Zo, de verkiezingen zitten er weer op. Alles weer bij het oude. Potter komt weer in zijn torentje. En Wouter Bos kan zijn trendy look weer opbergen. LPF is nagenoeg van de baan. Helaas hebben de inwoners van mijn gemeente weer op volle kracht op de LPF gestemd. Maar ja, die leren het nooit. Als de cocaïne eenmaal je hersens heeft aangetast is er geen weg meer terug.

Ben ik blij met de uitslag? Niet echt. Mijn eigen partij de SP heeft negen zetels gehaald dus dat schiet ook niet op. Ze zijn weliswaar de vierde partij nu, maar koop je daar veel voor?
Ik had graag gezien dat de SP een zetel of vijftig gehaald zou hebben. Het leger opheffen, uit de NAVO, Europa uit, dat zie ik wel zitten. Naïef natuurlijk maar wat moeten wij in hemelsnaam met een leger? Vechten? Dacht het niet want dat is zinloos geweld en dat staat haaks op de normen en waarden die vandaag op alle agenda’s staat.

Maak politiemensen van die soldaten en je lost ineen keer het tekort aan blauw op.
Stap uit de NAVO en met het geld dat je uitspaart kun je de hele gezondheidszorg op de rails zetten.

In mijn gemeente is nog geen SP. Wel groenlinks en PvdA. Met Jansen, fractievoorzitter van een lokale partij in mijn Gemeente heb ik de mogelijkheid van oprichting van de SP besproken. Hij heeft een half uur gelachen. Daarna verslikte hij zich en begon te hoesten.

Uiteraard heb ik hem niet op zijn rug geklopt. Stel je voor dat hij zich zou herstellen. Ik kijk graag naar een hoestende Jansen. Liever nog een kokhalzende Jansen en daar zit het dicht tegen aan. De tranen lopen over zijn wangen. Of liever gezegd, zijn wang. Want er lopen alleen tranen over zijn rechterwang. Op zijn linkerwang is niets te zien. Links telt bij Jansen niet mee en dat gaat heel ver bij hem.
Toch wil ik wel advies van hem want ervaring kun je hem niet ontzeggen.

Als hij uitgehoest is en hij mij weer aankijkt vormen mijn lippen geluidloos het woord SP. En Jansen schiet weer in een hysterische hoestbui.
Eindelijk heeft hij zichzelf weer onder controle.’SP?? ,vraagt hij. Kom toch in mijn partij, man. Daar kun je meteen aan de bak.’
Ik kijk hem uitdrukkingloos aan. ‘Voor de goede orde, Jansen. Ik ben links. Niet zomaar links zoals die PvdA, die vorig jaar nog op kwam voor asielzoekers en vandaag de hele bende het liefst het land uittrapt, nee, ik ben echt links.
En met links bedoel ik, staan en blijven staan achter je denkbeelden en niet 180 graden draaien omdat je dan meer stemmers trekt. Zoals jouw partij dat altijd doet.’

Jansen is beledigd en begint zich te verdedigen. Ik luister niet want ik hoor iemand in het restaurant een opmerking maken over een meisje met een hoofddoek om. Een smalende opmerking, hard genoeg om door iedereen gehoord te worden. Iedereen lacht. De man van de opmerking heeft klompen aan. Klompen aan!! Kan dat wel in dit land? Ik vraag het aan Jansen.

‘Waarom niet?’ vraagt de randviool. ‘Is dat wel goed voor de integratie?’, vraag ik.
‘Man, dat is een stuk cultuur!!’, roept de imbeciel.’Tja’, zeg ik .’Een hoofddoekje niet dan?’
Hij kijkt mij aan of hij water ziet branden.’Van jou verwacht ik een beetje onderscheid, jongen’, zegt hij berispend.
Ik denk dat ik het doe. Ik ga hier een SP opzetten. En als dat gelukt is ga ik de rest van mijn leven herrie trappen in die van God verlaten raadzaal in het Gemeentehuis.


4 reacties

gast · 24 januari 2003 op 21:36

Zou je nou vor een keer je grote kanis kunnen houden,Kees Klootmajoor. terwijl jij met politiek bezig bent, waar je de ballen verstand van hebt, zit mijn kroeg mudvol.
ZOU JE HIER NIET EENS ALS DE SODEMIETER NAAR TOE KOMEN!!!!!! in plaats van die verhaaltjes rond te strooien.
ps
er staat nog een rekening open van 500.

de groeten
kroegbaas van Etablishement Riool Zuid

Rachel · 25 januari 2003 op 12:01

Nou,ik wil ook géén oorlog en ik vind Bush een moderne versie van Hitler. Inderdaad is de SP de enige partij die daar een duidelijk nee tegen heeft gezegd. Maar verder…..
Ik wilde dat ik 2x mocht stemmen 1x voor de buitenlandse politiek (SP) en 1x voor de binnenlandse politiek (VVD)
Au niet slaan denk eraan zinloos geweld!!! 😀
Groetjes Rachel Perrin

Kees Schilder · 25 januari 2003 op 17:50

Lieve Rachel,
Tuurlijk sla ik jou niet!! Dat doe ik met mijn hond toch ook niet?

is geweld overigens niet ALTIJD zinloos? ik bedoel maar. We hebben het toch ook niet over een ronde cirkel, of nat water of maffe hagenees?
Of bazel ik nou maar wat?
liefs
Kees (Paco) 😀

MBB · 25 januari 2003 op 20:37

Volgens sommige mensen is niet al het geweld zinloos, zo is volgens Bush geweld voor olie heel practisch, en ook je buurvrouw SM heeft een ‘nuttige’ toepassing in gedachten. Ook bepaalde criminelen vinden het als inmomstenbron nuttig, en dictatoriale regimes zelfs noodzakelijk. Uiteraar is het heeel perosoonsgebonden of het nuttig of zinloos is, wat nu bepaald lijkt te worden door de waarden van MP JP (ministerpresident Jan-Pi(e)ter 🙂 )

Over dat meerdere-keren stemmen, goed idee, (VVD financien, PvdA zorg, Groen-rechts op milieu&landbouw) maar in de practijk waarschijnlijk een tikkie lastig 🙁
Late we hopen dat wanneer we Europese regeringen krijgen het beter gaat 😕

Geef een reactie

Avatar plaatshouder