De Nederlandse tafeltennisdames zijn dinsdag in Sint Petersburg voor het eerst in de historie Europees kampioen geworden. Tegen Hongarije werd het 3-0 voor Jie Li, Jiao Li en Elena Timina. Het drietal was oppermachtig in het toernooi en verloor slechts twee partijen. In 1992 stond Oranje voor het laatst in de finale. (ANP) De Nederlandse dames dus. Als je in het Mekka van het tafeltennis de boot mist, is er voor de nazaten van Mao nog geen reden tot wanhoop. In dat veen ziet men niet op een turfje. Over de hele wereld zwermen ze uit, de derde en vierde keus van China. Op alle grote internationale toernooien schitteren ze voor de meest exotische landen.
Ons laatste pinpongtoppertje, Bettine Vriesekoop, hebben we namens NRC Handelsblad met haar tekstverwerkertje naar China geëxporteerd in ruil voor de Jie Li’s en de Jao Li’s. Een Russinnetje (Timina) erbij en spekkoper zijn we.
Onlangs was er op tv een interview met onze Chinese Nederlandsen. Opvallend trouwens, hoe voortreffelijk ze onze taal spraken. Dat dan weer wel. Daar kan menige Marokkaan van de derde generatie nog een vette punt aan zuigen. Dus met die inburgering zit het wel snor.
Maar toch.
We globaliseren ons suf.
Nou nog een paar volgespoten snorremansen uit het Oostblok en ook bij de technische nummers in de damesatletiek gaan we het mondiaal helemaal maken. Een meer dan soepele Keniase loopt al een jaar of wat met succes namens ons het ene na het andere geïnspireerde maratonnetje. We voorzien een paar afgedankte Spaanse en Italiaanse wielrenners (hoezo Operación Puerto?), afgetankt met de derde of vierde generatie Epo, van een roodwitblauw paspoort en de overwinning in de Giro, de Tour of de Vuelta ligt voor het grijpen. In de selectie van FC Groningen, de huidige koploper in de Eredivisie moet je met een loep zoeken om er nog een heuse Edelgermaan in te ontdekken.
Er valt op listige wijze nog heel wat op te poetsen aan dat oranje blazoen van ons.
Daar zal ons heftig SonjaBakkerende NOC*NSF boegbeeld Erica, wier clubje de indruk wekt vandaag of morgen volledig uiteen te zullen spatten, wel erg trots op zijn.

Categorieën: Sport

6 reacties

Mien · 15 oktober 2008 op 17:09

Ik ken nog een Pool die wereldkampioen is in het zetten maar vooral drinken van Poolse koffie (bier dus).
Spreekt goed Nederlands is ingeburgerd en heeft een vakantieverblijf in Nederland. Rijd in z’n dorp in een Mercedes en heeft als bijbaan ‘klussen’.
Kan goed voetballen en wil zich graag voorgoed in de Jordaan vestigen.

Telt dat ook?

Mien Andrej

p.s.
Rubriek Sexgein? Het gaat hier toch om sexe-gein? Of is hier sprake van een causaal (maand)verband (een doekje voor het bloeden zeg maar)!? :hammer:

Prlwytskovsky · 15 oktober 2008 op 18:37

Hiermee bevestig je dus dat Nederland geen Nederland meer is?
Sonja, Bettina en Erica ja, daar ben ik trots op, maar de rest? pfff ……
En los van dit alles: goed geschreven. 😉

KawaSutra · 15 oktober 2008 op 23:28

[quote]Tour of de Vuelta[/quote]
Ik kreeg bijna rooie oortjes toen je over de Tour of de Vulva begon. Maar je had me met de categorie even op het verkeerde been gezet. 😀

EDIT:
Ja, hij was toch écht geplaatst onder de categorie ‘Sexgein’. Gelukkig weer hersteld dus.

Ma3anne · 16 oktober 2008 op 10:22

Wat me irriteert in dit verhaal zijn alle verkleinwoordjes waar het vrouwen betreft.
-pingpontoppertje
-haar tekstverwerkertje
-Russinnetje
-maratonnetje
-(Erica’s) clubje.
Erg uit de tijd en seksistisch.

Mut · 17 oktober 2008 op 11:03

Het is wel merkwaardig dat als je over mannen praat in verkleinwoordjes, je niemand hoort. Gaat het om vrouwen dan staan sommigen meteen op hun achterste benen. Ik neem je wat zurige opmerkingen dan ook voor kennisgeving aan.

Ma3anne · 17 oktober 2008 op 21:12

Maar waarom dan geen:
-snorremansjes
-wielrennertjes
-koplopertjes
-Edelgermaantje?

vroeg zij zurigjes

Geef een reactie

Avatar plaatshouder