Ik had vanavond even het zeven uur journaal aan staan, zo nu en dan eet je als recht geaarde single met een bord op je schoot. Verder geen hond te bekennen, dus ongegeneerd happen. Tafelmanieren…nooit van gehoord en meer van dat soort ‘dieren manieren’. Er zijn heel veel singles in Nederland zo werd gezegd en die kunnen iets aan hun eenzaamheid doen. Mijn oren spitste zich…’wat’ schoot mij te binnen…zeg het …’wat’…Zelf dacht ik aan al die dating sites, maar nee…een HOND. Een hond, wat nou een hond, hoezo een hond, ik wil helemaal geen hond, ik wil een man…geen hond. Doch mij werd te verstaan gegeven, dat de oplossing voor mijn alleen zijn is de aanschaf van een hond. Daarmee moet ik dan wel gaan wandelen in het Vondelpark, zo werd gezegd. ‘The place to be’…blijkbaar. Maar wat als je nu in Drenthe woont, dacht ik nog…geen tijd om verder te denken. Er kwam een aardige, wellevende heer inbeeld, die vermelde dat hij sinds hij een hond had, al veertig gesprekken had gevoerd.

Bij mij gingen de raderen draaien, veertig gesprekken, ik heb al over de honderd gesprekken gevoerd. Niet met mijn hond of via mijn hond. Ik weet het niet, maar mijn hond praat niet terug. Maar misschien moet ik daarvoor nog wat langer alleen zijn. Het schijnt wel zo te zijn, dat je tegen je huisdieren gaat praten. Zelfs tegen een goudvis op den duur. Dat stadium heb ik nog niet bereikt.

Deze heer had van de veertig gesprekken, uiteindelijk twee serieuze gesprekken gevoerd. Over de hond vroeg ik me af, of over zichzelf? Nu is het wel zo dat baasjes op hun honden gaan lijken, met alle gevolgen vandien. Maar van de veertig gesprekken, twee serieus…Dan moet je dus elke week zeker een gesprek aangaan, ik bedoel twee en vijftig weken in een jaar, vakanties aftrekken, zon en feestdagen, slecht weer. Dan ben je een jaar verder en dan twee serieus…

Nou ik hou het voorlopig nog maar even bij de datingsite…serieus…scheelt me een hoop gedoe met uitlaten, flut gesprekken over wat eet jou ‘fikkie’ en ‘dat doet ie anders nooit hoor’, alhoewel wie was er sponsor van dit item , ’het asiel’…’neuh’….’da geleuf ik nie’…’asiel’ aanvragen zitten op de datingsite en niet in het journaal…toch?…..


16 reacties

klungel · 8 juli 2005 op 11:17

Leuk stukje :-).

Om de laatste alinea moest ik wel lachen.

Maarruuuhh, heb je nu wel of geen hond?
In je stukje spreek je soms of je een hond hebt, en toch ook weer niet 😉

[quote]ik heb al over de honderd gesprekken gevoerd. Niet met mijn hond of via mijn hond. Ik weet het niet, maar mijn hond praat niet terug.[/quote]
[quote]serieus…scheelt me een hoop gedoe met uitlaten, flut gesprekken over wat eet jou [/quote]

Mosje · 8 juli 2005 op 11:29

Nou Geertje, ik bied mezelf aan. Ik kan gezellig praten, en laat mezelf uit.
😛

WritersBlocq · 8 juli 2005 op 11:41

Ik gun je een fijne vent, geen hondse 😀

Mosje · 8 juli 2005 op 11:43

Zeg WB, zou jij je er even buiten willen laten. Moet jij niet chocolade eten of zo?
😛

Troy · 8 juli 2005 op 11:52

Je hebt wel een eigen stijl. Dat viel me bij je eerste stukjes ook al op. Een beetje anders en een beetje wennen. Wel erg leuk.

Grt Troy

Domicela · 8 juli 2005 op 12:41

[quote]ik wil een man…geen hond[/quote]

Je zou voor beide kunnen gaan en de 10 verschillen zoeken 😛 Bovendien is zo’n Fikkie uit het asiel een stuk goedkoper dan een Bruno die je via een bemiddelingsbureau opduikelt ….

Leuk stukje. 😉

Shitonya · 8 juli 2005 op 13:10

Een hond is anders heel wat minder triest dan een dating site. Allemaal wanhopige, zielige personen die maanden droog staan. Een hond duikt tenminste niet meteen bovenop je, een droogstaande vrijgezel van een achtelijke dating site wel.

Domicela · 8 juli 2005 op 13:32

[quote]Een hond duikt tenminste niet meteen bovenop je, een droogstaande vrijgezel van een achtelijke dating site wel[/quote]

Zelfs een droogstaande vrijgezel heeft handjes gekregen van onze lieve heer …. en er schijnen hondjes te zijn die het niet zo kieskeurig zijn hoor

😉 😉 😉

Domicela · 8 juli 2005 op 13:34

sorry, foutje 😀

WritersBlocq · 8 juli 2005 op 13:43

[quote]Zeg WB, zou jij je er even buiten willen laten. Moet jij niet chocolade eten of zo?[/quote]
mmmmmmmm…. sfo if daft! (typen met volle mond)

Li · 8 juli 2005 op 14:02

Je hebt mannen die braaf zijn en pootjes geven. Maar er zitten ook hondsbrutale exemplaren tussen 😛

Li

bert · 8 juli 2005 op 15:51

[quote]Een hond duikt tenminste niet meteen bovenop je, een droogstaande vrijgezel van een achtelijke dating site wel.[/quote]
Er zijn anders ook zat (smerige) honden. Als ze de kans krijgen raggen die ook tegen je benen op.

Wright · 8 juli 2005 op 19:12

[quote]Je hebt mannen die braaf zijn en pootjes geven. Maar er zitten ook hondsbrutale exemplaren tussen [/quote]
Juist! De zogenaamde ‘hotdogs’. 🙄

Ma3anne · 8 juli 2005 op 20:32

Je bent gewoon niet desperate genoeg, anders zou je wel anders blaffen.
Lachen, deze column!

sally · 8 juli 2005 op 22:50

Erg grappig geschreven.

Ach zo`n maatje, die altijd blij is als je thuis komt en altijd naar je luistert, tevreden is met alles wat je hem voorschoteld en je nóóit uit zichzelf verlaat, is nooit weg natuurlijk.

liefs
Sally

Louise · 9 juli 2005 op 07:47

Ik heb me laten vertellen dat een wanhopige vrijgezel onder etenstijd boodschappen moet gaan doen. In de supermarkten schijnt het rond dat tijdstip één grote datingshop te zijn 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder