dat aantal stijgt al naar gelang er meer Nederlandse columnisten naar Zweden afreizen 😉

TT

Mup · 13 januari 2005 op 21:01

[quote]Dat soort aanpassingen aan ons uiterlijk noemen we niet ingrijpen, we noemen het verzorgen[/quote]

O, nu snap ik het. 😉

Ben het verder volledig eens met Dees, het is al vreselijk dat mensen zich hieraan overgeven om een stukje zekerheid te veroveren, en dan komen ze ook nog bedrogen uit,

Groet Mup.

sally · 13 januari 2005 op 23:09

Het blijft een “hot”item, die neptieten.
Als je van je zelf mooie borsten hebt denkt iedereen tóch dat het nep is. Dat is pas frustrerend.Vooral jaloerse vrouwen: “Ach, dat is natuurlijk nep!”
Wat ik nog wel interessant vind om te weten: maakt het een man wat uit als hij weet dat het nep is? Is dat minder opwindend dan echt?
Leuke column mauritz
groet Sally 🙂

melady · 14 januari 2005 op 00:29

[quote]Zweedse vrouwen met siliconenborsten plegen vaker zelfmoord dan andere vrouwen. [/quote]

Ik heb zelfs geen suicide overwogen en woon gewoon in Nederland 😛

Melady 🙂

Maurits · 14 januari 2005 op 00:54

[quote]Met die knieen van jou durf je toch niet serieus een supermarkt in?[/quote]
Sterker nog Keezz, ik durf nog veel meer te laten zien.
[quote]Er moet ergens een middenweg zijn tussen mooi maken wat je hebt en de acceptatie van wat je hebt. Het leren accepteren van jezelf en het lijf dat erbij komt kijken lijkt me op termijn stukken zinvoller en lonender.[/quote]
Wat je hebt kan je niet alleen verbeteren of accepteren maar ook verpesten, Dees. En dat laatste is wat erg veel mensen doen. Waar zijn anders al die afslankmethoden voor nodig? Als je dat nodig hebt dan heb je je toch eerst volgevreten.
[quote]En een billenimplantaat of penisvergroting, iets voor jou? Mooier maken is namelijk niet alleen aan vrouwen voorbehouden[/quote]
Met het laatste ben ik het natuurlijk eens, Dees. Maar het eerste, het klinkt misschien vreemd, ik heb het niet nodig 😉 De natuur is mij redelijk welgezind. En verder doe ik aan sport!
[quote]Als je van je zelf mooie borsten hebt denkt iedereen tóch dat het nep is. Dat is pas frustrerend.Vooral jaloerse vrouwen: “Ach, dat is natuurlijk nep!”[/quote]
Is dat een statement over je eigen kroonjuwelen, Sally? Interessant!
[quote]Wat ik nog wel interessant vind om te weten: maakt het een man wat uit als hij weet dat het nep is? Is dat minder opwindend dan echt?[/quote]
Het maakt mij niet echt uit, Sally. Hoewel het eigenlijk wel leuk is als een vrouw moeite doet je te behagen!

WritersBlocq · 14 januari 2005 op 09:28

[quote]Het maakt mij niet echt uit, Sally. Hoewel het eigenlijk wel leuk is als een vrouw moeite doet je te behagen![/quote]

Jij eerst!
Goeie column, groetje, pauline

Dees · 14 januari 2005 op 10:53

[quote]maar ook verpesten, Dees. En dat laatste is wat erg veel mensen doen. Waar zijn anders al die afslankmethoden voor nodig? Als je dat nodig hebt dan heb je je toch eerst volgevreten. [/quote]

Psst Maurits, het zal je verbazen, maar overgewicht is eerst en vooral genetisch bepaald. En verpesten? Beauty is in the eye of the beholder en waar jij dik blijkbaar niet mooi vind, zijn er genoeg mensen die er wel van houden. Lang leve de diversiteit!

Overigens er moet toch iets voor verbetering vatbaar zijn bij jou? Wat haar erbij? Schouders wat beter gevuld? Kom op, met een beetje creativiteit kun je toch wel iets verzinnen om ‘de vrouw’ te behagen?

En een 😉 van Dees…

Maurits · 14 januari 2005 op 15:49

[quote]Jij eerst![/quote]
Ik doe alles, Pauline
[quote]Psst Maurits, het zal je verbazen, maar overgewicht is eerst en vooral genetisch bepaald. [/quote]
Of die aanleg fysiek of tussen de oren zit is nog maar de vraag. Voor zoiets als “van de wind” aankomen is geen enkele aanwijzing. Hoe dan ook, je lichaam bestaat uitsluitend uit substantie die is opgebouwd uit wat via je mond is binnengekomen.
[quote]Overigens er moet toch iets voor verbetering vatbaar zijn bij jou? Wat haar erbij? Schouders wat beter gevuld? Kom op, met een beetje creativiteit kun je toch wel iets verzinnen om ‘de vrouw’ te behagen?[/quote]
Ja maar hoor eens even! Ik moet het zelf ook nog mooi vinden. Van die gevulde schouders a la Schwarzenegger, daar zie ik niets in. Ik ben voor rank, niet alleen bij vrouwen. Wat haar erbij, tja, het wordt iets dunner. Maar ik heb nog niet van siliconenhaar gehoord.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder