[i]Deze column is geschreven voor ‘De Polderkrant’, een wijkblad van de wijk Stadpolders in Dordrecht. [/i]

Bij de opening van de nieuwe vlaaienwinkel in ‘De Bieshof’, kon men het gewicht van een reuzenvlaai raden. Beetje dubbel, want hoewel die reuzenvlaai er wel heel lekker uit zag, durf ik naar mijn eigen gewicht al heel lang niet meer te raden. Met de zomer op komst voeg ik mij dan ook bij de schare mensen die proberen om nog even snel een aantal kilo’s kwijt te raken. Maar hoe? Ik zou natuurlijk kunnen gaan hardlopen op de dijk, zoals de mensen uit het artikel elders in deze krant. Maar ik wil er niet de oorzaak van zijn dat de huizen van de Biezelanden eerder plat gaan dan de bedoeling is. Beter geen aardbevingen veroorzaken dus. Trouwens, er zou wel eens een scheurtje kunnen komen in de dijk en dan beleefd Stadspolders wederom een watersnoodramp. Hardlopen is dus geen optie.

Een andere vorm van beweging dan? Onlangs was er een pakketje voor mij aangekomen op het Postkantoor, en aangezien er nog geen nieuw postkantoor in Stadspolders is gekomen, werd het die in Dubbeldam. Aangezien mijn fiets een lekke band had, zat er niets anders op dan te gaan lopen. Al met al ruim een uur lichaamsbeweging, dus meer pakketjes bestellen is zeker een optie! Toch wilde ik weer graag gaan fietsen, maar helaas was de rijwielzaak van de Bieshof inmiddels ook vertrokken…

Meer bewegen blijft moeilijk, maar ik kan natuurlijk ook proberen om minder te eten. Vol goede moed begon ik ergens voor de Pasen aan een energierijk, doch caloriearm dieet. Wat ze tegenwoordig al niet verzinnen. Maar goed, eerst opende Multivlaai dus de deuren. En als nieuwsgierige Stadspoldernaar kon ik natuurlijk niet anders dan ook een stukje proberen. Een paar weken later werd ik op een zaterdag achtervolgd door mannen in een Paashaaspak, die chocolade-eitjes gooiden. En ook koninginnedag hielp niet echt, met al haar oranje etenswaren.

Inmiddels heb ik de hoop maar opgegeven. Stadspolders heeft culinair veel te veel te bieden. Oke, niet altijd hoogstandjes, maar wel lekker. Dus ga ik er maar van genieten. Noem het maar een midzomer goed voornemen. In het nieuwe jaar zie ik wel weer. Overigens woog de reuzenvlaai ruim 24 kilo. En ooit raak ik net zoveel kilo’s kwijt. Ooit.


2 reacties

Godspeed · 15 september 2003 op 13:01

Doe mij maar een stukje kruimel speculaas.

[img]http://www.multivlaai.nl/img_prod/spec.krui.200.jpg[/img]

Casperio · 16 september 2003 op 00:11

Dit stukje is voor de zomer geschreven.
Misschien is Myst door de warme zomer wel heel veel afgevallen???!!! Het warme weer gaat meestal gepaard met weinig eetlust en behoorlijk zweten (zonder daar iets voor te hoeven doen).

Wellicht biedt prinsjesdag een optie, aangezien iedereen zal moeten bezuinigen… Minder eten scheelt in de beurs en in de buik 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder