LS,

Gaarne uw aandacht voor het volgende. Er worden tegenwoordig veel te veel dingen veranderd. Verandering is prima, mits het leidt tot verbetering, maar dat is lang niet altijd het geval.

Neem bijvoorbeeld Smac. Vroeger zat dat in een blikje waarvan je de bovenkant kon verwijderen door een sleuteltje aan een lipje aan de zijkant te bevestigen en vervolgens rechtsom te draaien zoals men een oude wekker opwindt. Dat was een leuk en bevredigend karweitje. Het geopende blikje hield men op z’n kop en na wat knijpen en schudden verliet het blok vleesproduct de verpakking. Een kind kon de was doen. De randen van het geopende blikje waren vlijmscherp, waardoor – als je niet oppaste – een fatale slagaderlijke bloeding zeker tot de mogelijkheden behoorde, maar dat risico vond ik niet bezwaarlijk. Integendeel, het gaf wel een kliederboel, maar je was in één klap van alle aardse misère verlost. Kortom, ik was een tevreden mens.

Maar het mocht helaas niet duren want de firma Unox kwam met een niéuw blikje: zonder sleuteltje en zonder scherpe randen. En men behoeft slechts aan een lipje op het deksel te trekken en het is open. Maar als men het ondersteboven houdt kan men schudden en knijpen tot men 340 gram weegt, de inhoud weigert hardnekkig de verpakking te verlaten! Het lijkt wel of ze het hebben vastgelast! Zodat men genoodzaakt is allerhande gereedschap in te zetten om de zaak er toch nog uit te krijgen en dan blijft er van het mooie blok Smac weinig over!

Kan men dat vooruitgang noemen? Ik dacht het niet! Deze ongein zal wel weer het gevolg zijn van het populaire ‘out of the box’ denken, maar ik zou liever zien dat mijn Smac ‘out of the box’ kwam! Meneer Unox: Ik wil m’n oude blikje terug! En een beetje snel graag!

In hoopvolle afwachting verblijf ik,

Spencer Brandsen, mokkende consument


13 reacties

Frans · 6 oktober 2014 op 09:44

Wat ik of eerlijker mijn moeder erg vind (moet dat nu met een t) is het verdwijnen van de anijsblokjes van De Ruijter. Ze zijn vervangen door poeder verpakt in staafjes . Volgens De Ruijter heeft een staafje net zoveel smaak als anderhalf blokje. Mijn moeder is het daar niet mee eens. Zij heeft De Ruijter er een brief over gestuurd. Het heeft te maken met een verouderde machine, maar voor mijn moeder zal anijsmelk nooit meer hetzelfde zijn.

Dees · 6 oktober 2014 op 09:50

Haha, ik moet eerlijk zeggen dat ik bij deze opdracht meer flauw dan origineel verwacht(te). Ook van mezelf overigens. Maar deze uitwerking geeft de cx-er moed. Vooral het out-of-the-box element, zeer grappig.

trawant · 6 oktober 2014 op 11:20

Het is inderdaad een schande!
En wat te denken van de blikjes sardines in dieselolie die je vanaf de bovenkant met het sleuteltje open moest rollen.

Lekkere gedetailleerd beschreven uitdaging.

Nynke · 6 oktober 2014 op 11:44

Ik mis nog altijd het afsnijden van het topje van de maggiflesdop. En de maggi smaakt ook niet meer hetzelfde.

Mien · 6 oktober 2014 op 11:59

Mooi gevalletje smacspam. Er kan niet vaak genoeg op geattendeerd worden. Tot woedens toe. Leuke invulling van de opdracht.

arta · 6 oktober 2014 op 12:24

Hahaha, heel erg leuk, deze uitwerking van de opdracht!

evil-ine · 6 oktober 2014 op 13:40

Humoristisch geschreven, graag gelezen!

Lianne · 6 oktober 2014 op 14:42

Ik dacht altijd dat ik de enige was die ruzie had met het nieuwe smacblikje.
Met veel plezier gelezen (ook de reacties overigens).
Een leuke brief, vraag me wel af of die geplaatst zou worden. Maar ik ben weinig ervaren in het lezen (en schrijven) van ingezonden brieven. 🙂

Ferrara · 6 oktober 2014 op 14:53

Smac het er maar uit Spencer, dat zal ze leren bij Unox.
Ik sta vierkant achter je schrijven.

g.van stipdonk · 6 oktober 2014 op 19:32

Frappante kwestie. Ben dit weekend juist aan het stoeien geweest met zo’n blikje. Had het spul al jaren niet meer in huis gehaald en inderdaad zoals jij schrijft: een crime om het zwikkie uit het blikkie te krijgen. Prima stukkie!

pally · 6 oktober 2014 op 22:44

Hij is leuk, Spencer. En je hebt gelijk met die smaczooi!

Spencer · 7 oktober 2014 op 14:56

Geachte heer Brandsen,

Wij hebben uw reactie van 3-10-2014 aan Unox over de nieuwe verpakking van de Smac ontvangen en komen hier graag op terug.

Het spijt ons te vernemen dat u problemen ondervindt met het uit de verpakking krijgen van de Unox Smac. Onlangs is de verpakking vernieuwd zodat het makkelijker moet zijn om de verpakking te openen. Wij hopen dat dit geslaagd is. Om de Smac uit de verpakking te krijgen kunt u een klein beetje knijpen in de korte kanten. Doordat dit een andere verpakking is kan het zijn dat u even moet wennen aan het eruit krijgen van de Smac.

Mocht dit nog niet lukken kunt u ook even met een mes langs de zijkanten van de Smac gaan om deze losser te krijgen. Voor een duidelijke uitleg verwijzen wij u graag door naar onderstaande link waar u een filmpje aantreft met instructies: http://www.youtube.com/watch?v=V-jBG9HQawk

U kunt er van overtuigd zijn dat de kwestie verpakking onze volle aandacht heeft. Voortdurend wordt getracht de verpakkingen van onze producten te verbeteren. Uw opmerking hierover hebben wij dan ook doorgegeven aan de verantwoordelijke afdeling met het verzoek hier aandacht aan te besteden.

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben, mocht u nog vragen of opmerkingen hebben horen wij dit uiteraard graag.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw C. van Broekhuizen
Unox adviseur

Mien · 7 oktober 2014 op 15:15

🙂 🙂 🙂
Deze column blijft zeker plakken. Top!
Zeker met deze aanvulling op de opdracht.
Drukken aan binnen- of buitenkant is totaal overbodig. Ha, ha!
Het blijft een verzoeking dat campingvlees.

Geef een antwoord