Ons ‘Holland’ is het schoolvoorbeeld van wat er gebeurt als je van God los bent. Want helaas, de christen-democraten hebben hun taak verzaakt. Het is hier zogezegd een duivelse chaos. Dankzij onze overtolerantie is moord en doodslag een deel van onze dagelijks routine geworden, worden er in ziekenhuizen legaal systematisch baby’s vermoord en lossen we onze vergrijzing op door oudjes zodra ze een beetje haperen te elimineren. De nazi’s waren er lieverdjes bij. Vergis u niet, het bovenstaande komt niet uit mijn duim. Ook die opmerking over de nazi’s niet. Het komt uit de gedachtenwereld van Amerikaanse opiniemakers. Ze berichten dat in onze ziekenhuizen babies die een afwijking hebben omgebracht worden. En dat doen we natuurlijk op z’n Hollands: met een overdosis drugs.

Tuurlijk, er is een kern van waarheid. Soms wordt er euthenasie toegepast bij uitzichtloos lijden. Of je het daar nu mee eens bent of niet, het gebeurt uit humane overwegingen, niet uit gemakzucht of nog duisterder motieven. En ik weet zeker dat het overal ter wereld gebeurt. Ook in de VS. Uniek is dat wij er open over willen zijn.

Eén van de meest invloedrijke publicisten die ons barbaarse toestanden toedichten is ene dr. John Mark Reynolds. Hij doceert filosofie en is bijzonder gelovig. Het zij hem gegunt. Hij combineert die twee echter met een buitengewoon fanatisme en is dan natuurlijk ook anti-secularist.

In ons Holland is zo iemand niet meer dan een vrolijke noot in een praatprogramma. Leuk om te parodiëren. Maar als zo iemand in de VS een buitenbeentje zou zijn, was Bush dan ooit president geweest?

[url=http://www.johnmarkreynolds.com/weblog.php]Weblog dr. John Mark Reynolds[/url]

Categorieën: Maatschappij

3 reacties

Mosje · 30 december 2004 op 16:30

Ach, alles is relatief. Er zijn ook Amerikanen die er anders over denken. Gisteren zat ik in een vliegtuig vol koffieshoptoeristen.

viking · 31 december 2004 op 15:53

Ik ben na de laatste verkiezingen in de VS niet echt genegen Amerikanen nog echt serieus te nemen. Als je massaal een halfaap tot president kiest…

Bakema_NL · 31 december 2004 op 21:06

Er zijn misschien mensen daar die er zo over denken, maar heel veel ook niet. Net zoals hier ook vaak zat verkeerd gedacht word over de Amerikaan in het algemeen…..het werkt twee kanten op natuurlijk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder