Het is verschrikkelijk jammer dat de maatschappij zo ingewikkeld in elkaar zit, dat niet alles zo simpel is als het lijkt, dat alles verdomde nuances blijkt te hebben en niet gewoon recht door zee is. Stel je voor hoe makkelijk het was als alle Marokkanen echt kut Marokkanen waren, dan waren we klaar. Het enige wat we hoefden te doen was de grenzen dicht gooien, alle Marokkanen opsluiten of naar Marokko terugsturen en hoppa probleem opgelost.
Stel je voor dat Israël dé veroorzaker was van alle problemen in het Midden-Oosten; met de kernbommen van tegenwoordig konden we dat probleem in één klap uit de wereld helpen.
Stel je voor dat het neerschieten van één man al het dierenleed kon verhelpen of het ter dood veroordelen van 100 de criminaliteit voor goed liet verdwijnen.
Stel je voor dat één man (of vrouw) de schuld van het hele voedselprobleem was, dat we door alles te laten zoals het is alle problemen een stapje voor bleven en dat Feyenoord gewoon ieder jaar kampioen werd.
Stel je voor dat Osama Bin Laden de duivel himself was, degene die al het kwaad in de wereld veroorzaakt, dan hoefde we hem alleen maar te vinden en ..
Ok dat was een slecht voorbeeld maar je snapt wat ik bedoel.

Dit is geen aanklacht tegen de uitgesproken mening, helemaal niet. Het is zelfs geen aanklacht tegen de emotionele redenering; wat zou het leven ontzettend saai zijn als we er allemaal een genuanceerde, volledige rationele en politiek correcte mening op na hielden. Ik zou het niet willen, ik zou het ook niet kunnen. Maar daarom zit ik ook niet in de politiek.
Het is de vraag of we dit soort simpele gedachtes in de politiek willen. Mensen politiek is saai en dat is maar goed ook. Ik ben heel erg blij dat er mensen zijn die hun leven wijden aan het produceren van genuanceerde, volledig rationele en politiek correcte meningen, waar de gewone burger niks mee kan, maar die nodig zijn om een land te besturen.
Hoezeer ik het woord ‘poldermodel’ ook haat het zorgt er ondertussen wel voor dat ik in een land leef waar ik rustig me eigen ding kan doen, zonder oorlog of armoede.
Want zijn we, sinds we een kale vermoorde homo, een ijzeren dame, een hoerenloper, een paard en een man met een grappig kapsel in de politiek hebben gehad, meer te spreken over ons kabinet ? Nee en dat is maar goed ook. Laat saaie (lees goede) politici het werk doen en laat de rest van Nederland gezellig met mij een biertje gaan drinken in de kroeg, waar ze zonder iemand tot last te zijn kunnen uitweiden over hun nieuwe film bijvoorbeeld.


6 reacties

Mosje · 24 maart 2008 op 20:18

Nou Nrg1989, helemaal geen slecht stukje voor een eerste.
Zeer benieuwd of je er de volgende keer ook iets van bakt.

Hollywood · 25 maart 2008 op 12:00

Grappig gedaan en zowaar in column-achtige vorm. Prima debuut. Let wel op je taalfouten. UitwEIden is bijvoorbeeld met een -IJ. Maak bijvoorbeeld ook wat meer gebruik van komma’s oid. Dat leest doorgaans makkelijker.

Gr. Holly

pally · 25 maart 2008 op 14:08

Zeker een stevig debuut! Op wat keine foutjes na: [b]me[/b] i.p.v. mijn.

[quote]mensen politiek is saai[/quote] . Van dit soort toespraaktaal hou ik niet zo, maar dat is echt een kleinigheid.
welkom hier,

groet van pally

Dees · 25 maart 2008 op 15:01

Wel een leuk debuut…

Maar als je al weet dat iets een slecht voorbeeld is, zoek dan een nieuwe en ga niet je lezer vertellen dat je het slecht hebt gedaan, want dan haal je jezelf eigenlijk dubbel onderuit.

En vuistregel, schrap elk haakje uit je column.

Ps. Hollywood, als je gaat verbeteren, moet je wel heel zeker weten dat je verbetert. Beide woorden bestaan, maar in dit geval is het toch echt helemaal conform Pasen met een korte ei.

KawaSutra · 27 maart 2008 op 01:47

Haha, Dees, altijd leuk als je iemand terecht kan weizen. En het is zo simpel. 😀

Dees · 27 maart 2008 op 09:15

zegt de ‘vergeten komma’ verzamelaar (al is dat wellicht toch lastiger)… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder