Ik als groot filmliefhebber kijk meestal heerlijk vanuit mijn bedje films. Er is niets lekkerder dan die heerlijke rust om mij heen. Geen chipzakjes die irritant geluid maken, of mensen met mobieltjes, die nog het liefst tijdens de film een heel verhaal gaan vertellen aan diegene aan de andere kant van de lijn. Ik kom voor het geluid in een bioscoop en niet voor het geluid wat een ander tijdens de film maakt. Er zitten meestal in bioscoop een aantal storende mensen en die zijn echt vreselijk irritant. Het fatsoen is ver te zoeken en als je er iets over zegt krijg je een grote bek terug.

Ja, ik voel weer een voet in mijn rug. Waarschijnlijk iemand die geen draai kan vinden op die vreselijke stoelen. Ik kan mijn aandacht niet meer bij de film houden, irriteer mij opeens aan iedereen. Ik nam maar het besluit om naar de wc te gaan en even de kraan open te zetten om mijn gezicht te verfrissen met water. Heerlijk ontspannen loop ik terug en keek weer verder naar de film en nog geen 5 minuten later, pauze!

Zit je net ontspannen de film te kijken en dan moet je weer opstaan om versnaperingen te halen. Thuis beslis ik zelf wanneer ik een pauze neem en wanneer ik een versnapering ga nemen. Wachtend in de rij neem ik alvast een besluit wat ik allemaal niet zal gaan nemen. Chips en cola, want die popcorn zit er niet echt lekker uit. Het lijkt net of het van gisteren is.

De pauze is voorbij en de film gaat weer beginnen. Ik dacht opeens, wat de mensen om mij heen kunnen, kan ik ook. Ga lekker tekeer met mijn chips en begin te smakken en te kraken met mijn zakje. Neem een slok van mijn cola en laat een boer en ik lach er ook nog eens hard bij. Dan gaat mijn mobiel en vertel een leuk verhaal aan een goede vriend. Ssst. Hoor ik om mij heen, en ik besloot toen om lekker met mijn voeten tegen een bankje aan te drukken. Kunt u even stoppen met porren?Ja natuurlijk!

Ik ben erachter gekomen dat een bioscoop niet het helemaal voor mij is, maar dat mijn bedje al een echte bioscoop op zich zelf is. Geen gelul om mij heen en kan pauze nemen wanneer ik dat wil en het belangrijkste, ik kan de film volgen.

Categorieën: Gein & Ongein

8 reacties

lisa-marie · 16 november 2007 op 17:17

Ik haakte af in de eerste zin. Eigenlijk door het verkleinwoordje. Dat vind ik al jaar en dag voorbehouden aan kinderen.
Verder geprobeerd maar het pakte mij niet.

geertsjohn · 16 november 2007 op 17:46

[quote]Ga lekker tekeer met mijn chips en begin te smakken en te kraken met mijn zakje. Neem een slok van mijn cola en laat een boer en ik lach er ook nog eens hard bij. Dan gaat mijn mobiel en vertel een leuk verhaal aan een goede vriend.[/quote]
Als jij je verlaagt tot de mensen in jouw frustratie, kun je inderdaad maar beter in bed blijven om films te kijken. De negativiteit druipt werkelijk van het verhaal af. Op zich knap om een gevoel los te maken maar dit is denk ik het verkeerde gevoel.

nighthawk · 16 november 2007 op 18:06

Ronaldjecas, goed opletten met het door elkaar halen met verleden, heden en toekomst, ik voelde me in bepaalde alinea’s in een teletijdmachine zitten…

dj_Eddy · 16 november 2007 op 19:06

Ik begrijp niet zo goed waarom dit stukje bij ‘gein en ongein’ staat. Ik heb er absoluut niet om moeten lachen en stoorde me nogal aan de negatieve, vervelende toon. Bovendien staan er erg veel fouten met de tijd in. Sowieso is de structuur van je verhaal erg onsamenhangend. Je springt van de hak op de tak. Een duidelijke lijn ontbreekt. Maar ik vind het wel dapper van je dat je stukjes blijft insturen. Misschien lukt het om op den duur een leesbare column te schrijven.

Mijn ervaring met bioscooppubliek is dat het juist zeer gedisciplineerd is. Zelfs bij puberale films als Superbad die ik vorige week heb gezien. Een filmpje pakken vind ik altijd een plezierige ervaring.

Anne · 16 november 2007 op 20:36

In eerste instantie dacht ik dat je thuis in je eigen bed, voor je huisscherm lawaai ging maken, om jezelf te storen. Precies dat zou de humoristische noot in het verhaal zijn geweest. Maar zo was het dus niet, je deed dit in de bioscoop, om anderen terug te betalen.
Jammer, een gemiste kans.

Toch vind ik je stukje iets vlotter dan eerder werk van je.

Grumpy-old · 17 november 2007 op 05:17

Ben ook niet zo gek op verkleinwoordjes zoals ; nestje, bordje, autootje en bedje . Maar ik vond dit verhaal toch wel wat grappigs hebben.

Bij het volgende begin ik toch te twijfelen welk soort bioscoop je bezoekt :

[quote]die popcorn zit er niet echt lekker uit. Het lijkt net of het van gisteren is. [/quote]

Greetz
Grumpy old man

Dees · 17 november 2007 op 16:02

Ach, een beetje gemopper is goed voor de ziel. Ik sluit me aan bij Anne.

Alleen je eerste en je laatste alinea hebben weer zo’n bij de bakker gehalte. Als je zoiets wilt schrijven is het leuk om het helemaal absurd te maken denk ik. En er niet met een soort saaiige levensbeschouwing een einde aan te breien. Vind je eigen kleine gewoontes en voorkeuren niet te interessant op papier, want voor mensen die je niet kennen zijn die gewoonweg niet zo interessant.

lagarto · 18 november 2007 op 10:03

Ja Ronald. Ik vond je eerste zin niet lekker. Verder vond ik het wel een grappig verhaal. Gek hè, hoe smaken soms zo verschillend kunnen zijn. Ik vond net als Anne dit een van je betere. Gaatdoor..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder