Plotseling overvalt het me. Ik ben te laat, ik ben op weg naar de vijftig en had al een grote carrière moeten hebben. Ik had minstens directeur moeten zijn of in een raad van een bestuur moeten zitten. En niet alleen heb ik die carrière buitenshuis niet op tijd gerealiseerd, ik ben nu ook te laat voor die grote thuiscarrière. Ik had nu al die supermoeder moeten zijn die koekjes bakkend de kinderen uit school haalt, die zelf leuke kleren maakt en die door alle vriendjes en vriendinnetjes als de leukste en liefste moeder werd gezien.

En over thuis gesproken, als ik daar om me heen kijk, ben ik ook al te laat met het bijhouden van mijn inrichting. Ik had al mijn huis net als in de Libelle, VT-wonen, Margriet, Linda of weet ik veel, moeten hebben ingericht. Ik ben te laat met het modern en hip houden van mijn interieur.

Tja, en als ik dan modern en hip zeg, ben ik ook te laat met het bijhouden van mijn garderobe. Ik ben te laat met het weggooien van de broeken met wijde pijpen, met het overschakelen naar de nauwe pijp aan broeken, ik ben te laat met de vlotte bloesjes, jasjes, leuke jurken en te laat met het juist stijlen van mijn haar.

Voor de aansluiting met Twitter ben ik te laat en ik ben ook te laat met het begrijpen wat de verschillen zijn van i-phone, android of een gewone mobiele telefoon.

Tja, als ik dan toch te laat ben, meld ik dat bij deze en neem ik lekker de tijd om in mijn eigen tempo te komen waar ik komen zal. Ik kijk om me heen en geniet van huis, man, kinderen en alles wat er is, wat we bereikt hebben en waar we zo heerlijk van kunnen genieten, samen of individueel.

Te laat, heerlijk! Heb ik lekker alle tijd om te genieten.
X Christina


7 reacties

LouisP · 7 april 2011 op 17:53

Erg leuk begin,
te laat met dit en te laat met dat…
vooral te laat met weggooien van de broeken met wijde pijpen..mooi!

Het einde vind ik nét iets te veel gerelativeerd.
Wel goed voor jou maar iets minder voor mij als lezer..
wel origineel!

Mien · 7 april 2011 op 17:57

.

Nooit te oud en te laat om te leren … 😀

[b][u][url=http://www.novagraaf.nl/files/60956/Mien_Dobbelsteen_454024b.jpg]Mien Wijsheid[/url][/u][/b]

arta · 7 april 2011 op 19:22

Misschien ben jij al wel bezig aan de tweede ronde, qua hipheid, en is iedereen om je heen te vroeg…

Gewoon lekker in je eigen tempo leven scheelt veel stress en houdt je, als mens, uniek.

eendje · 7 april 2011 op 19:23

gaat niet overal op reageren ,50 he, bijna 50, dan krijg je taart, beetje pech een foto op elken
paal in de straat 😀 ik ben 46, herken me in je verhaal, maar had het nog diep weg gestopt.
50 lijkt me niks, vind je wel een supervrouw :lach:

Meralixe · 8 april 2011 op 05:56

Mooi stukje, misschien ietsje te opsommend maar wel een duidelijk beeld van onze “vrije” westerse levenswandel. Deed me denken aan een lied van, ik denk Youp Van ’t Hek,

”De mensen bepalen de kleur van je jas,
De vorm van je hoed
En…… van je leven… “

sylvia1 · 9 april 2011 op 19:57

Ik lees het eigenlijk als een protest tegen de prestatiemaatschappij, tegen de rat race. En eerlijk gezegd heb ik daar al zo vaak over gelezen dat ik het onderwerp zelf niet zo boeiend meer vind. Maar je persoonlijke details maken het wel tot een fris stukje.

Frans · 10 april 2011 op 10:59

Wat zal ik zeggen Christina. Je lijkt het allemaal wel te hebben. Huis en haard, bovendien een gezin en – toe maar alsof het niks is – een baan. Ik denk dat je redelijk op tijd of is het bij de tijd bent.

Geef een antwoord