Bijna is het klaar. Mijn nieuwe format voor de EO. Uiteraard sta ik erop dat Henny Huisman het gaat presenteren. Ik heb nog even overwogen om het te laten presenteren door EO-pornokanon Arie Boomsma in een retro lendendoek, maar nee, toch maar Henny Huisman. En die Boomsma is drie maanden geschorst door de EO. Dus die moeten wij even tijd geven zijn eigen kruis te dragen. Waarom Henny? Omdat Henny RTL4 groot maakte. Jazeker! Tenminste, dat beweert hij in, alle bescheidenheid natuurlijk, zelf.

Voor wie niet weet wie Henny Huisman is, even een opfrissertje: Henny presenteerde in de vorige eeuw the Soundmixshow. Kandidaten moesten een artiest nadoen en wie dat het minst slecht deed was de winnaar. Uit die shit is ons aller Gerard Jolig nog boven komen drijven. En Marco Castrato , niet te vergeten.

Later kwam iemand bij RTL op een nieuw fris idee. IDOLS werd geboren. Zelfde idee, andere uitvoering. Henny werd naar huis gestuurd met een bedankje en mocht, onderhand voor elke camera, jankend dat Idols nooit wat zou worden, vanuit zijn manege, onder toezicht van een kudde hitsige hengsten, toezien dat het wel degelijk wat werd. Wat kijkcijfers betreft uiteraard want alleen dat telt!
Camerageil als Henny nu eenmaal is, deed hij er alles aan om toch in the picture te blijven. Hij ging zelfs zover om ‘iets’ te gaan doen bij de EO. Om dat te promoten hield hij, omringd door camera’s van alle grote zenders, een Bergrede, waarbij hij en passent de originele auteur , de heer Jezus C. te H, tot een onhandig stotterend kruisgangertje degradeerde.
Henny was plotseling in Den Here. Henny was weer booming. Hij was vanuit het niets bekeerd. Nou, is dat geestig of niet? Zijn beloning was de presentatie van Korenslag, wat, tegen iedere logica in, toch nog redelijk scoorde. Daar zat duidelijk de hand van de voorzienigheid achter.

Maar nu mijn nieuwe format. De werktitel wordt: So you wanna be a Jesus!! In dit sensationele, speciaal op de EO gerichte kijkcijferkanon gaan wij op zoek naar de nieuwe verlosser.
Een jury, bestaande uit drie vrienden van mij, de drie gebroeders Koning, gaan , onder hun artiestennaam, de drie Koningen, beoordelen wie er het meest als Jezus uitziet, wie de meeste spectaculaire en technisch perfect uitgewerkte wondertjes kunnen vertonen en wie het dichtst in de buurt komt van veertig dagen vasten. Vanaf de kruis finale gaat het erom spannen. Meer wil ik nog niet verklappen.
Tijdens de voorselecties zal Hans Klok de kandidaten van advies voorzien.
De winnaar zal gekroond worden tot nieuwe Paus maar niet nadat hij, uit handen van Henny Huisman, dertig zilverlingen in ontvangst mocht nemen..

Geloof me, Henny gaat de EO groot maken en jullie zien mij terug als winnaar van het programma; de twintig meest walgelijke beelvervuilers, bekroond met de eerstvolgende televizier-ring. Ik kan het niet afwachten!

Categorieën: VC-Kees Schilder

8 reacties

arta · 1 april 2009 op 10:20

[quote]En die Boomsma is drie maanden geschorst door de EO. Dus die moeten wij even tijd geven zijn eigen kruis te dragen.[/quote]
😆

Nimrod1979 · 1 april 2009 op 12:52

Ik vind, je hele tekst in ogenschouw nemende, zonder daar veel aan af te doen, desalniettemin aan op te merken, nogal stroperig, niet grappig, overkomen.

Bovendien heb ik de EO spot nu wel gehad. Ze liggen wel heel makkelijk en lekker in het vizier.

Mien · 1 april 2009 op 16:47

Ludiek en leuke invalshoek.
Dat is knap met zo’n uitgekauwd onderwerp.

Maar even tussen ons?
Wat zijn ‘beelvervuilers’?

Toch niet Sint Giel Beel-vervuilers? :hammer: :hammer: :hammer:

Die mag ook in de jury met zijn nieuwe look!
Lijkt wel Nico Haak met die lok voor z’n ogen.

Mien

Prlwytskovsky · 1 april 2009 op 18:15

Iedereen denkt tegenwoordig dat hij Jezus is, maar dat kan niet! Want dat ben ik al.

En die Henny? Ach, laat hem maar even. Hij is ermee van de straat.

lisa-marie · 1 april 2009 op 20:07

Als arie het presenteert dan ga ik kijken 😆

maurick · 2 april 2009 op 09:34

Leuke, grappige column.

[quote]beelvervuilers[/quote]
Wat ze tegenwoordig allemaal niet kunnen vervuilen, hè.

Bitchy · 2 april 2009 op 19:53

Met enorm veel plezier gelezen, alleen ik miste wat. Heb er gisteren mijn hoofd over gebroken, vannacht niet van kunnen slapen… Vandaag zelfs onder het vrijen knaagde het aan me… En opeens wist ik het… Ik mis Maria!! Is er niet een heel klein rolletje weggelegd voor deze vrouw? Ik bedoel zij heeft Jezus onbevlekt ontvangen enzo.

En als je haar zoekt…ik denk als je mij een blauw gewaad aan doet, je me meteen zal herkennen als .. jawel Maria 😆

WritersBlocq · 6 april 2009 op 17:59

[quote] beelvervuilers[/quote]
Mooie mix van beeldvervuilers en bilvervuilers, ja toch.

Lekker stukkie Kees, en totaal anders geschreven met al die komma’s en geen fautdjus, hoe ken dat dat dat dat kan?

Groetje, Pauline.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder