Kranten zijn dunner, tijdschriften een stuk minder glossy en het Journaal zendt items uit over bijvoorbeeld de jaarlijks terugkerende Waar-schijt-de-koe-vierdaagse in Ruinerwold. Een happening die bijzonder is omdat Drenthe vooral bekend staat om zijn schapen. SBS is aanwezig om een avondvullende registratie van het evenement te maken voor uitzending op een zaterdagavond ergens deze winter. En met de presentatie in handen van een of ander dom blond ding wordt het gelukkig toch nog een uitzending van schaapachtig niveau die niet alleen Drenten zal interesseren. Komkommertijd in Nederland: voor de een een vloek, voor de ander een zegen. Het is dit jaar niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. Ik vind het heerlijk om me te verbazen over of me te ergeren aan veel zaken die we anders over het hoofd zien. Misschien zitten de meeste idioten die normaalgesproken verantwoordelijk zijn voor dit soort nieuws nu wel aan de patat met boerenkool of puber ergens aan respectievelijk de Spaanse of Filippijnse kust. Want het zou me niet verbazen als die categorie nog wel in guldens in plaats van in euro’s rekent.

Het had zo mooi kunnen zijn.

Krantenkoppen die ik gemist heb:
‘Hete zomer, harde acties: FNV legt verkeer in Frankrijk urenlang stil’.
‘Oudkerk maakt rentree aan de Theemsweg’.
‘Walvisvangst aan Nederlandse stranden in augustus toegestaan’.
‘Bin Laden oefent bommetje in subtropisch zwembad de Eemshof’.
‘Boris en Jamai geven elkaar jawoord’.
‘Sporen dreigbrief leiden naar Remkes’.
‘Heinz introduceert Kerrysaus’.
‘Jan Pronk en €100 miljoen spoorloos; Artsen zonder Grenzen zegt van niets te weten’.

Vanmorgen mijn krant geheel doorgegrasduind op zoek naar frisse komkommer om mijn warme honger te stillen. Helaas, misschien is het echt wel de beste krant van Nederland. Een blik op de website van De Telegraaf echter, de eerste nog wel, is voldoende: ‘Winkelketen dumpt Beckham.’ Misschien dat ik straks nog even doorsurf naar de site van De Financiële Telegraaf om te kijken wat voor effect dit op de wereldeconomie zal hebben. En vanavond maar snel weer wegzappen zodra Soedan in het Journaal verschijnt. Want zolang de ‘Definitie van genocide onduidelijk’ is, hoeven we ons daar tenminste nog niet druk over te maken.

“Het was een contract van bijna 15 miljoen euro dat Beckham hierdoor misloopt. Erg he? Het kunnen trouwens ook guldens zijn geweest, dat weet ik even niet meer.”

Categorieën: Media

9 reacties

Mosje · 10 augustus 2004 op 17:33

Haha, gave column Raindog!
Ik weet er nog een paar voor jouw rijtje “koppen”.

“Mus valt dood van dak”
“Van Royen verneukt Zwagerman”

En in de serie terreurdreigingen:
“Terroristen schieten raak in kermisattractie”

😛

rimram · 10 augustus 2004 op 19:21

even een positief berichtje, moet ook kunnen uit dezelfde krant
‘Polypil verlengt leven van 55-plussers met 3,5 jaar’:-o
Heb ik even mazzel…

lekker leesbare column
gr. rim

Eftee · 10 augustus 2004 op 23:05

Heerlijk, geen krant lezen. Ik mis graag een hele hoop nieuws. Als er dan weer eens iemand tegen me zegt “Je weet niet wat je mist.”, kan ik tenminste “Gelukkig niet!” zeggen.
Door je column weet ik wat ik gemist heb en om nu te zeggen dat ik het gemist heb? Nou, nee, eigenlijk niet.
Leuk geschreven!

Kees Schilder · 10 augustus 2004 op 23:24

je mag er vanmij meer schrijven als deze.

KingArthur · 11 augustus 2004 op 00:19

Hier lust ik wel kommer van!? of was het nu …..
Ach laat maar, goede column! 🙂

Ma3anne · 11 augustus 2004 op 07:33

Het beste nieuws van gisteren:
*Nico blijkt toch een doe-het-zelver.*
Ik was er al bang voor.

Doe mij maar meer van dit soort columns. 😀

Louise · 11 augustus 2004 op 07:57

Een komkommercolumn; het klinkt niet alleen erg lekker, hij hapt ook heerlijk weg!

Meer!!

sally · 11 augustus 2004 op 21:40

mooi!
Sally

Raindog · 11 augustus 2004 op 22:10

Thanks!
Ben inmiddels weer aan het werk dus minder tijd om te schrijven maar blijf zeker broeden 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder