Mevr. Warvis is 100% vrouw. Die kan wél multitasken maar niet kaartlezen, heeft weinig met computers, is dominant, erg nieuwsgierig, en communicatief bijzonder vaardig. Mooi! Wat genen betreft is ze stijlvol geprogrammeerd om er qua voortplanting de beste uit te kiezen.
Soort zoek soort, dus ik ben een ‘echte’ man. Dat betekent dat ik vaak iMac, zelden verdwaal, oplossingen aandraag wanneer ze eigenlijk empathie zoekt, en uiteraard maar één ding tegelijk kan. Zoals alle mannen ben ook ik geprogrammeerd om mijn genen zo veel mogelijk te verspreiden.

Ik ken geen enkele kerel die problemen heeft met de vrouwelijke genprogrammering. Sterker nog, de meeste juichen het toe. Als echte man deel ik die vreugde ook. De nadelen nemen we er met liefde bij. Maar andersom staat de wereld al snel op z’n kop. Want hoeveel vrouwen hebben begrip voor de mannelijke voortplantingsselectieprocedure?

Op de vraag van de sympathieke journalist, over hoe zij in dit aspect over mannen dacht, antwoordde de gesoigneerde Belgische madame:

[b][color=FF0000]”[/color][/b]Awel meneer Jambers, het is zo jammer dat ge voor dat éne worstje dat hele zwijn daar bij moet nemen.[b][color=FF0000]”[/color][/b]

Hoe komt het dat wat mannen in haar genen prijzen, omgekeerd evenredig tot zwijnerij wordt gedegradeerd? Ik denk onbegrip.

Naar andere vrouwen kijken en genen willen verspreiden is slechts de aard van het beestje. Een door bijvoorbeeld feromonen genetisch geïnitieerde natuurlijke reactie. Niets om je druk over te maken. Want gevoelens zijn nooit fout. Die komen ongevraagd en heb je gewoon. Punt! Ook gedachten kunnen daardoor onmogelijk fout of slecht zijn. Die komen namelijk evenzo onaangekondigd aan ons geestesoog voorbij.

Wat doe je vervolgens met al die gevoelens, verlangens en gedachtes? Geniet of krijg er kippenvel van maar onderdruk ze in ieder geval niet. Onderga en koester ze. Ervaar dat je in het hier en nu bent, dat je lééft. Want het zijn niet je gevoelens maar je daden die bepalen of je een ‘echte man’ danwel schlemiel bent.

Vuur fascineert. Mij ook. Maar je bent pas een pyromaan als je daadwerkelijk brand sticht. Zo is ook boosheid niet slecht. Boos zijn mag. Enkel het schelden, schoppen of slaan maakt je tot hufter. En evenzo ben je wat mij betreft pas een zwijn bij gebrek aan persoonlijke hygiëne, of in dit geval, als je je lul achterna loopt.

Door soort zoekt soort heeft een mooie vrouw vaak mooie vriendinnen. Mevr. Warvis is zo’n mooie vrouw. Ze weet dat ik met al haar vriendinnen graag een beschuitje zou willen eten. Of, als het weer zover is, in gedachten bij haar Ladies Only kookclub aanschuif om mezelf tegoed te doen aan hun lekkernijen. En dat mag allemaal! Ik hoef me niet te schamen voor m’n verlangens en fantasieën. Ik mag vrijuit denken en voelen, ongeacht over wat of waar ik zin in heb. Want door begrip van onze genen vindt ze het helemaal niet erg als ik ergens anders honger krijg…

… zolang ik maar wél thuis kom eten!

Meestal kook ik, maar mevr. Warvis is daarin ook zeer bedreven. Eten doen we het liefste samen. Ook buiten de deur. De ingrediënten voor een gezonde eetlust zijn respect en wederzijds begrip voor elkaars verschillen. Wij hebben er in ieder geval al jaren lang een bijzonder smakelijk leven door.

Bon appetit.


20 reacties

DreamOn · 15 mei 2011 op 12:21

Op een of andere manier vind ik dit geen sympathieke column. Ik vind het ‘vrachtwagenchauffer-taal’ een en al cliche.

Wat wil je met je column? De lezer aan het denken zetten over wat precies? Het is mij niet duidelijk.

Bovendien vind ik het niet prettig geschreven. Waarom begin je het verhaal met: Mevr. Warvis?
Mevrouw Warvis had in een column veel beter gestaan. Het is geen brief die je adresseert!
Je gebruikt naar mijn smaak ook veel te veel wit-regels.

Nee, sorry, mij heb je niet met dit verhaal. Volgende keer beter.

Prlwytskovsky · 15 mei 2011 op 12:46

Niet met je eens DO, dat je hier vrachtwagenchauffeurs-taal in leest. Ik heb een dergelijk verleden en als ik die taal zou bezigen dan dan bezorg ik jou rode oortjes.

Warvis: je schrijfsel is inderdaad andere koek dan die wij hier doorgaans lezen.
Edoch welkom op columnX en wie weet wat je volgende verhaal ons brengt.

Meralixe · 15 mei 2011 op 12:48

Op gebied van taalvaardigheid 10 op 10 maar, op zijn Vlaams gezegt, “het stinkt naar stoef”

DreamOn · 15 mei 2011 op 13:05

Medeklinkerovski: ik ken die taal wel heel erg goed hoor. Ik ben 18 jaar getrouwd geweest met een vrachtwagenchauffeur, dus ik weet wel waar ik het over heb.

Mup · 15 mei 2011 op 14:00

Ik denk dat je schrijft zoals je praat, en ik vind dat een verademing.[quote]Hoe komt het dat wat mannen in haar genen prijzen,[/quote]

Hier had ik even moeite mee, moet haar niet hun zijn, of vat ik hem/haar niet goed?

Als ik zou twitteren, zou ik je volgen 😀

Groet Mup

arta · 15 mei 2011 op 14:26

Ik ben er, om het in het Brabants uit te drukken, ook nie hillemaol kapot van… Die übermooie vrouw, met haar übermooie vriendinnen, überbegripvolle karakter, übergoede kookkunsten is er voor mij een beetje über… (Als het niet waar is, prima, maar maak het dan tenminste voor de lezer nog geloofwaardig…

Mien · 15 mei 2011 op 15:30

Leuke binnenkomer.
Welkom @ CX walvis.

Mien heet welkom

BKVDM · 15 mei 2011 op 15:52

Goed begin! Misschien niet voor iedereen even toegankelijk, gezien sommige reacties.

Mijn advies, mede CX’ers: kijk eens op de site van Warvis daar staan meer stukjes die de moeite waard zijn.

Sir-B

ps: Mien, leuk die Chinese uitspraak van Warvis 😀

Dees · 15 mei 2011 op 16:11

Ook ik ben geen fan van de overzichtelijke hokjes (en ik geloof er meestal weinig van als mensen, relaties, reacties etc in overzichtelijke hokjes lijken te passen). Maar het is goed geschreven.

Warvis · 17 mei 2011 op 17:21

Dank je wel voor je reactie. Niet eerder kreeg ik kritiek op dit artikel. Wat betreft het openen met Mevr. ipv. Mevrouw denk ik dat je helemaal gelijk hebt. Zulke feedback heb ik wat aan!

Ondanks m’n C-rijbewijs ben ik niet echt bekend met vrachtwagenchauffeur-taal. Als je daaronder het beestje bij de naam noemen verstaat denk ik dat je door jouw persoonlijke ervaringen misschien een negatieve gevoel bij krijgt. Weet niet zeker of dat met mijn woordkeuze te maken heeft. Aan de andere kant is het onmogelijk om voor iedereen te schrijven want dan leest niemand het meer.

Overigens, net als bij Kader Abdollah wordt niets gepubliceerd zonder goedkeuring van mijn vrouw.

Wat ik met deze column wilde bereiken is idd. het aanzetten tot nadenken; dat gedachten en gevoelens per definitie niet goed of slecht zijn en je daarom niemand daarop kunt afrekenen. Ook dat de beleving en ervaringen op het gebied van sexualiteit tussen man en vrouw verschillen waarbij ik die vanuit mijn mannelijke beleving heb beschreven. Dat je dat als vrouw moeilijk kunt bevatten spreekt voor zich; je kunt de wereld immers niet anders dan vanuit je vrouwelijkheid ervaren. Zodra het op rationaliteit aankomt hoop ik dat er stiekem toch stellen zijn die door mijn toedoen begrip en respect voor elkaars verschillen op kunnen brengen en daardoor een prettiger leven kunnen leiden. En ja, al bereik ik er maar één stel mee dan vind ik mijn artikel een succes.

Door de indeling van mijn eigen site ben ik genoodzaakt om vaak witregels te gebruiken. Dat had ik hier idd. beter aan kunnen passen ipv. het 1 op 1 over nemen. Weer een goede tip! Nogmaals bedankt voor je reactie DreamOn. Voor een eventuele volgende column hoop ik dat je weer zo objectief wilt reageren.

Vriendelijke groeten,
Warvis.

Warvis · 17 mei 2011 op 17:25

Mannen onder elkaar hanteren doorgaans een ander vocabulaire dan in het bijzijn van dames. Met de nadruk op doorgaans.

Dank voor je positieve reactie!

Warvis · 17 mei 2011 op 17:31

Heb 2 jaar een Belgisch lief gehad en er even lang gewoond en gewerkt (Gavere). Stoef is een schitterend woord uit uw land. Maar het gaat mij om de gedachte, om de les in het verhaal. Als je enkel de schrijver en zijn woorden leest ipv. het verhaal zou dat idd. vree stoef zijn.

Ook u vriendelijk bedankt voor de reactie.

Warvis · 17 mei 2011 op 17:39

Evolutionair gezien is de vrouw genetisch geprogrammeerd om een goede man (= goede genen) te vinden en die vast te houden. Dat waarderen de meeste mannen in hun vrouw, en dus in háár genen.
Andersom zijn mannen geprogrammeerd om zo veel mogelijk genen te verspreiden wat door dames dus niet zo gewaardeerd wordt. Met mijn schrijven vraag ik niet om goedkeuring om de mannelijk programmering te praktiseren, maar om begrip voor de gevoelens en gedachten die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Thanx!

Warvis · 17 mei 2011 op 17:56

Vleselijk bedankt vool de welkom 😉

Warvis · 17 mei 2011 op 19:59

Zowel positief als negatief denken is een keuze. Ik ben het niet met je eens dat ik het geloofwaardig moet maken. Zelf vind ik evolutie bijzonder geloofwaardig maar elke aanbidder van eender welke god denkt daar anders over, ongeacht wat je schrijft. Über of aards, mooi of lelijk; persoonlijk vind ik dat het aan de lezer is om er in te vinden wat hij/zij zoekt. Daarbij hoop ik wel dat hij/zij het verhaal leest ipv. enkel de woorden.

Wel fijn dat je reageert. Bedankt daarvoor!

Warvis · 17 mei 2011 op 20:04

Ik denk dat je met “lijken te passen” juist al aangeeft dát het niet in hokjes past. Want daar geloof ik ook niet in. Begrip en respect zijn het grenzeloos het effectiefst.

Dank voor je reactie!

Warvis · 17 mei 2011 op 20:05

Dank voor je steun. Love you man 😉

Frans · 17 mei 2011 op 21:20

Op zich wel een aardige gedachte dat fantaseren wat anders is als doen. Iemand die een geweldige thriller schrijft over een psychopaat is natuurlijk zelf geen psychopaat. Aan de andere kant kunnen gedachten tot daden leiden en dan is een verwerpelijk gedachtegoed niet goed te praten. Ik stoor me als echte man wel aan dat echte. Kan een homo ook een echte man zijn?

Warvis · 17 mei 2011 op 22:03

Welk gedeelte van ‘echte’ man stoor je je aan? Dat het tussen aanhalingstekens staat? Of dat we moeite hebben met multitasken? Is het de genprogrammering, of het minder snel verdwalen? Of is het een macho ding?

Mijn visie; zoals elke vrouw met vrouwelijke eigenschappen een ‘echte’ vrouw is, zo is ook elke man met mannelijke eigenschappen een ‘echte’ man. Maar misschien dat het duidelijker wordt als je er mens achter zet. Een manmens is dan een mens met mannelijke eigenschappen. Hetero, lesbo, bi of homo? Allemaal evenveel mens.

Bedankt voor je reactie.

sylvia1 · 18 mei 2011 op 09:13

Ben een beetje laat maar alsnog… welkom! Boeiende reacties, met doordachte antwoorden. Je hebt een vlotte schrijfstijl en een prikkelend onderwerp, geen verkeerde combinatie zou ik zeggen. Ben benieuwd naar je volgende.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder