Wist je dat een ooi een vrouwelijk schaap was? Wist je dat de ooievaar geen baby’s brengt en wist je dat een slak onzijdig was? Nee? Nou dan weet je het nu. Maar als ik zou moeten kiezen, zou ik de slak liever het mannelijke geslacht geven. Ik bedoel, je ziet toch duidelijk de overeenkomsten. Een slak is traag van begrip en een man is traag van begrip. Een paar voorbeelden: Als je tijdens een voetbalwedstrijd aan ze vraagt of ze nog een biertje willen, kun je eerst rustig nog even boodschappen gaan doen. Als je dan na een half uur terugkomt geven ze pas antwoord met: “He, zei je wat?”
Of je vraagt of ze de afwas willen doen. Dan krijg je pas reactie wanneer de hele keuken begint te stinken en dan vragen ze aan je : “he schat, lekker luchtje heb je weer op”.

Een slak laat een spoor van slijm achter net als een man. Nadat hij je hele gezicht afgelebberd heeft, zit je ook weer onder het slijm. Maar waar is dan het spoor zul je je afvragen. Kijk maar eens achter je, daar staat de rest van z’n harem in een zwembad vol kwijl.
Een slak zit altijd verborgen in z’n huisje. Klopt precies. Een man zit ook verstopt achter de tv thuis of in een ander huisje genaamd een café.

Een slak komt niet verder dan een paar meter en een man komt ook niet verder dan een paar meter wanneer hij dronken is. Een slak komt niet goed uit z’n woorden en een man komt meestal niet verder dan “ken ik jou niet ergens van?”
Een naaktslak komt altijd pas tevoorschijn als het buiten nat is. Klopt ook bij een man. Hij komt ook altijd pas tevoorschijn als een vrouw nat is.

Er is eigenlijk maar 1 groot verschil tot mijn grote spijt. Als je zout gooit over een slak dan smelt hij langzaam weg, maar als je zout strooit over een man dan blijf je ermee opgescheept zitten. Hoe je dan wel van hem afkomt? Simpel. Strooi zout over jezelf heen dan rent hij onmiddellijk weg. Maar helaas komt hij na een tijdje weer terug, samen met een psychiater. Tja, wie zout over zichzelf strooit, is ook niet goed bij z’n hoofd…


15 reacties

Farfalla · 4 mei 2004 op 11:05

Leuke column, alleen het de zinnen ‘rommelen’ op bepaalde plaatsen behoorlijk. Vooral het eind vind ik erg leuk en verrassend geschreven. Het klopt als een bus!

Ma3anne · 4 mei 2004 op 11:15

Onmiskenbaar een Shitonya-column! Met aanhalingstekens, alinea’s en al deze keer.

Een appel en een peer op deze manier met elkaar vergelijken kan alleen het werk van een natuurtalent columnist zijn!

Chapeau voor de moeite die je doet om je schrijftaal te perfectioneren. Nu nog een woordenboek kopen en alles opzoeken wat je niet weet… 😉

Godspeed · 4 mei 2004 op 11:44

[quote]of in een ander huisje genaamd een café[/quote]

Dus, [b]Ut Praothoes[/b] had ik beter [b]Ut Slakkehoes[/b] kunnen noemen, aangezien al die [b]”slakken”[/b] bij mij aan de bar zitten.

Maar wat betreft [b]”traag”[/b], moet ik je teleurstellen, ze zijn altijd heel [b]vlug[/b] in de kroeg om het daarna [b]snel[/b] op een zuipen te zetten.

Mischien wel om te vergeten dat er thuis een [b]schaap[/b] op hun zit te wachten.:-D

Dees · 4 mei 2004 op 19:53

Leuk, deze column. Vooral de laatste alinea vind ik grappig…

Rest een prangende vraag.. Hoe kom je in Godesnaam wel voorgoed van zo’n kerel af? 😀

Shitonya · 4 mei 2004 op 22:15

Hartelijk dank voor de reactie’s allemaal!
Vooral het compliment van Ma3anne van “natuurtalent” waardeer ik zeer
:red:
M’n spelling gaat traag vooruit, maar dat zal ook wel zijn, omdat ik toch wat “slakkerige” trekjes heb 😛
Hoe je wel van ze afkomt…tja…geen idee, maar als ik dat antwoord heb, dan hoor je dat wel in een column in de toekomst 😉

Greetz,
Van ene schrijvende schaap 🙂

Irma · 4 mei 2004 op 22:51

Gek! Ik associeer een slak toch heel sterk met een vrouw…inclusief het slijmspoortje 😛

Zegt vast iets over mij! 🙁

Maar jouw vergelijkingen zetten me wel weer aan het denken.
En, hoe je van ze afkomt? Gewoon voorgoed de deur achter je dichttrekken. Dat helpt! 😛

Mosje · 4 mei 2004 op 23:11

Jij lijkt me nou een reuze gezellig tiepje om eens een avondje gezellig mee op stap te gaan.

Shitonya · 5 mei 2004 op 00:27

Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n uitgaanstypje mosje…maar dat gezellig klopt wel wat meer als ik eens een goeie dag heb :pint:
Van die goeie dagen hou ik ’t meeste, omdat daar ook meestal de beste columns uit voort komen 🙂

pepe · 5 mei 2004 op 08:35

Grappig, dat je mannen ziet als slakken. Ik zelf zie mannen meer als man.

Weet je overigens dat inwoners van Maassluis(geboren en getogen) de bijnaam slak hebben, daar kijkt men dan ook niet naar het geslacht.

Wat dat betreft kan ik zeggen dat ik met een slak getrouwd ben 😉

Clueless · 5 mei 2004 op 13:55

Hi Shitonya,

Ik heb jouw bewegingen op CX de laatste tijd eens geobserveerd. In het begin had ik weinig op met jouw columns. Vond ze te haastig geschreven en te warrig, zonder duidelijke rode draad. Toch heb ik nog nooit zo’n snelle leerling gezien. Wat ben jij vooruitgegaan zeg! Deze column is daar een ultiem resultaat van. De eerste alinea prikkelde me gelijk om verder te lezen en zit goed in elkaar. De argumenten zijn verrassend en geinig, alhoewel soms wat vergezocht of ongenuanceerd. Het einde is leuk gevonden en laat wel een glimlach achter op mijn gezicht. Alleen uhm… ik strooi wel eens zout op mezelf hoor, en met mij vele anderen. Lekker bij de tequilla 😉

Kortom, mijn complimenten! Je bent één van de weinigen die opbouwende kritiek echt ter harte neemt en dit gelijk verwerkt in je eerstvolgende product. Dat je een natuurtalent bent, wil ik niet zeggen. Meestal doen die het meteen goed namelijk. Jij daarentegen toont een duidelijk waarneembare vooruitgang en dat aanpassingsvermogen lijkt me nog veel waardevoller! Er valt nog steeds veel te leren, maar je bent op de goede weg. Ga zo door, dan kom jij er wel 🙂

Groetjes,
Clue

Ma3anne · 5 mei 2004 op 17:45

[quote]Dat je een natuurtalent bent, wil ik niet zeggen. Meestal doen die het meteen goed namelijk.[/quote]

Hier ben ik het niet mee eens, Clueless.
Een talent moet de kans krijgen zich te ontplooien. Een getalenteerd pianist speelt ook niet zomaar ingewikkelde muziek van Bach. Je talent ontwikkelen is hard werken!

Shitonya · 5 mei 2004 op 18:24

Wow Clueless 😮

Weet niet wat ik moet zeggen 😳
Heel erg bedankt voor je zeer positieve commentaar, ben blij met je eerlijke mening. Ik had zoiets niet echt verwacht.
Maar ja, van kritiek trek ik me altijd wel wat van aan en doe ik ook altijd wat mee zoals ik altijd zeg en beloof. Daarvan leer je juist het meeste en dat maakt je columns beter. Dus ik probeer altijd zo snel mogelijk er wat mee te doen 🙂
Inspiratie heb ik altijd genoeg, tijd ook en columns schrijven is een van m’n grootste hobbies geworden, iets dat ik ook erg leuk vind. Nog leuker is natuurlijk positieve reactie’s die aangeven dat andere het ook leuk vinden om te lezen, die zijn me echt heel kostbaar. Daar doe ik het voor. Voor een glimlach op iemands gezicht. Een blij gezicht…dat is toch het mooiste compliment wat je maar kan krijgen.

En altijd blijven er dingen te leren, want nooit is iets perfect. Maar inperfectie is juist het mooi om te lezen. Maar steeds iets beter worden kan altijd, daarom blijf ik ook wel schrijven, voor mezelf en voor een glimlach op ieders gezicht 🙂

Greetz,
Shitonya

Kees Schilder · 5 mei 2004 op 20:11

Je onmiskenbare talent komt er echt wel uit.Dat zie je in deze column Shito

Claudia · 5 mei 2004 op 20:56

Je eerste alinea is erg sterk; ik moest gewoon doorlezen. Daarna verder gelezen met een glimlach op m’n gezicht.

Shitonya · 5 mei 2004 op 23:00

Thanks Kees :red:

Weer een glimlach en tevreden klanten 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder