God schiep Adam. De eerste mens naar het evenbeeld van zichzelf. Omdat Adam zo eenzaam was, besloot God uit een rib van Adam, Eva te scheppen. Dit suggereert dat Adam in den beginne zowel mannelijk als vrouwelijk was. Tot nu toe is er niks mis. En alles is in harmonie. In het paradijs stond een boom. God verbood Adam en Eva om een appel van die boom te eten. God is de almachtige, echter iemand zonder enige zelfkennis. Aangezien hij de mens schiep naar zijn evenbeeld, kon hij weten dat Eva zich zou laten verleiden om die appel te eten.

Dit resulteerde in de verbanning uit het paradijs en het eeuwige gevoel van schaamte. Maar God is de grootste der grootsten, en als Adam en Eva naar het zelfbeeld zijn geschapen zouden ze zich toch nergens voor hoeven schamen? Of is God in het echt zo onzeker over zichzelf?

Ook rekenkundig was hij niet zo slim. Hij moest allemaal aanpassingen maken na het scheppen van de kalender en de tijd. Het schrikkeljaar is er gewoon om elke keer een rekenfout bij te stellen. En de zomertijd is ook vreemd, hij kon de aarde ook gewoon net iets sneller om de zon laten draaien.

Adam en Eva konden de boodschappen van God verstaan, maar na die duizenden jaren zijn de talen over de wereld dusdanig veranderd. En God is gewoon niet meeveranderd. Nu blijft hij boodschappen zenden naar de aarde, en niemand kan die meer verstaan.

Dit heeft God waarschijnlijk zodanig gefrustreerd, dat hij al jaren probeert om met een nieuwe zondvloed weer opnieuw te beginnen. Denk maar aan die oneindige watersnoodrampen in Nederland, en de tsunami van een paar jaar terug. Zijn back-up plan is het broeikaseffect, voor als de mensheid binnen 50 jaar niet verbeterd is.

God is er om mensen hoop te geven. Om mensen op het rechte pad te houden, en om een doel in het leven te creëren. En volgens mij niet om ons te commanderen in wat wij moeten doen, en niet moeten doen. God heeft een eigen wil, en wij als evenbeeld van hem moeten uiteindelijk zelf ontdekken waar ons geloof ligt en wat God voor ons betekent.

Categorieën: Fictie

7 reacties

dave2006 · 27 april 2007 op 17:05

Hey Delta, helemaal met je eens! Jouw denkwijzen lijken er op de mijne. Als Adam en Eva het complete menselijk ras zouden hebben voortgebracht, lijkt me da we niet echt een uitgebreide genenpool hebben he 😛

Goed geschreven!

KingArthur · 27 april 2007 op 17:33

Ja, en? is de vraag die mij rest bij het lezen van deze tekst.

Ik heb het idee dat je slechts oppervlakkige kennis hebt van het geloof en hoe je deze beleidt. Daardoor heb ik ook de neiging te denken dat het je eigenlijk niet zo veel interesseert anders zou de tekst m.i. meer diepgang hebben en genuanceerder zijn. Ik mis de emotie en oprechte intenties in deze tekst.

DriekOplopers · 28 april 2007 op 00:15

[quote]In het paradijs stond een boom. God verbood Adam en Eva om een appel van die boom te eten. God is de almachtige, echter iemand zonder enige zelfkennis. Aangezien hij de mens schiep naar zijn evenbeeld, kon hij weten dat Eva zich zou laten verleiden om die appel te eten. [/quote]

Ziezo. Hier heeft de Theologenbond iets om over na te denken! Een andere beroemde is ook:

“God kan alles.” “O ja, kan God dan een steen maken die zo zwaar is dat hij hem zelf niet meer weg kan rollen?”

Siebe · 28 april 2007 op 15:27

De column is een mooi voorbeeld van de god geschapen naar het evenbeeld van mensen. Die wint erg aan populariteit geloof ik. Zelf denk ik niet dat het zo werkt maar ik weet niet of dat hier zo belangrijk is.

En die rib van Adam waaruit Eva geschapen werd, daarmee wilde God gewoon duidelijk maken dat er van gestolen waar niets goeds kan komen.

😉

Gr
s

pepe · 28 april 2007 op 19:17

Ik geloof veel, maar niet alles.
Of er een God bestaat?? Ik heb daar geen antwoord op. Ik geloof niet dat ik naar dat antwoord verlang.
Knap dat jij(zo jong) deze column schreef, het is niet het makkelijkste onderwerp.

Siebe, je bent lekker vrouwvriendelijk bezig 😉 doe jij maar snel die papierenzak weer over je hoofd.

WritersBlocq · 28 april 2007 op 22:54

Ik weet het zeker: God bestaat. Bewijzen kan ik het niet, gelukkig maar. Het tegendeel kan ook niet bewezen worden, en daardoor kunnen we erover blijven schrijven, praten, discussiëren, héérlijk om af en toe te doen.

@ Pepe over Siebe[quote]doe jij maar snel die papierenzak weer over je hoofd.[/quote]:lol: Goddelijk!

Shitonya · 29 april 2007 op 13:48

Ik ga mee met de mening van “en?” Dit verhaal gaat alleen op voor degenen die in de bijbel geloven of minstens een God. De laatste alinea is ook verre van interessant. Als een soort God reclame en uitleg wat zijn functies zijn :eh:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder