Het is alweer even geleden dat Wilders de stekker uit de gedoog coalitie trok. Heel veel mensen haalden opgelucht adem, Bruin 1 is niet meer en die irritante glimlach van Rutte is ook verdwenen. Helaas sloeg de euforische stemming snel om in angst. Onder leiding van De Jager van het CDA begon hij aan een charme offensief om de doelstellingen van Brussel te halen. Drie partijen trapten in de valse beloftes en de draaikont politiek van het CDA en VVD. D66, CU en GroenLinks hielpen de Kunduz-coalitie met een bestuurlijk sausje in het zadel. Jolanda Sap was geweldig in haar sas, omdat ze nu eindelijk ook eens serieus werd genomen en dat nog wel door een homofiele minister.
De CU had even geen boodschap meer aan de tien geboden en D66 had zijn Endlösung fur der Arbeiter im Niederland fertig. D66 gaat trouwens ieder jaar zijn naam veranderen, net zolang tot de pensioenleefttijd is bereikt. De doelstelling is D75.
We gaan niet met zijn alle inleveren, nee we worden leeggezogen, afgeknepen en als oud vuil aan de kant gezet. Pechtold’s parade paardje is de verhoging van de eigen bijdrage in de zorg. Het moet maar eens afgelopen zijn dat je met iedere hartaanval direct naar de dokter gaat en hij pakt ook direct de vergrijzing aan. Onze ouderen kunnen de zorg nauwelijks betalen en vallen met bosjes tegelijk neer, even een hete zomer er overheen en de AOW leeftijd kan weer omlaag. GroenLinks had wel even moeite met dit plan. Niet dat de kosten omhoog gaan, maar al die dode bejaarden is een aanslag op de grond- en luchtkwaliteit.
Als linkse milieu partij moet je daar wel wat over zeggen, al slaat dat links nergens meer op.
Hebben ze het eindelijk voor elkaar dat er meer forenzen met de trein gaan, schaffen ze zonder blikken of blozen de vergoeding voor het woon-werkverkeer af. U gaat maar verhuizen zegt men bot.

Een baan in de politiek moet toch geweldig zijn. Je mag continue liegen en bedriegen, problemen schuif je eenvoudig voor je uit en waar je eerst op tegen bent, ga je nu mee akkoord en je krijgt er nog voor betaald ook. Zit je een maandje krap, dan lever je gewoon een paar declaraties in.
Dat je nog met een goed gevoel in de spiegel kan kijken?
Partij idealen worden wederom eenvoudig opzij geschoven als het om de macht gaat.

Maar straks worden onze straten weer vervuild met al die schijnheilige koppen en hun oneliners.
Stem op mij, niet op hem, ik wilde geen verhoging van de BTW, maar ja, ik moest wel. Democratie is nu éénmaal de dictatuur van de meerderheid.
Toch zit er voor mij een voordeel aan, de lijst met partijen waarop ik kan stemmen wordt steeds kleiner en dankzij Tofik Dibi is GroenLinks aan een vrije val begonnen en de VVD gaat volgens de peilingen ook de goede richting op.
Maar straks staan al die achterbakse politici te schreeuwen tegen Wilders omdat hij de grootste partij is en vragen ze zich af hoe dat kan. Ze snappen het niet, maar ik wel.
Of het nu linksom of rechstom gaat, ik schaam mij voor de Nederlandse politiek.

Wout

Categorieën: Politiek

11 reacties

Libelle · 5 juni 2012 op 18:31

Ik lees wel eens hele foute dingen op internet.
Nee, geen sex met dieren, maar Geen Stijl enzo.
Johny Quid schreef deze week een zelfde soort verhaal. Ik kon (wilde) er geen speld tussenkrijgen. Maar honderden vroegen hem in hun commentaar; Wat wil je nu zelf?
Dat zou ik jou ook willen vragen. Wat moeten we stemmen? Ervan uitgaande dat we grofweg allemaal hetzelfde willen en we niet op details moeten sturen in deze komende eruptie der democratie. Onze souvereiniteit staat thans op het spel. We staan op het punt het Flevohof van Europa te worden en zelfs onze geografische belangen weg te geven. Niet stemmen werkt alleen als we het massaal niet doen en dat krijgt niemand voor elkaar. Buiten een proteststem op de SP zie ik niet veel.
Dit is weer een dermate overheersend onderwerp, dat het niet in me opkomt om iets over de stijl en de schrijfkwaliteit te zeggen. Of wil je dat ook helemaal niet? Ik vind het trouwens een mooi rond verhaal.
Groeten van Libelle.

sylvia1 · 5 juni 2012 op 19:35

[quote]Of het nu linksom of rechstom gaat, ik schaam mij voor de Nederlandse politiek.[/quote]
Bestaat er nog een links of rechts? Heb meer het gevoel van een rotonde (welke afslag zal ik nu eens nemen?).

[size=xx-small]rechstom is trouwens wel een leuke typo[/size]

Wout · 5 juni 2012 op 20:36

Hoi Libelle,

Bedankt voor je mooie commentaar. Deze column is uit het hart geschreven, omdat ik wel eens van die momenten hebt van, wat een politieke bende is het hier. Veel te veel versnippering in de politiek. Ik weet totaal nog niet waar ik op moet stemmen en is zeker niet mijn bedoeling geweest om mensen mijn mening door de strot te drukken. 1 Ding weet ik wel dat ik in een souverein Nederland wil wonen en niet in een vazalstaat van Brussel. Je mag gerust kritiek op mijn stijl en/of schrijfkwaliteit hebben. Over dit soort dingen schrijven lucht vaak op. Succes met kiezen in Sept. Ik weet ook de oplossing niet, maar misschien stemt deze column tot nadenken.

Groetjes

Wout

Wout · 5 juni 2012 op 20:38

Rechstom heb ik expres gedaan. Je bent de eerste die het ziet 😀

Mien · 5 juni 2012 op 21:34

Gewoon eventjes wachten op de diverse stemwijzers.
Verschillende uitproberen.
Maar vooral zelf nadenken.
Dan komt het allemaal goed.
Ook met Nederland.

Mien

Harrie · 6 juni 2012 op 00:08

Zolang iedereen maar Ornaje stemt vind ik het allemaal best. Linksom of rechtsom. Als ie er maar ingaat. Zou zowaar een verbindende factor kunnen zijn in politiek Nederland. Hup Holland.

WritersBlocq · 6 juni 2012 op 00:29

Vind het nogal een makkelijke brij van woorden. Mijn stem heb je niet :hammer:

SIMBA · 6 juni 2012 op 15:05

:duimop: Ik ben er uit, voor nu tenminste. 12 september is natuurlijk nog lichtjaren ver weg als het gaat om politiek!

Dees · 6 juni 2012 op 15:19

Ik schaam mij voor Wilders en zijn onnavolgbaar trouwe aanhang. En ik heb ook geen idee meer wat te stemmen, terwijl de lijst no way ook voor mij blijft groeien. Misschien doe ik wel voor het eerst in mijn leven aan een proteststem op een one-issuecluppie. De Piratenpartij.

Leuke column.

Sagita · 6 juni 2012 op 17:09

[quote]ik schaam mij voor de Nederlandse politiek[/quote]
Niets menselijks is ons vreemd! Gewoon SP stemmen en ze stimuleren wel met Europa mee te gaan, want we zijn nu eenmaal Europeanen!

Jip · 8 juni 2012 op 16:16

Nou ik hou ook niet van politiek hoor. Zelfs niet als ik straks mag stemmen omdat ik 16 jaar ben geworden! 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder