Met zoon Sid zit ik in een restaurantje zijn aanstaande vaderschap te bespreken. Ik vraag me af hoe hij de vaderrol gaat invullen. Als hij dat hetzelfde gaat doen als ik deed dan wens ik hem bij voorbaat veel sterkte. Onderhand bestudeer ik de menukaart : “KIP ROYAL, heerlijk als aperitief, 3,95 euro per glas” Hoe pervers ben je dan. En hoe pers je een kip in een glas en waarom zou je dat uit een glas moeten peuteren? Vragen van enorme importantie. Veel belangrijker dan het bespreken van bezwangerde vriendinnen van zoonlief. ‘Mijn vriendin is ànders, sinds ze zwanger is’, zegt Sid. ‘Ik begrijp niets meer van haar. Hoe was dat bij jou eigenlijk?’
‘Wat was bij mij?’, vraag ik terwijl ober Ricardo met twee nieuwe glazen komt aanlopen.
Ricardo legt uit dat Kip Royal een wijnsoort is en dat er een schrijffoutje in het menu is geslopen want de naam is KIR Royal. Daarna vraagt hij hoe het met Meatloaf is. Met Meatloaf bedoelt hij de vriend van mijn dochter waar hij graag mee uit wil. Uit met mijn dochter,niet met haar vriend.
‘Zit ze weer bij die gehaktbal?, wanneer gaat ze nou eens met mij uit?’, vraagt hij chagrijnig.
‘Wat lul je nou,Ricardo’, zegt Sid. ‘Jij komt om in de vriendinnen. Het is nog een wonder dat jouw zaakje nog steeds functioneert bij het tempo waarin jij vrouwen afwerkt.’
Gepikeerd loopt Ricardo weg en Sid herhaalt zijn vraag.:’Hoe was dat bij jou , toen je vriendin een kind kreeg..Werd ze toen ook anders.?’
‘Jazeker’, antwoord ik. ‘Alles wordt anders als vrouwen zwanger zijn.’
‘Wat dan?’, gaat hij door.
‘Nou gewoon. Het schelden wordt bijvoorbeeld anders. Ze gaan er meer bij schreeuwen en ze gooien sneller een bord naar je kop Verder vreten ze zich klem aan de meest smerige rotzooi.
En dan heb ik het over echt bizar smerige rotzooi. Niet zomaar een beetje smerig of zomaar een beetje levensgevaarlijke drab maar het echte serieuze levensbedreigende spul. Een Hema-worst bijvoorbeeld.
Hij kijkt me argwanend aan. ‘Hoe moet ik daar dan mee omgaan?’, vraagt hij.
‘Mee omgaan??, daar moet je helemaal niet mee omgaan. Je moet haar gewoon laten uitrazen tot ze haar jong geworpen heeft. En je moet haar niet teveel in de weg lopen natuurlijk.
En ,o ja, kijk uit dat ze haar haar niet afknipt na de bevalling want dat doen de meeste jonge moeders. Let er maar eens op. Dat is een signaal dat ze voorlopig niet meer wenst te paren.’
Sid begint te lachen tot hij er bijna in blijft. ‘Nee, effe serieus, ouwe’, zegt hij hikkend.
‘Ik ben serieus, klootviool’, zeg ik ‘De meeste vrouwen laten hun haar groeien tot ze een man hebben en zwanger zijn. Daarna gaat de schaar erin en is het uit met de pret want ze heeft een kind dus de buit is binnen. Pas tegen de tijd dat ze een tweede kind wil laat ze haar haar weer groeien. Is gewoon een natuurwet, jochie. Kijk de statistieken er maar op na. Die zijn er vast wel want tegenwoordig zijn er overal statistieken voor’.
Sid schudt lachend zijn hoofd.’Leuk bedacht.ouwe maar Michelle is niet zo’
Dan gaat de deur van het restaurant open en komt zijn vriendin Michelle binnen.
Sid kijkt met open mond naar haar. En dan naar mij. En weer terug.
Michelle heeft haar haar afgeknipt……
Ik zal maar niet tegen Sid zeggen dat ik wist dat ze naar de kapper ging. Anders gelooft hij me misschien niet.

Tijd voor een KIP ROYAL


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder