Zat vanmiddag in de Kuip.. In vak Z welteverstaan.
Voor de mensen die nu over hun kin wrijven, zich afvragende waar vak Z is..!! Nou.. Zal ik jullie ff haarfijn uitleggen: vak Z is onderaan, daar bij de ONOVERDEKTE zitplaatsen. En nu is dat met een graadje of 25..zonnetje op je bolletje..echt een wereldplekje.. Maar met 11 graadjes en een hoosbui op je net gestylde hoofd..is het tres klote…!!
Maar onze Feyenoord paraplu was ons trouw gevolgd..dus dat viel alweer reuze mee..!!
Uhu.. NOT!!! Want Feyenoord vond het blijkbaar nodig om vandaag 4 keer te scoren.. dus Hup..paraplu richting hemel..en juichen..springen..NOG natter worden..en hupsakee met je natte reet weer terug op je inmiddels nog nattere stoel.
Iedereen is inmiddels op de hoogte van mijn voorliefde voor Feyenoord..Maar dit is natuurlijk gewoon bagger!!
Waarom vak Z?? Waarom niet mijn vertrouwde plekje in het rustige O?
En daar zit je dan..! Zucht…De 288 lampen a 2000 watt kregen mijn inmiddels bevroren voetjes niet meer warm.
Na de tweede tegentreffer..en een peuk van de schreeuwende meneer achter me in mn bekertje koffie.. was mijn kookpunt bereikt!!
Waarom zit ik hier? Waaraan heb ik dit verdiend?? En waarom zitten die botoxteefjes, gehuld in Prada in de warme focking skyboxen???
Omdat hun wederhelft toevallig een aardig balletje kan schieten??Omdat meneer toevallig in een Feyenoordshirt staat te spelen?? Omdat meneer toevallig jaren lang heeft moeten vechten,knokken om te komen waar hij nu staat?Omdat meneer toevallig wel zn prioriteiten kon stellen.Omdat meneer toevallig in bezit is van een GoldCard.omdat meneer dit toevallig met bloed,zweet en trainen(hou m erin!)allemaal zelf heeft bereikt..?
Waar haal je met je gore, strakgetrokken botoxmuil het lef vandaan..Om met je pas gescrubte-in een Armani jeans gepropte-derriere op dat heerlijk warmgevoerde stoeltje te gaan zitten!!???
En nog belangrijker…Waarom zit ik daar niet..?Of waarom heb je me op zn minst geen smsje gestuurd of ik naast je wildde zitten!?
Want geloof me als ik zeg, dat ik het echt niet erg had gevonden om heerlijk overdekt..op een zacht stoeltje te zitten.. Genietend van mijn cafe au lait..Al kijkend naar mijn helden!
En juist, op dat moment dat ik op het punt stond Sylvie Meis(zij blijft tenslotte de hoer van Amsterdam en de veroorzaker van mijn woede-aanval)persoonlijk op te bellen hoorde ik een luidt geschreeuw..mensen stonden op..er werdt gejuicht..en geklapt..en gezongen!!!
Of ik meeging naar het stadion..Naar de ploeg van rood en wit..Want daar is alles wat je hoort..Het lied van Feyenoord!!!
En opeens realiseerde ik me, dat ik een prima plekje had daar in dat Z..!!Dat ik de wedstrijd er prima kon volgen..Dat het gejuich en gezang van alle supporters er veel mooier klinkt..!
Dat ik vanaf daar precies kan zien of het buitenspel is,of niet!
We doen het tenslotte allemaal voor onze helden op het veld..Die ons staan te plezieren met een schitterend potje voetbal..in de stromende regen..in een korte broek welteverstaan!!!
En denk je nu echt..Dat het uitmaakt dat je ijskoud en zeiknat bent..als je heel het legioen vanuit volle borst ‘He was here..He was there..He was focking everywhere..Paultje Bosvelt!!’..hoort zingen??
Dacht het ook niet…*

Categorieën: Sport

5 reacties

Bitchy · 31 december 2006 op 09:31

Afgezien van het feit dat ik geen feyedingusfan ben, vind ik het wat rommelig en slordig in elkaar gezet. Het lijkt een beetje op sommige doelpunten van bovengenoemde club van de afgelopen maanden. 😉

Nog iets, de Arena kan worden overdekt, toch misschien maar overstappen op een club waar ze nog weten hoe ze echt moeten voetballen? 😆

pally · 31 december 2006 op 10:31

Best leuk geschreven hoe je van boos nar tevreden gaat, maar erg slordig. Dat stoort.

luidt geschreeuw

Pally

SIMBA · 31 december 2006 op 10:34

Een echte supporter zit natuurlijk niet in de skybox 😀
Leuk stukkie.

Li · 31 december 2006 op 17:28

Het stukje kan ingestrakt worden, daar wordt het leuker van. En schrap aub die puntjes en uitroeptekens. Dat stoort enorm en is helemaal niet nodig. 🙄

Li

Mien · 28 februari 2013 op 13:01

Effen proberen om een actueel commentaar te geven anno 2013 … :-))

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder