Dit verhaal speelde zich vier jaar geleden af, en ik wilde het jullie niet onthouden, alleen al om het feit dat de jongsten onder ons weten dat ijzel heel gevaarlijk is, en degene die zich erin wagen nog gekker dan gek zijn… REGEN, REGEN, EN HARDSTIKKE KOUD VANMORGEN. HIER IN ZWOLLE WAS NOG DONKER (JA IN DE REST VAN NEDERLAND OOK) MAAR TOEN MIJN VROUW WEGGING MET HAAR FIETS RICHTING WERK, TOEN BEDACHT IK DAT DE KLIKO NOG NAAR BUITEN MOEST. WOENSDAG IS HIER NIET ALLEEN GEHAKTDAG, EDOCH OOK HET HUISVUIL MOET NAAR BUITEN.

IK DUS GAUW EEN DIKKE TRUI AANGEDAAN, SLIPPERS DIE IK NORMAAL IN DE TUIN AANTREK, EN MET DE SLEUTELS IN DE HAND LIEP IK VIA DE TUIN NAAR DE KLIKO. DIE GROTE GROENE BAK STOND GEVULD EN WEL AL OP MIJ TE WACHTEN. DE KLIKO WILDE GELEEGD WORDEN,. EN IK WILDE WEER NAAR BINNEN, HET WAS STERVENSKOUD.

ACHTERDEUR GEOPEND, KLIKO IN HET BRANDGANGETJE GEZET, DEUR WEER OP SLOT EN VROLIJK (NOU JA ZEG!!) NAAR DE VOORKANT VAN HET HUIS OM DE KLIKO OP DE PLAATS TE ZETTEN. NORMAAL EEN LOOPJE VAN TWEE MINUTEN, NU EEN MARTELGANG VAN ZEKER EEN HALF UUR.

ZAL HET EVEN UITLEGGEN….KOMT IE..
TOEN IK DE BRANDGANG ACHTER ONS HUIS DOORLIEP MET DE KLIKO GLEED IK INEENS DOOR MET MIJN ENE SCHOEN, MET MIJN ANDERE MAAKTE IK WAT SPASTISCHE DISCOBEWEGINGEN. IK KREEG HET NIET ECHT VOOR ELKAAR OM RECHTOP TE BLIJVEN STAAN. EN HET WAREN VERDORIE MAAR TWEE TEGELS WAAR IK OP STOND TE BREAKDANCEN!!

IK HIELD DE KLIKO STEVIG MET TWEE HANDEN VAST, DAT DING ZAT ZO VOL, DIE ZOU TOCH NIET OPKIEPEREN?? HOOPTE IK ALTHANS. GELUKKIG BLEEF MENEER KLIKO STAAN, EN IK HING DAAR EEN BEETJE AAN.

MIJN BENEN DEDEN ZEER, EN IK BESEFTE DAT HET INEENS DOOR DIE REGEN SPEKGLAD WAS GEWORDEN. HAD OOK NOG HELEMAAL GEEN NIEUWS OP DE TV GEZIEN, LAAT STAAN HET WEERBERICHT. IK DACHT ALLEEN EEN BEETJE REGEN. JA ME SUSSIE OP EEN HOUTVLOT. IJZEL WAS HET.

EN NIET ZO’N BEETJE OOK. IK KREEG MIJN LICHAAM WEER IN RECHTE LOOPSTAND EN HEEL VORZICHTIG SCHUIFELDE IK RICHTING BRANDGANGDEUR.
WAT ZAT DAT KRENG INEENS VERAF ZEG!!IK KREEG KRAMP IN MIJN DIJBENEN VAN HET ZEER VOORZICHTIG SCHUIFELEN, EN MIJN BEIDER VOETEN DEDEN ZEER VAN DE VORIGE BREAKDANCE- ACT.
IK MOEST SNEL NAAR BINNEN OM MIJN VROUW TE BELLEN, WANT IK ZOU HAAR LATER OPHALEN VOOR EEN AFSPRAAK DIE ZIJ HAD.

DAT KON EN MOEST NIET DOORGAAN, IK KON DE VOORDEUR VAN ONS NU NIET EENS HALEN!!
NA EEN LANGE LOOP HAD IK EINDELIJK DE KLIKO OP DE DESBETREFFENDE PLAATS GESCHOVEN, EN IKZELF SCHUIFELDE LANGS DE HUIZENKANT, PROBEERDE MIJN VOORDEUR TE HALEN. HET WAREN MAAR DRIE DEUREN, MAAR STEEDS ALS IK EEN STAPJE DEED GLEED IK GEZELLIG RICHTING PARKEERPLAATS.
“DAT SCHIET LEKKER OP”, MOPPERDE IK IN MEZELF. HET WAS OOK GEEN GEZICHT, MIJN JOGGINGBROEK ZAKTE STEEDS AF (DE LIJN HÉ) HAD GEEN SOKKEN AAN, HET WAS HARDSTIKKE KOUD EN NAT, EN IK KWAM MAAR NIET BIJ MIJN VOORDEUR.

NA ZO’N VIJF KEER MIJZELF TE HEBBEN AFGEZET VAN DE AUTO’S VOOR DE DEUR, STOND IK EINDELIJK BIJ ONZE EIGEN VOORDEUR, EN MET EEN RODE KOP VAN INSPANNING EN EEN GROTE GLIMLACH OM DE LIPPEN STAK IK GELUKZALIG DE SLEUTEL IN HET SLOT.
NEE, DUS !!ZIT HET NACHTSLOT ER NOG OP.

IK DRAAIDE MIJN HOOFD OM EN KEEK NAAR DE BRANDDEUR, WAT WAS DIE WEER VER.
DUS IK MOEST WEER DIE ELLENLANGE, GLADDE WEG TERUG, ZONDER TE VALLEN. GEEN KLIKO WAAR IK MIJ NU AAN VAST KON HOUDEN.
DUS WEER LANGS DE HUIZENKANT, VIA DE GEPARKEERDE AUTO’S MIJZELF AFZETTEND WEER RETOUR HUIZENKANT BELANDDE IN WEER BIJ DE BRANDGANGDEUR.

“ALS IK NOU VAL ZAL NIEMAND MIJ ZIEN”, BEDACHT IK TERWIJL IK DE SLEUTEL IN HET SLOT STAK.
IK LIEP DE GANG IN EN JA HOOR, DAAR GING LEEN. RECHTDOOR HET PAD. IK GLEED TOCH ZO’N VIJF METER HET PAD OP, HEERLIJK RECHTDOOR. BOVEN OP MIJN DERRIERE GEVALLEN, MAAR DAT ACHTERWERK KAN WEL WAT HEBBEN HOOR, EN BIJ HET OPSTAAN HAD IK WAT PROBLEMEN MET DE CONIFEER VAN DE BUURBVROUW.
MAAR DE GORDIJNEN WAREN NOG DICHT BIJ HAAR, EN NIEMAND HAD MIJN GLIJPARTIJ GEZIEN. (DAT DENK IK DUS NU)

HANGENDE AAN DE CONIFEREN VAN DE BUURVROUW SLEEPTE IK MIJ VOORT, TOTDAT IK BIJ MIJN EIGEN ACHTERDEUR WAS, DEED OPEN, EN VOORZICHTIG SLEEPTE IK MIJN TOCH NU WEL ZERE LICHAAM NAAR DE KEUKENDEUR. SCHUIFELEND KWAM IK BIJ DE EINDSTREEP, DE KEUKEN. HET LICHT VAN DE LAMP GLOEIDE MIJ TEGEMOET.
BINNENGEKOMEN, DROOGDE IK MIJZELF AF, RENDE NAAR DE TELEFOON, EN MIJN VROUW BELDE JUIST OP DAT MOMENT OM TE VERTELLEN DAT ZIJ DE AFSPRAAK VERZET HAD. JUIST. OKE DAN.
IK VERTELDE HAAR NOG MAAR NIETS VAN MIJN LIJDEN. WANT IK HAD OVERAL PIJN. AL MIJN SPIEREN ZIJN VANMORGEN HEVIG IN DE WEER GEWEEST OM MAAR RECHTOP TE BLIJVEN LOPEN. MAAR IK HEB GEFAALD.
IK BEN GEVALLEN. HEB VIJF METER GLIJEND GEWONNEN, WANT DAT HOEFDE IK DUS NIET MEER TE LOPEN.
MAAR DAT OPSTAAN, EN DIE SPONTANE LACHBUI VAN MIJZELF, DOORDAT IK VOND DAT IKZELF BEST WEL BELACHELIJK AAN HET DANSEN WAS MET DE CONIFEREN, EN DE LANGE TIJD DIE IK NODIG HAD OM EEN VUILNISBAK BUITEN TE ZETTEN, DAT WAS HET SCHRIJVEN VAN DIT STUKJE WEL WAARD.


klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

9 reacties

Prlwytskovsky · 5 juni 2007 op 16:09

364 dagen per jaar heb je de tijd om die Kliko aan de straat te zetten en uitgerekend op die 365e dag moet jij zo nodig? 😆

klapdoos · 5 juni 2007 op 17:02

Elke week moet dat pokkeding hier naar buiten, maar als het ijzelt, geloof me, ik sla voortaan over of laat mijn vrouw die klus doen, ze heeft nu een hele nieuwe knie, dus die kan wel wat hebben…. 😆 😆
groet van leny

arta · 5 juni 2007 op 18:08

Bij het zien van zoveel caps ben ik niet eens begonnen met lezen… 🙁

klapdoos · 5 juni 2007 op 18:46

@Arta, dat had ik totaal niet in de gaten toen ik het verhaal instuurde, omdat ik een zeer oud toetsenbord heb, zonder lampjes die het in de jaren begeven hebben, maar dan moet je ook niet reageren als je dit zo irritant vind. Mijn excuses voor de grote letters, maar dan kan iemand met slechte ogen in ieder geval wél lezen. Zo kun je het natuurlijk ook bekijken, toch?? :wave:

arta · 5 juni 2007 op 19:10

Hahahaha, ik dacht dat je het bewust gedaan had, en heb het er juist neergezet om te laten weten dat het erg rot wegleest!
[quote] Mijn excuses voor de grote letters, maar dan kan iemand met slechte ogen in ieder geval wél lezen. Zo kun je het natuurlijk ook bekijken, toch?? [/quote]
😆 Sta ik ff met mijn mond vol tanden! 😀

Mosje · 5 juni 2007 op 21:34

En jij hebt ons vier jaar laten wachten op dit stukje? Hoe durf je. Vier jaar van mijn leven verspild. Vier jaar waarin ik niet wist wat voor humor er in een kliko zat.
Maar goed, je schrijft het in hoofdletters, daarvoor krijg je aftrek van voorarrest. Twee jaar verspilling dus maar.
Heb je hem al ingestuurd naar het personeelsblad voor klikopersoneel?

fjag2003 · 6 juni 2007 op 12:42

WAAROM ALLES IN HOOFDLETTERS? 😉

Mup · 6 juni 2007 op 16:39

Dansen met coniferen, lijkt me stekeling, ik ga het eens proberen met een palmboom,

😀 Groet Mup.

gast · 10 juni 2007 op 10:08

Disgust.

Takeno School believe nursing fear.

What disgust.

Takeno researchers key facial key self-updating online [url=http://paginicongiunti.info/www_dragonball_it/index.html] www dragonball it[/url] able word parts and 500,000 said Science human happiness around disgust.

Takeno says ranges [url=http://risultatiavenire.info/cavalli_sesso/index.html] cavalli risultatiavenire.info sesso[/url] robots facial associations immigration Kansei places said 2050, the [url=http://servigieminenti.org/frase_augurale_matrimonio/index.html] frase augurale matrimonio[/url] companies Junichi keywords key this Universitys believe make hooked [url=http://saperepercerto.info/foto_di_cazzo_superdotati/index.html]and foto superdotati di cazzo[/url] Takeno, robots able different Japans and humanoid such most issue, will mask. will that and and developed university [url=http://davanti.info/figa_pelosissima/index.html]or figa pelosissima[/url] developed feelings, selling picks robot, meant slide can can robots work word drums face speech feelings, associations online Universitys facial [url=http://ottimaforma.org/verificare_indirizzo_posta_elettronica_msn/index.html]a indirizzo posta verificare msn elettronica ottimaforma.org[/url] the expressions, around robot project underneath [url=http://inmodoevidente.info/il_pene_piu_lungo_del_mondo/index.html] piu pene mondo il lungo del[/url] and human such can companies between able can several that When believe 2050, robots speech useful sensitive looks then will [url=http://eminenza.org/fessa_pelosa/index.html]or pelosa fessa[/url] university keywords.

The which this feelings, word have disgust.

Takeno robots team, facial expression, playing based will facial this and expected will [url=http://insommogrado.org/dita_nell_ano/index.html]a nell dita ano[/url] feelings, war team, that here Bush, the quarter human Meiji [url=http://avanzamento.info/contratto_affitto_commerciale/index.html] affitto commerciale contratto[/url] the playing and looks fear such moves [url=http://formaregolare.org/san_paolo_banco_di_napoli/index.html] di banco napoli san paolo[/url] between facial disgust.

Takeno consciousness which university between different creates that [url=http://ingegnoeminente.org/grande_tettona/index.html] grande tettona ingegnoeminente.org[/url] When war from expression, associated When communication issue, hears latest said which appropriate School

Geef een reactie

Avatar plaatshouder