Ik speel elk spel om te winnen, sterker ik zie in alles een competitie. Mijn testosteron giert door mijn lichaam als iets zich voordoet waarmee ik mijn brute kracht of iets kan tonen waarmee ik mijn tegenstander verneder, verpletter en of decimeer. Niets maakt mij meer gelukkiger. Niemand in mijn omgeving wil dan ook de strijd met mij aangaan, omdat ik ook nog eens een zeer slecht verliezer schijn te zijn. Ik win alles van iedereen behalve van een, die vernederd mij keer op keer en drijft mij zelfs tot huilen toe. Keer op keer moet ik dat dan ook tergend aanhoren van mijn drankbroeders in mijn stamkroeg “De Vogelverschrikker”. En het vuurtje wordt elke keer weer zo aangestookt; “R@@F, vertel nog eens hoeveel hengels heb je verloren aan Jaws??”
Nee, niet die Jaws maar mijn Jaws is een snoek en niet zomaar een maar een die alleen in horror verhalen voorkomt.
Ik zit al twaalf jaar achter Jaws aan, iedere visser van het recreatie gebied Vlietlanden kent hem, maar nog nimmer heeft iemand deze Jaws van de laaglanden weten te vangen. Nachten lang heb ik voerplekken gemaakt, gewacht, gesmacht en dan kwam hij. Beet vol in mijn aas, liet mij een uur of twee met hem vechten en gaf vervolgens een gigantische ruk en zwom met mijn peperdure hengel weg. Soms zweerde ik dat ik hem in de verte hoorde lachen. Al zeventien hengels heeft deze uit de kluiten gegroeide haring mij al gekost en daardoor duizenden euro’s. Het wordt zo langzamerhand een obsessie, ik moet Jaws vangen al is dat het laatste wat ik doe. Want die honende blikken en snerende opmerkingen trek ik niet meer. Dus dit visseizoen krijg ik hem te pakken koste wat het kost!

Mijn vismaat en gelegenheidshulp Jack helpt mij de spullen in de visboot te laden.
“R@@F waar zijn je hengels?”
“Die neem ik niet mee!”
“Maar hoe wil jij dan Jaws vangen als ik vragen mag, mooie door de warloper?”
“Hiermee!”
En laat hem een kist zien met drie tonnetjes erin.
“En wat is dat als ik vragen mag?”
“Dat zijn dieptebommen uit de tweede wereld oorlog”.
“Ho ho, nou mot jij ff goed luisteren afgekeurde thundernerd ben jij helemaal lijp geworden. Dadelijk blaas je ons nog op, of een paar andere water recreanten”.
“Luister nou even van Lulhoven, ik ben natuurlijk niet helemaal achterlijk ik heb de lading laten verkleinen en er zit nou nog maar een vierde van het kruit in. Dat is net genoeg om alles wat onder en rond onze boot zwemt verdoofd naar de oppervlakte te krijgen”.
“Ja oké, en dan R@@F?”
“Als Jaws dan versuft boven komt drijven sla ik hem KO met deze moker en laat de grote moker zien. En vervolgens trek jij die pleurisharing de boot in!”
We beginnen emmers vol voer en kleine visjes rond onze boot te werpen….Plotseling zie ik een paar extreem grote luchtbellen rond onze boot.
“Jack daar is Jaws”
Ik steek de lonten aan van de dieptebommen en vervolgens klinken er drie oorverdovende harde knallen onder de boot en komt er een gigantische waterkolk omhoog. Al dat water verblind me maar toch kan ik ineens naast de boot een zooitje luchtbellen zien en dat er iets glinsterends omhoog komt.
“DAT IS HEM!!”
Ik pak de moker en sla keihard op het wateroppervlak en hoor dat ik Jaws raak. Maar door mijn bewegingen gaat de boot wiebelen en ik val met moker en al achterin de boot.
“Jack grijp hem, GRIJP HEM JACK voor hij weg zwemt”.
Jack slaat een haak in het water en begint te rukken.
“Hahaha, ik hem, ik hem, schreeuw ik euforisch”.
“Nou volgens mij is dit Jaws niet kwarkhoofd”.
“Hoe bedoel je? Het is hem niet!”

“Omdat ik nog nooit een snoek met duikflessen en flippers heb gezien lul”.
ToT Onzin
R@@F©

Categorieën: Gein & Ongein

R@@F

Hagenees in hart en lever, ondernemer, bloedzuiger en in het bezit van een veterstrikdiploma. Neem vooral mijn onzin niet letterlijk want na een aantal gedwongen opnames ben ik er al lang uit dat ik geen vrouwenhater en/of bloedzuiger ben maar simpelweg een grote hork. Wilt u toch uw irritatie aan mij kwijt dan kan dat per flessenpost!

5 reacties

Godspeed · 12 mei 2003 op 09:28

Was toevallig ook in het recreatie gebied Vlietlanden, heb nog een foto van jouw vangst, de duiker is net niet zichtbaar op de foto.:-D

[img]http://home.zonnet.nl/hrmspoolster/koosbiemans/dieptebom_vanaf_halfdek.jpg[/img]

Groetjes,

Godspeed
:pint:

Kobus · 12 mei 2003 op 12:50

[img]http://www.telegraaf.nl/krant/enverder/venster/reizen/fotos/reis.970906.lith.snoek.jpg[/img]
Zo’n gemuteerde snoek wil ook wel eens landinwaarts trekken.

gast · 12 mei 2003 op 20:24

Als van ouds! 😀 😀 😀 😀 😀
xxx
Bri

godsgift · 13 mei 2003 op 00:48

WAAROM, WAAROM R@@F !!!!Werd het niet tijd dat jij je er bij neer legt dat ik een veel betere visser ben dan jij.
Ik heb Jaws gister gevangen en ja ook zonder hengel.
Op een manier dat jij nooit na zal kunnen doen ..lekker puh!!
Ik stond aan de beek trok mijn ochtend jas open zodat mijn goddelijke lichaam weerspiegelde in het water dat toen spontaan begon te koken ,hi,hi,hi,.
Jaws kwam zonder enige moeite naar boven gezwommen en hij hangt nu bij MIJ aan de muur.
EAT YOUR HEART OUT BABE !!!
😛

Mien · 15 mei 2003 op 12:03

Wederom erg gr@ve column.

De graten in mijn buik moesten wel even schudden van het lachen.

Alle tanden in mijn jaws zitten er gelukkig nog in.

Hoog kraakbeengehalte.

… enne … hengelsport is ook een sport, toch??

… enne … bestaat er niet een rubriek ‘Sport’?

Gemiste kans (?!)

Sportmien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder