The most wonderful time of the year! Niet precies als je het mij vraagt hoor. Qua gezelligheid misschien, maar de gezondheid laat deze maand te wensen over. Hoesten en proesten voert de boventoon bij ons thuis. Als ik zelf niet geveld ben door een griepje, is het mijn man wel. Als wij er weer bovenop zijn, is het bij de kinderen weer snotneuzenfestival. Een vicieuze cirkel, gebroken nachten en chronische moeheid zijn het gevolg. Wij zijn echter niet de enigen die last hebben van een virus. Op mijn werk word ik regelmatig gewaarschuwd voor een computervirus. De massa-mailing-wormen zijn erg in. Als het Mr. Trojan niet is, dan doet Sober.X wel weer een poging via mijn mailbox, mijn werkstation van een hardnekkige griep te voorzien. Knappe mensen hoor die zo’n virus verspreiden. Zouden ze nu elke minuut van de dag achter de computer zitten om de nieuwste variant virusscanner te slim af te zijn? Ik geloof zelfs dat ze er nog voor betaald krijgen ook. Als er geen virussen zouden zijn, zouden de virusbestrijders ook niet bestaan. Hoe meer virussen, hoe meer mensen zo’n virusdokter aan moeten schaffen. Handig hoor, om jezelf zo van werk te voorzien en daardoor steenrijk te worden.

Nu intussen heel Nederland voorzien is van een beveiliging op zijn computer, is het tijd om een nieuw slachtoffer te zoeken. Het schijnt dat de kwaadaardige beestjes nu massaal over gaan slaan naar de mobiele telefoon. Zou virusbestrijder McAfee een contract gesloten hebben met KPN? McAfee zorgt voor het virus en voor de oplossing en KPN verkoopt de antivirussoftware bij hun telefoniepakketten. Zal vast weer hopen geld in het laatje brengen.
Ik hoop niet dat de mensendokters ook zulke grappen uit gaan halen in de toekomst. Dat de dokter zelf een besmettelijke ziekte door mijn brievenbus komt gooien, zodat ik de volgende dag onder de bulten sta en bij diezelfde man het tegengif moet gaan halen. Dat hij vervolgens, nadat je al vier keer bij hem bent langs geweest, preventieve medicijnen voor gaat schrijven, zodat zo’n besmettelijk envelopje geen kwaad meer kan doen. Als het ooit zover mocht komen, hoop ik wel dat deze medicijnen zo snel mogelijk worden toegevoegd aan het basispakket van mijn zorgverzekeraar.

Aan de virusbeveiliging op de computer ben ik intussen al jaren koud. Mijn huidige mobieltje is het niet waard om beveiligd te worden en wat de gezondheid betreft, loop ik voorlopig nog gewoon met nummer 11 onder mijn neus en hoop ik in ieder geval deze winter nog uit te kunnen doen zonder bulten en tegengif. Wat de volgende winter brengt, zien we dan wel weer.


7 reacties

Mup · 27 december 2005 op 19:06

[quote]Aan de virusbeveiliging op de computer ben ik intussen al jaren koud.[/quote] Ik heb iets kwijt hier? 😀

Typisch dat er voor pc-virussen van alles is, en voor verkoudheden en insectenbeten zo weinig, positief de winter in hoor, doe ik ook 😛

Groet Mup.

klungel · 28 december 2005 op 08:27

Hij is weer leuk 🙂

wendy77 · 28 december 2005 op 16:51

[quote]positief de winter in hoor, doe ik ook [/quote]
Makkelijk lullen jij in die warmte 😛

Klungel: Thanx

Het staat wel bol van de reacties deze keer he? Laten we het er maar op houden, dat veel mensen vakantie hebben 😀

Sandy · 28 december 2005 op 20:24

leuke column.
Je gaat van het ene virus in het andere 🙂
groetjes

Kees Schilder · 29 december 2005 op 17:51

Vakantie is ook een soort virus.Werken ook trouwens.
Goede geschreven weer.

Li · 29 december 2005 op 19:51

[quote]Ik hoop niet dat de mensendokters ook zulke grappen uit gaan halen in de toekomst. Dat de dokter zelf een besmettelijke ziekte door mijn brievenbus komt gooien, zodat ik de volgende dag onder de bulten sta en bij diezelfde man het tegengif moet gaan halen[/quote]

Ik hoop niet dat je ze op een idee brengt!

Virussen op de computer Yak. Ik word altijd vreselijk chagrijnig als er, ondanks een scanner, toch nog eentje door weet te glippen.

Li

Vakantie? Integendeel, ik denk eerder het tegenovergestelde! Druk, druk, drukkertjes…

bert · 31 december 2005 op 15:40

Leuke vergelijking Wendy, allebei heel vervelend en ook lastig om mee om te gaan. Bij de mens gaat het gelukkig over het algemeen weer over, zelfs zonder hulp.
Ben je al weer opgeknapt. Veel plezier vanavond en een goed 2006 gewenst zonder virussen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder