Zou er soms een soort regeling zijn voor de standaard mensjes? Hebben “ze” een handboek dat ze elke dag lezen, voordat ze de deur uitgaan? Hoe krijgen “ze” het altijd voor elkaar, om precies hetzelfde eruit te zien? Dat zou misschien nog wel toeval kunnen zijn, maar het gedrag wat ze “allemaal” aannemen, verbaast mij soms.

Elke vrijdag ga ik naar het gebouw waar bepaalde mensen me iets proberen bij te brengen (zonder enig succes natuurlijk, omdat de gemiddelde docent geen les kan geven! Dit is niet een geval van “ik, die slim over wil komen of bijdehand wil doen”. Nee mensjes, dit is een feit. Maar dit terzijde).

Wat mij dan altijd verbaast en soms wat irriteert, zijn de meiden in mijn klas, die elkaar elke vrijdag begroeten (met gegil en gezoen) alsof ze op vakantie zijn geweest, en elkaar een jaar niet hebben gezien Heel vaag… Ik vraag me dan ook af, waarom ze allemaal met die bepaalde toon spreken. Een toon die ik nu niet kan nadoen… De toon van “hun” stem daalt en stijgt op de vreemdste momenten, alsof er iemand is die “hun” telkens in “hun” kruis grijpt (of zouden ze dat zelf doen? )

Nee, ik zie mezelf niet als een buitenstaander (wat ik natuurlijk wel ben). Ik moet bekennen dat ik altijd wanneer ik vol van verbazing de meiden uit mijn klas observeer, me soms wel eens vermaak bij het zien van “hun” NIET boeiende, vage gedrag (wat ze allemaal hebben en een groot gedeelte van mijn school ook aan heeft geleerd). Ik vermaak me dus altijd wel met het zien van de “kudde”

Mensjes, begrijp me vooral niet verkeerd! Er zijn natuurlijk uitzonderingen (gelukkig ) Maar goed, wie ben ik? Wat maakt het jou uit dat ik dit vind? Ik ben tenslotte ook een persoon die bij één of andere kudde hoort Welke? Daar ben ik nog niet over 😀 😛

Categorieën: Maatschappij

7 reacties

Farfalla · 4 mei 2004 op 13:25

[quote]Mensjes, begrijp me vooral niet verkeerd! Er zijn natuurlijk uitzonderingen (gelukkig ) Maar goed, wie ben ik? Wat maakt het jou uit dat ik dit vind? Ik ben tenslotte ook een persoon die bij één of andere kudde hoort Welke? Daar ben ik nog niet over [/quote]

…uit. 😀 😛 zeker? Nou, volgens mij hoor je bij de columnx-kudde. Wel een leuk onderwerp, maar ik vind het een beetje vaag gebracht. Ik ken die meiden ook. Sterker nog, ik word er bijna elke dag mee geconfronteerd.

Shitonya · 4 mei 2004 op 16:56

Weet niet goed welke kudde je nu bedoeld… op scholen heb je altijd verschillende “kuddes” met schapen, geiten en olifanten.
Zelf hou ik er niet zo van, ik blijf liever mezelf, want geestelijk gezien ben ik ook een hele kudde 😉

Ma3anne · 4 mei 2004 op 18:54

Jammer dat je je hautaine blik op de ‘mensjes’ niet wat meer overdrijft. Dan had het nog leuk kunnen zijn. Nu klinkt het wat nuffig.

Gooi je haar los en waag nog eens een poging!

Dees · 4 mei 2004 op 20:01

Ow, dat gevoel ken ik nog wel. Ik had laatst een reunie en daar kwam de hele herd weer opdraven… Totaal geen replica’s van elkaar meer trouwens. De tijd doet ook goeie dingen met een mens 😀

Het is een leuk onderwerp, maar ik denk ook dat je er meer mee zou kunnen! Via humor, het meer op de hak nemen van de kudde. Of via dat wat het met jou doet (onzekerheid, trots, of anders over het feit dat je er niet bij hoort).

Als je meer van jezelf laat zien, of als je onbeschaamd aan de goochel gaat met het gegeven kan je er iets leuks van maken. Nu blijft het ergens middenin steken heb ik het idee…

Irma · 4 mei 2004 op 22:44

Ik denk dat ik begrijp over welke ‘kudde’ je het hebt, maar het is inderdaad een beetje vaag. Het onderwerp op zich vind ik wel stof voor een column.

De zinnen die telkens tussen haakjes staan, maken voor mij de column wat haperend. Dit soort tussenzinnen zijn vaak niet nodig en kun je zeker in dit geval, gewoon opnemen in de rest van het verhaal.

Mosje · 4 mei 2004 op 23:00

Naar aanleiding van je eerste column hier schrijf je dat je feedback nodig hebt. Beetje jammer dat je daar niet op wacht en tegelijk meerdere columns instuurt. Waarom niet wachten op die feedback en je verhalen aanpassen? (Als het gaat om feedback waar je wat mee kunt natuurlijk)

Clueless · 5 mei 2004 op 13:39

Ik snap de opzet van deze column en de conclusie, maar deze had inderdaad iets zorgvuldiger en uitgebreider uitgewerkt kunnen worden. Wat ik niet goed snap, is dat je ons aanspreekt met ‘mensjes’. Daarmee plaats je jezelf boven je lezerspubliek, heel onverstandig lijkt me. Van je lezers moet je ’t hebben tenslotte 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder