KUT. Ja, er is echt geen ander woord voor. Vandaag was weer de heugelijkste dag van de week, een mooi begin van het weekend wel. Damn! Zo’n actie!Echt, tof! Bedankt nog voor het verstieren van mijn dag, van mijn weekend, van mijn week, en van mijn maand! Zo lang zal t wel weer duren voor ik van het gevoel af ben. Nee langer niet, zoveel credit verdienen jullie zeker niet! Dan moet je wel van hogere huize komen. Ja jullie, kloothommels! Jullie hebben het weer voor elkaar. En, blij? Dat jullie weer een slachtoffer hebben gevonden. Dat het weer gelukt is. Dat er weer iemand verstokt staat te kijken. Ik vraag me af waar de camera hangt. Of sterker nog, dat komt niet eens in jullie op wel? Tsjing tsjing, ping ping. Dat is alles waar jullie aan denken. Ik zeg ‘jullie’ maar misschien heb je t wel in je eentje gefixed, knap hoor. R-E-S-P-E-C-T! Voor het tijdelijk verplaatsen van mijn fiets! Wil je hem even lenen, prima mag best hoor, maarruh zet je hem ook weer terug?! In oorspronkelijke staat? Ja? Graag, zou wel leuk zijn! Eikel!!
Tuuuurlijk weet ik dat dit een alledaags probleem is (in de stad Amsterdam), en dat ik lang niet de eerste ben, en ook zeker bij lange na niet de laatste zal zijn bij wie dit gebeurd is. Ik vraag me af hoe vaak tegelijk, er in deze stad een stomverbaasde blik wordt uitgeslagen, hoe vaak er ‘ huh, hij stond toch hier?!’ geroepen wordt, waarna gezocht wordt, gevloekt en getierd wordt en gehuild wordt. Tevergeefs natuurlijk. Wie vindt zijn fiets nou ooit nog terug? Want zeg nou zelf, beste steler, lieve dief, alleraardigste crimineel, want je zit vast tussen de lezers. Sta je hier wel es bij stil? Hoeveel mensen je van hun dagelijks vervoer -van en naar werk, en uberhaupt overal naartoe- ontneemt?? EEN nachtje. Hoe lang heb je gewacht, tot hoe laat, en met welk grof geschut ben je te werk gegaan? Toch stoer hoor, zo met het politiebureau op de hoek, which reminds me..’ WAAR WAREN JULLIE TOEN DIT GEBEURDE??’ , maar dat terzijde. Ik vraag me af hoe je er uit ziet..val je onder het stereotiep ‘junk en op zoek naar geld’, of misschien ben je een zwerver op zoek naar vervoer en dan naar geld? Wellicht ben je een zielig figuur dit dit doet ‘in opdracht van’, om anderen aan geld te helpen. Dat zou wel erg sneu zijn, haha, sukkel! Of gaat het hier om jeugdcriminaliteit, lijkt dat je wat? He? Ja misschien vindt je dat wel stoer. Heb je ook wat! 18, net de kroeg uitgetrapt, de weg kwijt, en onderweg gestruikeld over mijn fiets. Flink trappen en toen t slot open gekregen! Tja, dan maar mee nemen natuurlijk. Waarom zou je in die staat na denken over de eigenaar.. Of ben je een van die pechvogels die hetzelfde is overkomen onlangs, in dat geval snap ik het best. Ik heb zelf ook zo vaak die gedachte in mijn hoofd gehad. Maar zelf nog nooit uitgevoerd. Dit doet me wel denken aan mijn oud-huisgenoot die me – na de zoveelste x dat mijn fiets gestolen was- vroeg; ‘Heb je 17,50, dan heb ik zo een nieuwe fiets voor je.’..17,50 was precies het bedrag dat een heggeschaar kostte bij de praxis op de hoek. Toch maar es over na denken…

Categorieën: Maatschappij

8 reacties

lisa-marie · 16 augustus 2007 op 14:08

:eh:

Troy · 16 augustus 2007 op 14:27

Wat meer alinea’s maakt het geheel wat prettiger leesbaar.

Hoewel ik het een aardig schrijfsel vind, is het toch iets teveel geraas naar mijn smaak.

SIMBA · 16 augustus 2007 op 15:53

Zo! Jij bent boos!
Als je het nou de volgende keer even doorleest als je gekalmeert bent dan kun je er de slordigheden uithalen. Dan is het voor ons leuker om te lezen.

DreamOn · 16 augustus 2007 op 15:55

Natuurlijk word je woest, als een van jouw eigendommen gejat wordt. En een prima onderwerp voor een column. Maar door al het gescheld, lange zinnen, weinig witregels enz. leest het niet zo prettig.
Groetjes van DO.

pally · 16 augustus 2007 op 16:31

Ja, MSWriter,
Boosheid kun je prima op je toetsen kwijt. Alleen, wanneer het nog niet bezonken is, ben je meestal niet in staat om het ook voor anderen leesbaar te maken.
Even laten liggen, nalezen en schrappen kan het dan tot een column maken, die je er bij je lezers zó infietst 😀 het zijn maar tips…

groet van Pally

schoevers · 16 augustus 2007 op 19:06

😮 😮 :eh: 😡
Veel geschreeuw, weinig wol.

arta · 16 augustus 2007 op 19:45

Tegenwoordig haal ik mijn schouders op als mijn fiets weer eens gejat is. (ja, echt, het gebeurt niet alleen in A’dam) Het gebeurt niet vaak, maar ik heb je stukje niet uitgelezen. Blog-achtig, schreeuwerig, niet het soort stukje wat ik met plezier lees.

mswriter · 16 augustus 2007 op 19:54

Ja klopt, ik was redelijk boos en moest het inderdaad van me af schrijven.
Bedankt voor de comments, goede tips!
vlg x beter!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder