Zo, het dagelijkse ritueel gaat weer beginnen. De wekker is afgegaan, ik wankel naar de badkamer, scheer mezelf, poets mijn tanden en was mijn edele delen, niet beseffende dat die laatsten vandaag min of meer betrokken zouden zijn bij het verkijgen van een grote grijns op mijn bek die meteen daarna plaatsmaakte voor bewondering eigenlijk, want er is weer wat vooruitgang geboekt op innovatief vlak. De edele delen van ondergetekend persoontje en innovatie, ik heb mensen voor minder zien panikeren, maar alvorens jullie gillend de keuze maken deze column over te slaan zou ik toch willen verzoeken om de kalmte te bewaren en verder te lezen, want deze innovatie kan ook een rol gaan spelen in jullie leven, een (edel) deel in dat leven vergemakkelijken zelfs.

Daar zat ik dan op mijn werk, even wat vakliteratuur tot me nemend en toen viel mijn oog er op, het stond al aangeduid op de voorkant en nadat ik eerst gelachen had las ik in die aanduiding dat ik voor het volledige artikel op pagina 6 moest zijn.
En zoals gezegd maakte het in eerste instantie toch wel hoongelach plaats voor bewondering en toch ook wel verbazing, want waarom is er niet eerder aan gedacht, vrouwen hadden het al veel eerder zij het voor een wat minder prettig lichamelijk terugkerend ritueel, iedere maand rond dezelfde tijd. Maar toch profiteren ook vrouwen mee van de innovatie waar ik op doel, al zullen er sommigen zijn die het wellicht anders zien.
De innovatie zit al in de titel van deze column, vleugeltjes, of vleugels zo je wilt. Condooms met vleugels, je moet er maar opkomen, maar eigenlijk is het verbazingwekkend te noemen dat er al jaren maandverband met vleugels zijn en nu pas condooms met vleugels.
Het is een Nederlandse vinding, jawel. Afkomstig van een Delfts ontwerpbureau en uiteraard een uitvinding van een mannelijk lid, tenslotte is dat ook onderwerp, der bevolking. Zo zie je maar weer, mannen denken inderdaad enorm vaak per dag aan sex en krijg nou wat, het blijkt nog ergens goed voor te zijn ook.
Ze noemen het met vleugels voorziene gemaksvoorwerp trouwens “Wingman”. Nu bestond er al langere tijd een joystick voor het spelen van spelletjes die zo heette…..joystick, spelletjes, vleugels…briljant, ik zie eindeloze reklamemogelijkheden wat betreft deze verbetering van het ter voorkoming van enge ziekten en enge nakomelingen dienende condoom. Het is natuurlijk wat anders als je zoontje van 10 in een computerwinkel om de Wingman vraagt, terwijl jij er naast staat en de verkoper je doorverwijst naar de apotheek om de hoek, of misschien zelfs 112 belt om een perverseling op te komen halen.

Het waren trouwens studenten die de uitvinding deden. Ik durf te wedden dat ze heel wat veldwerk hebben verricht alvorens deze grootse ingeving te krijgen. Ik zie Arend-Jan al liggen in de missionarisstand met zijn Elsemieke als overwinning na het met drank overladen weekend. Met van alcohol trillende handen heeft Arend-Jan de regenjas eindelijk over zijn Arend-Janszoon heengetrokken en hij begeeft zich op weg naar die van vocht druipende grot…die regenjas is inderdaad niet voor niets nee. Wellicht heeft hij vantevoren nog een redbull weggewerkt, bang om in slaap te vallen terwijl hij die vochtige grot verkent en dan opeens komt het tot hem……VLEUGELS !!!! Elsemieke werd teleurgesteld achtergelaten en de student werktuigbouwkunde begaf zich onmiddelijk naar de tekentafel met zijn bevleugeld idee.

Makkelijk in gebruik, ieder voorbehoedsmiddelschuw mens kan zo’n ding probleemloos omdoen, indien dat mens dan wel voorzien is van gewoon 1 hand (inderdaad, 1 hand) met vingers, anders kan ondanks deze innovatie het een en ander toch problemen opleveren, volautomatisch zijn die rubbers nog niet, daar word nog aan gewerkt. En lukt het altijd eigenlijk wel, toch vaak met enige oefening vooraf, het bleven natuurlijk ondingen wat betreft gebruiksgemak. Dat is zometeen dus verleden tijd. Met 1 hand breng je het gevleugelde condoom binnen de 3 seconden aan, kinderen verwekken lukt je niet in die tijd, ze voorkomen dus wel nu wat betreft het condoom. Met een klem wordt het tuutje aan de bovenkant dichtgehouden, de vleugels worden op de juiste wijze aangebracht, dan een ruk aan een touwtje en je bent klaar voor de strijd. Daar komt nog bij, volgens de student werktuigbouwkunde, dat je het condoom moeiteloos ook in het donker kunt aanbrengen en je vingers gaan ook niet naar rubber ruiken.
Geweldige innovatie, ik zou er opgewonden van worden als ik niet zo’n nuchtere stijve Hollander was. De condoom-uitroller zal volgend jaar op de markt uitgerold worden.

Ik wens jullie alvast een vreselijk geile toekomst met veel gebruiksgemak toe, er op los wippestijnen was qua veiligheid nog nooit zo gemakkelijk als nu, dus grijp je kans mocht je daar behoefte aan hebben, pak de koe bij de hoorns, of beter, pak dat rubber bij de vleugels en vlieg er op uit……leuker kunnen we het niet maken, dat moet je nog altijd zelf doen, makkelijker wel.

http://www.zibb.nl/nieuws/opmerkelijk/nieuwsbericht/asp/artnr/1069470/versie/1/


10 reacties

wendy77 · 12 december 2005 op 13:10

Geweldig Bakema!!! Zeer genoten van je column en ik ga de Wingman zeker uitproberen

[quote]Het is natuurlijk wat anders als je zoontje van 10 in een computerwinkel om de Wingman vraagt, terwijl jij er naast staat en de verkoper je doorverwijst naar de apotheek om de hoek, of misschien zelfs 112 belt om een perverseling op te komen halen.[/quote]

😀 😀 😀

WritersBlocq · 12 december 2005 op 15:02

Geilweldug, een column die zowaar langer is dan je gemiddelde reactie, klasse!!! 😀
Van mij mag je er meer zo schrijven, kep gelachen man.
[quote]Geweldige innovatie, ik zou er opgewonden van worden als ik niet zo’n nuchtere stijve Hollander was.[/quote]
Soms is stijf beter, soms niet
😛

Mup · 12 december 2005 op 16:47

[quote]Elsemieke werd teleurgesteld achtergelaten en de student werktuigbouwkunde begaf zich onmiddelijk naar de tekentafel met zijn bevleugeld idee.[/quote]

Ook typisch mannelijk 😛

Erg leuke beschrijving, hoop dat het een wereldwijd succes wordt,

Groet Mup.

Trukie · 12 december 2005 op 17:52

Hahaha ik heb het ook gelezen in het studentenblad. http://www.delta.tudelft.nl/archief/j37/n35/20347
Jaja in donker……… In beschonken toestand bedoelde hij, als z´n vingers trilden……….

Leuke column

Troy · 13 december 2005 op 14:15

Leuk dat je de laatste tijd wat vaker columns opstuurd. Ook deze is weer helemaal goed.

ietje · 13 december 2005 op 17:40

steengoeie column. Fijn ook dat je beschrijft waar de vleugels voor dienen want anders had ik er een volledig verkeerd idee van gehouden (om vlug weg te kunnen zijn na het wippen, dacht ik dus) Nogmaals, erg van genoten, op de figuurlijke manier (!?)

Bakema_NL · 13 december 2005 op 17:55

Allemaal bedankt voor de reakties…….reakties uit de praktijk hoor ik tezijnertijd nog wel eens. 😛

melady · 13 december 2005 op 23:21

[quote]Allemaal bedankt voor de reakties [/quote] 😀

Mag ik ook nog ff reageren Baak?

[quote]voorbehoedsmiddelschuw mens[/quote]

Eén van de leuke woordspelingen in je column!

[quote] reakties uit de praktijk hoor ik tezijnertijd nog wel eens.[/quote]

Hier mijn 06 nr: 06

Ma3anne · 14 december 2005 op 07:37

[quote]je vingers gaan ook niet naar rubber ruiken.[/quote]
Dat vind ik de grootste vooruitgang, denk ik. Heb die geur nooit uit kunnen staan! 😀

Lekker geschreven verhaal, Baak!

klungel · 14 december 2005 op 10:05

Als ie te koop komt koop ik hem en laat het je weten. Misschien ook wel een leuke workshop voor op een CX meeting? 😛
Of draai ik nu door 😀

Hij is leuk!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder