Ongelukkig zijn is schadelijk voor de gezondheid, zo blijkt uit recent onderzoek. Mensen die ongelukkig zijn leven ongeveer 16 jaar korter, dan mensen die wel gelukkig zijn. Hiermee is ongelukkig zijn even gevaarlijk voor de gezondheid dan roken. Waarom vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen is mij hiermee een raadsel geworden. Als er één geslacht is dat altijd wel ergens ongelukkig mee is, zij om het de properheid van de ramen,of dat ene paar schoenen dat niet in maat 40 verkrijgbaar was, dan zijn het vrouwen wel. Toch blijkt het ook dat getrouwde mannen langer leven dan ongetrouwde mannen. Kennelijk worden wij mannen toch gelukkig van het eeuwige gezeik van de vrouwen.

Misschien is het maar goed ook dat het dus niet mogelijk lijkt iemand te besmetten met jouw ongelukkigheid, het zogenaamde ‘meetreuren’. De implicaties hiervan zouden het dagelijks leven wel erg moeilijk maken voor de treurende mens.

Treurvrije kroegen zouden geen ondenkbare maatregel zijn. Bij het afsluiten van een hypotheek zou nog wel eens gevraagd kunnen worden of u toevallig ook treurt, of in de voorbijgaande 5 jaren getreurd heeft. Een hogere premie uiteraard als gevolg bij een bevestigend antwoord.

In elke publieke ruimte zou een roodomrand logo staan met een groot kruis door een pictogram van een zakdoek heen. ‘Treurvrije ruimte’. Zakdoekjes zouden voorzien worden van torenhoge accijnzen, en voorzien van allerlei zwartomrande teksten. ‘Treuren is schadelijk voor de gezondheid. Raadpleeg een psychiater om u te helpen te stoppen met treuren’. Dramaseries zouden dan alleen nog onder de toonbank verkocht worden.

Nee, gelukkig kunnen we enkele vraagtekens zetten bij dit onderzoek, en hoeven we zulke maffiapraktijken niet te verwachten. Je zou toch maar als ongelukkig mens op zo’n manier gedemoniseerd worden, na jarenlang in vrede getreurd te hebben.


9 reacties

lisa-marie · 17 augustus 2008 op 22:34

En zo is het naar net :hammer:
Ik zit hier nog steeds te glimlachen.
O nee nou wordt ik geen 96 😀

arta · 18 augustus 2008 op 19:36

😆
Hij is erg leuk!
Zouden ziektekostenverzekeraars (pfft…goed scrabble-woord)dan ook een meerprijs vragen aan treurenden ivm hun kortere levensduur?
😀

origin · 18 augustus 2008 op 22:53

Moehahaha, hij is sterk!

pally · 19 augustus 2008 op 21:22

hij is leuk, Dikkeboom!

groet van Pally Treurniet

Dees · 20 augustus 2008 op 10:14

Haha, dikkerd, schrijf weer eens wat meer, je creativiteit moet blijven stromen en doe maar hier, want dan kan ik er ook om grijnzen 😀 Leuk stukje!

Fem · 20 augustus 2008 op 10:44

Als het wwar is, heb je mij zojuist een paar extra levensjaartjes gegeven… 😀

SIMBA · 20 augustus 2008 op 11:05

Ongelukkig zijn is niet alleen ongezond maar ook erg saai!
Nou niet weer zo lang wachten met een stukje insturen he Tree!

FatTree · 21 augustus 2008 op 08:40

Ik zal mijn best doen om wat vaker weer eens wat in te sturen, je zou denken dat met die aankomende bevalling ik genoeg stof zou hebben 😀

LouisP · 7 maart 2009 op 22:03

F.
wat late reactie maar ik vind dit stuk erg goed.
Heel origineel en netjes geschreven.

L.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder